Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Universitățile din străinătate anunță deschiderea sesiunii de admitere în 15 minute

GALERIE
Clearing Iasi IntegralEdu3 - poza principalaClearing Iasi IntegralEdu1
  • Clearing Iasi IntegralEdu3 - poza principala
  • Clearing Iasi IntegralEdu1
- +

În patru orașe din România responsabilii de admitere din străinătate vin să facă interviuri cu elevii români, imediat după Bacalaureat.

Universități de prestigiu din străinătate au declanșat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul și studenții care își doresc un program de master în străinătate. Admiterea se va face pe loc, în 15 minute, pentru licență, master și MBA. Reprezentanții celor 16 universități parctipante vor fi prezenți la Iași pe data de 14 iulie la Congress Hall, Palas Mall (sala Mozart, începând de la ora 13.00).

16 univeristăți din Marea Britanie și una din Olanda sunt deschise anul acesta să primească studenți pe ultima sută de metri, adică pe cei care nu au apucat să ia o decizie legată de studiile universitare sau care vor să-și schimbe opțiunile inițiale. Tinerii pot aplica pentru programe de licență, master, MBA sau pentru programe de “foundation” dacă au nevoie de an pregătitor pentru studiile universitare clasice sau au note mai mici la Bacalaureat. “Programele pregătitoare sau foundation, prin prisma faptului că predarea se desfășoară în clase mici, cu mai puțini studenți, mai multe ore de contact direct cu profesorii și suport suplimentar pentru cunoașterea limbii engleze, oferă garanția progresiei în anul 1 universitar. În această perioadă se vor familiariza cu materiile de studiu, mediul și limba.După efectuarea acestui an pregătitor, studenții vor da un examen pentru a intra la programul clasic de studiu universitar. Pentru tinerii români este îmbucurător faptul că a crescut numărul de universități care vin în România pentru a face admiterea pe loc, la programele pe care le mai au disponibile. Anul trecut am avut 6 universități prezente la noi, iar acum vor veni în România 16 universități care vor face interviuri și vor da răspunsul pe loc privind admiterea. Important de știut este că tinerii trebuie să fi susținut cu succes Bacalaureatul și să aibă un atestat de engleză B2 ”, explică Ana Maria Papp, Manager Departament Universități, IntegralEdu.

Ultima sesiune unde tinerii din România pot fi admiși pentru studii în străinătate cuprinde programe diverse de laComputers, Networking and Communications Technology, Business and Finance, Fine arts, Architecture, Film, Radio and TV Studies, Tourism Management, la Oil and Gas Management și multe altele.

 
Alte trei sesiuni ale evenimentului vor avea loc la București (11 iulie), la Timișoara (12 iulie) și Cluj (13 iulie). 
 
Cum se face admiterea doar 15 minute?
 
Admiterea la un program de licență, master, MBA sau chiar an pregătitor se poate face în maxim 15 minute în cadrul celor patru întâlniridin perioada 11-14  iulie organizate de IntegralEdu București, Timișoara, Cluj și Iași. 
În prealabil se contactează un consultant de la IntegralEdu, care va ajuta cu pregătirea dosarului, iar de la întâlnirea cu universitatea, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie, dacă sunt acceptați. “Sistemul de admitere în 15 minute se adresează și tinerilor care au aplicat deja la o universitate în străinătate, dar care nu sunt 100% convinși că au făcut cea mai potrivită alegere. Astfel, ei mai au o șansă să schimbe universitatea sau domeniul. În plus, aceștia pot aplica și susține interviuri la una sau la mai multe universități participante”, precizează Ana Maria Papp.
La aceasta sesiune de admitere pe loc pot avea acces și tinerii care nu pot ajunge într-unul din cele patru orașe. Aceștia pot susține interviurile prin Skype, după ce au urmat aceleași proceduri de pregătire a dosarului de admitere, cu ajutorul consultanților IntegralEdu.
 

Universitățile care vor susține anul acesta în România procesul de admitere în 15 minute sunt:  Canterbury Christ Church University, Coventry University, Keele University, Lancaster University, Middlesex University, London Brunel International College, Plymouth University International College si Plymouth University  (parte a NAVITAS), Northampton University, SAE Creative Media Institute, Sheffield Hallam University, Swansea University, University of Essex, University of Sunderland, York St. John University din Marea Britanie și HZ University of Applied Sciences din Olanda.

Mai multe detalii puteți găsi pe www.worlduniversities.ro

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educațional din România pentru studii în afara țării, cu birouri în București, Constanța, Craiova, Galați, Iași și Timișoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experiență internațională de peste 24 de ani în consilierea elevilor, părinților și a tuturor celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație la nivel local și reprezintă peste 500 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Pentru mai multe informații puteți accesa www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro și pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.