Universitatea Tehnică oferă cazare gratuită admitanţilor ce vin din Moldova sau Ucraina
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Tot ce trebuie să ştiţi, la modul general, despre admiterea la TUIASI

Universitatea Tehnică oferă cazare gratuită admitanţilor ce vin din Moldova sau Ucraina

GALERIE
tuiasi uti
  • tuiasi uti
- +

Candidaţii din Republica Moldo­va şi Ucraina care doresc să se înscrie la admiterea de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere. 

 

Pentru studenţii români, aceasta este unică la toate facultăţile, inclusiv dacă aceştia au mai multe opţiuni bifate, iar acest lucru, datorită noului sistem electronic implementat de către TUIAŞI. De asemenea, reprezentanţii instituţiei au decis să le asigure candidaţilor care vin din cele două ţări pentru a depune personal dosarele o noapte de cazare gratuită. Depunerea dosarului, cu actele în original, se va putea face în perioada 27-31 iulie. „Este o politică a universităţii de a încuraja studen­ţii din Republica Moldova de a urma studii la Politehnica ieşeană. Este în spiritul relaţiilor fireşti, normale, între două state care au aceeaşi cultură, limbă şi istorie. Trebuie ca aceste elemente declarative să fie însoţite şi de nişte paşi fizici, reali. Iată că unii dintre aceşti paşi îi face şi universitatea prin oferirea acestor facilităţi tinerilor din Basarabia care vor să vină la noi“, a declarat prof.dr.ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii la TUIAŞI. 

Universitatea Tehnică urmează să organizeze şi puncte de înscriere pentru candidaţii din Republica Moldo­va în licee din mai multe localităţi de peste Prut, astfel încât candidaţii să nu fie nevoiţi să vină până la Iaşi. Astfel, cei interesaţi de studiile la Iaşi îşi pot depune dosarele la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Bălţi, Liceul Teoretic Român-Francez „Gh. Asachi“ din Chişinău şi la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ din Ungheni, în perioada 13-14 iulie, între orele 10.00 şi 15.00. Candidaţii se pot înscrie şi online, pe platforma www.admitereonline.ro/tuiasi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.