anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Universităţile pregătesc admiterea de toamnă pentru începutul lunii septembrie. Tot ce trebuie să ştiţi!

GALERIE
admitere, toamna, universitate
 • admitere, toamna, universitate
- +

După una dintre cele mai reuşite sesiuni de admitere de vară din ultimii ani, universităţile din capitala Moldovei se pregătesc pentru sesiunea din toamnă a admiterii, care este aşteptată să înceapă la finalul lunii august – primele zile din septembrie. 

Ulterior, instituţiile de învăţământ superior vor începe procesul de cazare pentru ca, de la finalul lunii septembrie, studenţii să se reîntoarcă la cursuri. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a anunţat că va organiza admiterea de toamnă din 2022 în perioada 5 – 16 septembrie, urmând a fi locuri disponibile la toate facultăţile mai puţin la Arhitectură şi Automatică şi Calculatoare. Rezultatele preliminare se depun pe 17 septembrie, contestaţiile vor fi în perioada 17 – 19 septembrie, iar confirmarea locului şi depunerea actelor în original are loc în intervalul 19 – 20 septembrie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 septembrie.

O surpriză avem anul acesta la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF), care va organiza în perioada 7 – 14 septembrie admiterea pentru specializările la a doua facultate, pentru tinerii care au deja o diplomă de licenţă. Nu se va organiza admitere la niciun alt program de studiu. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că va organiza admiterea în perioada 5 – 7 septembrie pentru facultăţile care nu şi-au ocupat integral locurile. Deşi aceştia nu au făcut un anunţ public după admitere, din cifrele înscrierilor putem deduce că la Drept, Informatică, mai multe specializări de la Psihologie şi de la Economie nu se va mai organiza admitere. Dosarele pot fi depuse în format fizic şi online, iar până pe 9 septembrie vor fi afişate rezultatele.

O perioadă similară este şi la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV), care va primi dosare în perioada 5 – 8 septembrie, iar pe 9 candidaţii vor şti dacă au intrat sau nu. „Candidaţii declaraţi admişi vor încheia contractul de şcolarizare şi vor achita taxa de înmatriculare în valoare de 100 lei. Perioada de înmatriculare pentru sesiunea din toamnă este 9-12 septembrie 2022. Neprezentarea dosarului cu actele în original în termenul de mai sus atrage după sine pierderea dreptului de şcolarizare pe locurile subvenţionate de la bugetul de stat”, au precizat reprezentanţii universităţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.