Universităţile se pregătesc să sprijine cadrele medicale: camere la dispoziţie în Agronomie şi Tudor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 25.11.2020

Universităţile se pregătesc să sprijine cadrele medicale: camere la dispoziţie în Agronomie şi Tudor

GALERIE
camere camin, tudor vladimirescu
  • camere camin, tudor vladimirescu
- +

Universităţile din Iaşi sunt pregătite să pună la dispoziţia autorităţilor spaţii în cazul în care problema carantinării va deveni una stringentă sau pentru medici, dacă aceştia vor avea nevoie de un loc un să se autoizoleze. 

În momentul de faţă Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ are două săptămâni de când a pus la dispoziţie o scară de la căminul T20 către Primărie, unde stau în prezenţi cazaţi la capacitate aproape maximă medici de la Spitalul de Neurochirurgie şi de la Boli Infecţioase, care au avut contact direct cu pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus. O prezenţă nouă din acest punct de vedere este cea a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“, care au pus deja la dispoziţia Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, pe baza unui protocol, 27 de camere tip garsonieră din cel mai modern cămin pe care-l au la dispoziţie. Momentan, niciuna dintre acestea nu este ocupată.

Rectorul USAMV, prof.dr. Gerard Jităreanu, spune însă că este pregătit să pună la dispoziţie toate cele 100 de camere din căminul respectiv dacă situaţia „va deveni una dramatică“. „Momentan sunt cele 27 de camere pe care noi le ţineam pentru studenţii Erasmus şi sunt libere, iar atâta timp cât sunt medici, acolo nu vom avea studenţi, asta e clar. Sigur că, în caz de urgenţă şi în cazul unei nenorociri, dacă situaţia va fi foarte gravă, am cumpărat cutii, saci, numerotăm tot, punem în magazii şi putem elibera tot căminul să punem la dispoziţie 100 de camere“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu. Acesta a spus că deja a fost contactat de reprezentanţii Spitalului „Parhon“ pentru a vedea dacă mai există locuri disponibile. 

Doar 102 studenţi au rămas în Tudor
 
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a oferit Primăriei Iaşi pentru cazarea medicilor şi asistentelor de la spitalele din municipiu căminul T20, unul dintre cele mai moderne din campusul „Tudor Vladimirescu“. „Camerele folosite de către medici sunt destinate în general doctoranzilor. Fiecare cameră are 26 de metri pătraţi, un hol la intrare pentru depozitarea hainelor, bucătărie, baie şi balcon. De asemenea, este acces gratuit la internet şi cablu TV, lucruri de care beneficiau şi studenţii noştri“, subliniază dr. ing. Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. În ceea ce priveşte modul de administrare a căminului în acest moment, conducerea Politehnicii ieşene nu mai are niciun amestec. Atât demersurile legate de paza căminului, dar şi cele legate de curăţenie au căzut în sarcina Primăriei Municipiului Iaşi. „Noi am predat camerele la cheie, cu tot ce este necesar, cu lenjerie de pat, pături, perne, pentru ca medicii şi celelalte cadre medicale să poată locui în cele mai bune condiţii încă din prima zi“, a adăugat Bogdan Budeanu. În acest moment, pe lângă medicii cazaţi în căminul T20, în Campusul „Tudor Vladimirescu“ încă mai locuiesc 102 studenţi, aceştia făcând parte din categoria studenţilor încadraţi ca excepţii, la hotărârea universităţii care anunţa închiderea tuturor căminelor. Cele 102 persoane cazate în acest moment sunt fie studenţi căsătoriţi şi care au şi copil, fie studenţi proveniţi de la casele de copii sau din orfelinate. Reprezentanţii UAIC nu au dorit să răspundă apelurilor de la „Ziarul de Iaşi“, însă pe Facebook circulă un anunţ al studenţilor reprezentanţi în structurile de conducere a universităţii în care se anunţă că niciun cămin nu a fost pus la dispoziţie autorităţilor să fie folosit în carantină.
 
Andrei MIHAI, Cătălin HOPULELE

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Condiţia sincerităţii

Lucian DÎRDALA

Condiţia sincerităţii

Problema este că noi avem alegeri acum, iar campania electorală ar trebui să fie intervalul în care să-i întrebăm pe politicieni cum vor proceda mai încolo. Dacă vrem să ameliorăm funcţionarea sistemului nostru politic, sinceritatea este una dintre condiţiile fundamentale.

Filmuletul zilei

opinii

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

Ca-n vis...

Nicolae TURTUREANU

Ca-n vis...

Ieri, o zi în care „m-am simţit”, adică n-am fost aşa nesimţit, ca-n altele. Dar proiectele matinale s-au zburătăcit. Mai întâi, am cedat insistenţelor (de câteva zile) ale „ăstora”, de-a-mi instala un nou program pe computer. La naiba, acum toate-s puse altfel, iar eu umblu ca un elefănţel printre porţelanuri... Şi nu pricep mai nimic. 

pulspulspuls

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Unde dai şi unde crapă, după un of exprimat la ceas de seară

Una scurtă pe azi tot din zona Ţaigherimii, stimaţi participanţi la trafic, dacă tot i-am avut în vizor în ultimele zile pe aceşti băieţi isteţi. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.