anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Universitatea Tehnică, în fruntea unui clasament privind vizibilitatea internaţională

GALERIE
cascaval tuiasi
 • cascaval tuiasi
- +

Pe primul loc se află Universitatea Tehnică, care este însă abia pe locul patru în ţară.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) este in­stituţia de învăţământ superior din Iaşi cel mai bine clasată în ceea ce priveşte vizibilitatea şi evaluarea universitară.

Clasamentul internaţional „SCImago“ a fost realizat de către un grup de instituţii din Spania, specializat în evaluarea universitară, iar TUIAŞI a fost cotată pe locul al IV-lea între universităţile din România şi pe 1.387 în lume.

Instituţia de învăţământ superior din Iaşi a fost depăşită în clasament doar de către Universitatea „Babeş - Bolyai“ din Cluj-Napoca, aflată pe poziţia 1.357, de Universitatea Politeh­nica din Timişoara, pe 1.349, şi de Uni­versitatea Politehnica din Bucureşti, care se află pe locul 920.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi se află şi ea în acest clasament, fiind pe poziţia a opta în România şi pe 1.857 în întreg clasamentul, iar Universitatea Bucu­reşti ocupă poziţia a şasea, fiind pe locul 1.806.

„Acest clasament se bazează doar pe date certe, pe rezultate perfect cuantificabile şi vizibile, palpabile, nu pe raportări subiective sau pe informaţii postate de universităţi pe site-urile proprii. Mai mult, primele cinci universităţi din România se află pe poziţiile 920 - 1.629, adică în prima jumătate a clasamentului care monitorizează doar 3.000 de universităţi. Aceste poziţii sunt mai mult decât onorante, având în vedere nivelul de finanţare al educaţiei şi cercetării, extrem de scăzut în România comparativ cu ţările dezvoltate“, subliniază prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIAŞI.

Clasamentul a fost bazat pe trei indicatori principali: pe activitatea de cercetare ştiinţifică, care oferă jumătate din punctaj, pe activitatea de inovare, cu 30% din punctaj, şi pe vi­zibilitatea internaţională, cu 20% din punctaj. De asemenea, au fost luate în considerare şi articolele publicate în reviste ştiinţifice clasificate la nivel mondial.

De la raportul din 2013, Universitatea Tehnică a urcat 300 de poziţii, iar Universitatea „Babeş - Bolyai“, lider naţional în 2013, a căzut în trei ani aproape o sută de locuri la nivel mondial, iar Universitatea Bucureşti a coborât 150 de poziţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.