Universităţile şi-au programat mare parte dintre profesori pentru vaccinare
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Universităţile şi-au programat mare parte dintre profesori pentru vaccinare

GALERIE
vaccinare, universitati, profesori
  • vaccinare, universitati, profesori
- +

Deschiderea centrelor de vaccinare pentru cadrele didactice şi personalul din învăţământ a încurajat şi universităţile să îşi programeze aproape integral persoanele care şi-au dat deja acordul pentru a se imuniza în platforma naţională.

 Spre exemplu, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, toate cele 882 de persoane, atât cadre didactice, cât şi personal administrativ, au fost introduse în platforma naţională de vaccinare, iar 74% dintre acestea s-au vaccinat sau au fost programate în săptămânile următoare pentru imunizare. Nu a fost însă un proces lipsit de dificultate. „Noi ne-am ocupat chiar de la început, de la primele solicitări ale Ministerului, de introducerea pe platformă. Procesul nu a fost deloc uşor pentru că, cel puţin în primele zile de când s-a luat iniţiativa ca universităţile să-şi introducă angajaţii pe platformă, aceasta nu era chiar bine pusă la punct şi câteva zile a fost blocată. Ceea ce a fost mai dificil, şi sper că acum am reuşit să rezolvăm acest lucru, este faptul că o parte dintre colegii noştri deja se programaseră şi apăreau suprapuneri şi, de asemenea, o parte dintre ei au avut opţiuni privind locul în care să se vaccineze şi vaccinul respectiv”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Aceste probleme, subliniază rectorul Politehnicii ieşene, s-au rezolvat între timp. Majoritatea cadrelor didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi au fost programate pentru vaccinare, potrivit rectorului, la centrul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”. În acelaşi timp, şi reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu” de la Brad au reuşit, la rândul lor, să îi introducă în platformă şi să faciliteze programările pentru toţi cei care şi-au declarat interesul de a se vaccina.

O situaţie aparte este la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. În momentul de faţă, 1.350 din totalul de 1.450 de cadre didactice, personal didactic-auxiliar sau din domeniul administrativ fie s-au vaccinat, fie sunt programaţi până la data de 15 martie. Mai mult decât atât, UMF a început să îşi înscrie şi studenţii în platforma de vaccinare, până acum fiind trecuţi aproximativ 4.000 din totalul de circa 9.000, a precizat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF, pentru „Ziarul de Iaşi”. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.