anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unul din doi tineri români vrea să fie antreprenor sau manager

GALERIE
antreprenor, manager
  • antreprenor, manager
- +

60% dintre respondenții unui sondaj au spus că și-ar dori să aibă posibilitatea de a-și alege materiile pe care să le studieze.

Numărul tinerilor din România pentru care cel mai important lucru în alegerea viitorului job este să se angajeze la un loc de muncă ce le face plăcere este dublu față de al celor care sunt interesați în primul rând de salariu. Acest lucru reiese din sondajul realizat de Echipa „Vreau să Fiu Antreprenor” (VSFA) și Insights, din cadrul Romanian Business Leaders.

47% dintre tinerii la nivel național au menționat că au nevoie de consiliere în carieră. Doar unul din cinci tineri români consideră că școala îi pregătește pentru job și unul din trei tineri plănuiește să își continue studiile și să se angajeze în țară. Doar 5% dintre tineri vor să lucreze exclusiv de acasă, iar 51% dintre ei își doresc să fie antreprenori sau manageri. Tinerii preferă echipa și atmosfera de lucru alături de plăcerea pentru ceea ce fac, deasupra motivației financiare, iar aspirațiile lor în viață sunt împlinirea pe plan personal și independența financiară.

Pe lângă interesele lor față de business și investiții, care au fost manifestate de aproximativ unu din doi tineri români, ei vor să își dezvolte și abilitățile sociale și gestionarea emoțiilor.

Întrebați despre lipsurile tinerilor din România, 60% dintre respondenți au spus că și-ar dori să aibă posibilitatea de a-și alege materiile pe care să le studieze. 59% dintre tineri au menționat resursele financiare în timp ce 47% au nevoie de consiliere în carieră, același procent al tinerilor care își doresc acces la joburi bine plătite.

Apetit pentru antreprenoriat
Domeniile de activitate dorite marchează și ele un interes crescut pentru antreprenoriat și management, acestea clasându-se pe primul loc în preferințele tinerilor. Astfel, unul din doi tineri își dorește să fie antreprenor sau manager. Unul din trei ar opta către publicitate, relații publice, marketing sau vânzări. O carieră în IT, Software, Hardware, inteligență artificială sau game development s-a clasat pe locul trei în preferințele tinerilor români, cu un procent de 29% dintre cei care au răspuns chestionarului.

La polul opus, doar 14% dintre tineri vor să înceapă o carieră în turism sau HoReCa, procent similar cu al tinerilor care vor să înceapă o carieră în media, TV sau jurnalism.

„Prin acest studiu, ne dorim să surprindem vocea tinerilor din România, astfel încât să putem transmite un mesaj către companii și organizații, pentru care tinerii aceștia sunt viitorii angajați, clienți sau beneficiari în proiecte. Vrem să construim o punte de legătură prin programele și proiectele noastre, așa cum este și Insights PulseZ, pentru a aduce mai aproape tinerii de companii și pentru a genera valoare adăugată în relația angajator-angajat”, a declarat Alin Claudiu Apostu, coordonator Insights.

Studiul Insights PulseZ a fost realizat pe un eșantion de 1.115 tineri cu vârsta între 16-24 de ani și este reprezentativ la nivel național din punct de vedere al distribuției pe sexe, regiunii și mediului urban-rural.

Sursa: bihon.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.