anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Universităţile şi-au programat mare parte dintre profesori pentru vaccinare

GALERIE
vaccinare, universitati, profesori
 • vaccinare, universitati, profesori
- +

Deschiderea centrelor de vaccinare pentru cadrele didactice şi personalul din învăţământ a încurajat şi universităţile să îşi programeze aproape integral persoanele care şi-au dat deja acordul pentru a se imuniza în platforma naţională.

 Spre exemplu, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, toate cele 882 de persoane, atât cadre didactice, cât şi personal administrativ, au fost introduse în platforma naţională de vaccinare, iar 74% dintre acestea s-au vaccinat sau au fost programate în săptămânile următoare pentru imunizare. Nu a fost însă un proces lipsit de dificultate. „Noi ne-am ocupat chiar de la început, de la primele solicitări ale Ministerului, de introducerea pe platformă. Procesul nu a fost deloc uşor pentru că, cel puţin în primele zile de când s-a luat iniţiativa ca universităţile să-şi introducă angajaţii pe platformă, aceasta nu era chiar bine pusă la punct şi câteva zile a fost blocată. Ceea ce a fost mai dificil, şi sper că acum am reuşit să rezolvăm acest lucru, este faptul că o parte dintre colegii noştri deja se programaseră şi apăreau suprapuneri şi, de asemenea, o parte dintre ei au avut opţiuni privind locul în care să se vaccineze şi vaccinul respectiv”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval.

Aceste probleme, subliniază rectorul Politehnicii ieşene, s-au rezolvat între timp. Majoritatea cadrelor didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi au fost programate pentru vaccinare, potrivit rectorului, la centrul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”. În acelaşi timp, şi reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu” de la Brad au reuşit, la rândul lor, să îi introducă în platformă şi să faciliteze programările pentru toţi cei care şi-au declarat interesul de a se vaccina.

O situaţie aparte este la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. În momentul de faţă, 1.350 din totalul de 1.450 de cadre didactice, personal didactic-auxiliar sau din domeniul administrativ fie s-au vaccinat, fie sunt programaţi până la data de 15 martie. Mai mult decât atât, UMF a început să îşi înscrie şi studenţii în platforma de vaccinare, până acum fiind trecuţi aproximativ 4.000 din totalul de circa 9.000, a precizat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF, pentru „Ziarul de Iaşi”. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.