anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Universitatea Tehnică elimină taxa de înscriere pentru candidații din Moldova și Ucraina

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) oferă o serie de facilități în ceea ce privește admiterea în anul universitar 2017 - 2018 pentru studenții din Republica Moldova și cei din Ucraina. Candidații din Republica Moldova și din Ucraina vor fi scutiți de plata taxei de înscriere, care va fi unică dat fiind sistemul de admitere cu un singur dosar la toate facultățile, implementat începând cu acest an de TUIASI.

Mai mult, reprezentanții universității au precizat că li se va asigura o noapte gratuită de cazare tinerilor din Republica Moldova care vor veni la Iași pentru a-și depune personal actele în original, în perioada 27 - 31 iulie.

„Este o politică a universității de a încuraja studenții din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieșeană. Este în spiritul relațiilor firești, normal, între două state care au aceeași cultură, limbă și istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoțite și de niște pași fizici, reali. Iată că unii dintre acești pași îi face și universitatea prin oferirea acestor facilități tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică și asigurarea calității la TUIASI.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va organiza și puncte de înscriere pentru candidații din Republica Moldova în licee din mai multe localități de peste Prut. Astfel, cei care vor dori să își depună dosarele de înscriere la TUIASI pot să meargă în intervalul 13 - 14 iulie, între orele 10.00 și 15.00, la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău și la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Ungheni. Aceștia vor veni personal în România între 27 și 31 iulie pentru a depune actele în original, putând beneficia atunci de o noapte de cazare gratuită în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

Pe lângă această opțiune, există și posibilitatea înscrierii online, prin platforma https://www.admitereonline.ro/tuiasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Alexandru LĂZESCU

La Davos agenda a fost dominată de imperativul „salvării planetei” şi ofensiva de şarm a Chinei (III)

Percepţia negativă şi criticile faţă de reuniunea de la Davos, în cadrul căreia vicepremierul chinez Liu He a anunţat dorinţa Beijingului de „re-globalizare”, au căpătat o tot mai mare amploare pe măsură ce propunerile avansate în timpul discuţiilor din cadrul Forumului s-au transformat într-o agendă radicală de inginerie socială motivată de o titanică luptă cu „schimbările climatice”.

opinii

O lume fără SUA

Briscan ZARA

O lume fără SUA

Imităm fără măcar să ne mai dăm seama artişti, sportivi, VIP-uri, politicieni americani, urmărim în proporţie covârşitoare filme de peste ocean, ascultăm muzică produsă tot de acolo, gândim şi dorim ceea ce gândesc şi doresc ei. Vorbim pe jumătate engleză pentru că ni se pare că nu există cuvinte sau expresii echivalente în română sau care să exprime atât de bine ceea ce „simţim”. Am împrumutat până şi gesturi caracteristice lor...

Nefericitul

Cristina DANILOV

Nefericitul

Privind în jur vedem cum unii oameni știu să găsească fericirea chiar și când lumea se prăbușește lângă ei, alți sunt nefericiți, deși au totul. Pentru unii, fericirea este trecătoare și depinde de circumstanțele prezente, în timp ce alții par să fie în general fericiți sau în general nefericiți, indiferent de ceea ce se întâmplă în viața lor. Se pune întrebarea: cum ar trebui să definim fericirea ca să putem înțelege mai bine nefericirea - prin succes și recunoaștere publică, satisfacția interioară sau altcumva?

Unificatori şi dezbinatori (I)

Mihai DORIN

Unificatori şi dezbinatori (I)

Nu sunt prea numeroase ideile creatoare de istorie. Creaţia în istorie nu e însă doar despre capacitatea de a proiecta idealuri, cât mai ales despre consecvenţa de a le perpetua, indiferent de riscuri şi de a descifra sensuri noi, în acord cu vremurile. 

pulspulspuls

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Un scenariu care dă broboane reci multor liberali ieşeni. Îi va lăsa au ba Ciucă pe tuşă?

Am râs noi, am glumit, ne-am dat coate, dar cât e glumă-i panaramă, şi ce-i serios apăi serios rămâne. Da, la ţinutul la distanţă a lui Chirica şi Alexe de către şeful liberalilor de Ziua Unirii de la Iaşi ne referim. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.