Unui doctor libian i-a fost refuzată cetăţenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unui doctor libian i-a fost refuzată cetăţenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu o femeie

GALERIE
steag germania
  • steag germania
- +

O instanţă germană a decis vineri că unui bărbat musulman care a refuzat să dea mâna cu o femeie ar trebui să îi fie refuzată cetăţenia germană, relatează Deutsche Welle, preluat de hotnews.ro.

Bărbatul, un doctor libanez în vârstă de 40 de ani care a imigrat în Germania în 2002, afirmă că refuză să dea mâna cu femei din motive religioase.

Instanţa administrativă din Baden-Württemberg (VGH) a hotărât că o persoană care refuză să dea mâna „datorită unor valori şi concepţii fundamentaliste” care privesc femeile ca „un pericol de tentaţie sexuală” respinge „integrarea în condiţiile de viaţă germane”.

Doctorul a studiat medicina în Germania, fiind angajat în prezent într-o clinică. În 2012 acesta a depus o cerere pentru primirea cetăţeniei prin naturalizare, semnând o declaraţie de loialitate faţă de constituţia germană şi împotriva extremismului.

Bărbatul a luat testul de naturalizare cu cel mai mare scor posibil însă nu a primit cetăţenia deoarece a refuzat în 2015 să dea mâna cu oficialul responsabil de înmânarea certificatului de naturalizare.

Prin urmare femeia a reţinut certificatul şi i-a respins cererea. Doctorul a argumentat că a refuzat să dea mâna cu aceasta deoarece i-ar fi promis soţiei sale că nu va da vreodată mâna cu o altă femeie.

Libianul a contestat în instanţă decizia, pierzând primul proces şi apelul ajuns la VGH. Acesta mai are o cale de atac rămasă la Curtea Administrativă Federală.

Decizia VGH afirmă că oricine care refuză să dea mâna cu o altă persoană din motive legate de sexul acesteia încalcă egalitatea consfinţită în constituţia Germaniei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.