anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Universităţi din Indonezia, posibili parteneri ai Politehnicii ieşene

GALERIE
uti
 • uti
- +

Ambasadorul Indoneziei a discutat cu conducerea Universităţii Teh­nice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi despre posibilitatea unor colaborări instituţionale pe linia didactică, dar şi în ceea ce priveşte transferul tehnologic. Astfel, cele două părţi şi-au arătat interesul de a realiza schimburi studenţeşti prin proiecte de tip Erasmus cu diferite universităţi din Indonezia, dar şi colaborări în ceea ce priveşte noile inovaţii tehnice de care dispun cele două părţi.

Delegaţia, formată din ambasa­dorului Republicii Indoneziei în România, Excelenţa Sa Diar Nur­bintoro, care a venit însoţit de Dicky Ahmad Rizaldy, primul secretar, şi Susilawati Bakrie, minister counsellor, a vizitat întâi sediul Rectoratului, fiind primiţi de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu Re­laţiile Internaţionale, dar şi de decani, directori de departament şi profesori ai universităţii care sunt implicaţi în activităţi de inovare şi transfer tehnologic. 

La această primă discuţie s-a luat în vedere cola­borările care există deja prin proiectul Erasmus Mundus gLINK şi prin acordul bilateral K107, dar s-au discutat şi paşii necesari pentru obţi­nerea unei finanţări pentru rea­lizarea cu succes a viitoarelor colaborări. „Am fost foarte interesaţi să nu facem doar documente de dragul de a fi, ci să aibă în spate activităţi comune şi mobilităţi. Dumnealor ne vor ajuta să creăm contacte se­rioase, spu­nând că au o clasificare a nivelului de vizibilitate a fiecărei universităţi, şi că vor face demersurile ca să avem acorduri cu universităţile lor de top. Noi le-am explicat că putem avea fonduri pentru mobilităţi prin programul Eras­mus K107, cel privind acordurile cu ţări neeuropene“, a declarat prorectorul TUIAŞI.

În ceea ce priveşte schimbul tehnologic, discuţiile au avut loc după vizita la Centrul de cercetare „Sisteme inovative de producţie şi echipamente hidraulice“ de la Fa­cultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial (FCMMI), cât şi la diferite departamente şi la­boratoare ale Facultăţii de Cons­trucţii şi Instalaţii (FCI). Discuţiile s-au axat pe echipamente hidraulice şi cum au fost acestea realizate, o bună parte dintre acestea fiind brevete ale TUIAŞI. De asemenea, s-a luat în considerare o colaborare şi cu Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, oaspeţii fiind interesaţi de demonstraţiile realizate cu platforma seismică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.