Unui derbedeu violent care a împlinit 18 ani i s-a pregătit un loc după gratii

sâmbătă, 15 iunie 2024, 03:00
3 MIN
 Unui derbedeu violent care a împlinit 18 ani i s-a pregătit un loc după gratii

Un golan din Popricani va ajunge în spatele gratiilor după ce a jefuit și umilit un consătean în plină stradă. Faptele s-au petrecut în public, cu martori, dar nimeni nu s-a gândit să intervină.

În seara zilei de 9 decembrie a anului trecut, Cosmin Radu (18 ani) s-a întâlnit cu un cunoscut, pe marginea DN 24C. Radu era într-o stare avansată de ebrietate. Peste drum de cei doi se afla G.V. (17 ani), însoțit de alți doi băieți, de 14, respectiv 11 ani. Văzându-i, Radu i-a spus prietenului său că vrea să-l bată pe G.V. A trecut strada spre acesta și i-a cerut o țigară. Radu era cunoscut în sat ca fiind violent, așa că G.V. i-a întins pachetul, să se servească. Radu i-a luat întreg pachetul, pe jumătate plin. Apoi l-a lovit de mai multe ori cu palmele peste față și cu picioarele în zona corpului, obligându-l să scoată tot ce are în buzunare. Băiatul nu avea însă nimic interesant de furat. Radu i-a spus să-și ia lucrurile și le-a cerut celor trei băieți să-l însoțească până la magazinul DTL din centrul comunei.

Pe drum, Radu l-a lovit și pe băiatul de 14 ani de câteva ori cu palma, pentru a se amuza și pentru a-i intimida pe cei trei. Scena a fost văzută de un șofer care trecea prin zonă. A oprit și i-a cerut lui Radu să înceteze, dar nu a intervenit. A urcat înapoi în mașină și a plecat.

Ajunși la magazin, Radu i-a cerut din nou lui G.V. să-și golească buzunarele. De această dată, golanul i-a luat telefonul, un Samsung Galaxy A10. L-a lovit cu pumnul în față pe G.V. și a început să-i cotrobăie prin telefon. Apoi l-a filmat, obligându-l să spună că i-a dat telefonul de bunăvoie, contra sumei de 200 de lei. Victima plângea speriată, nefiind convingătoare, așa că Radu a reluat scena, filmând încă o dată. Apoi a plecat, amenințându-l pe G.V. că îl va bate până îl bagă în spital dacă va reclama tâlhăria.

Cosmin Radu mai avea o condamnare la activ, pentru tâlhărie calificată, distrugere, amenințare și lovire. Fusese judecat însă ca minor, iar măsura de asistare zilnică timp de șase luni nu-l impresionase cu nimic. Dimpotrivă. Tânărul urmase doar două clase la școala „B.P. Hasdeu” și începuse să frecventeze un anturaj dubios încă de la 9 ani. La 11 ani adoptase deja o conduită agresivă și antisocială, știind că nu riscă mare lucru cât timp este minor. Se apucase de fumat și băut încă de la 12 ani, implicându-se deseori în scandaluri și bătăi și cheltuindu-și banii la jocuri de noroc. Fusese complet scăpat din mână de părinți.

Tânărul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenție. Sentința a fost contestată de Radu în fața Curții de Apel, această instanță urmând să reia dezbaterea dosarului peste o lună. Pe rolul Judecătoriei se mai află un dosar pe numele lui Cosmin Radu, pentru lovire și alte violențe, tânărul riscând un spor la pedeapsă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii