Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Unul dintre cei mai căutaţi hoţi din ţară a fost capturat. O singură lovitură a trecut de un milion de euro

GALERIE
Adrian Bondar
  • Adrian Bondar
- +

Liderul unei grupări care se ocupa cu furturi din locuinţe de lux sau din societăţi comerciale, Adrian Bondar, a fost prins. Una dintre lovituri a fost de peste un milion de euro. Potrivit unui comunicat de presă de sâmbătă, poliţiştii din Timiş au reuşit capturarea unui urmărit naţional pentru furt calificat şi constituire de grup infracţional organizat.

”La data de 10 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale cu sprijinul Direcţiei de Opetaţiuni Speciale - Brigada de Operaţiuni Speciale Timişoara, Brigada de Operaţiuni Speciale Cluj, Brigada de Operaţiuni Speciala Alba Iulia şi Secţiei 9 Rurale Jebel sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi comune de localizare şi prindere a unui bărbat de 40 de ani, care este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani si 4 luni”, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, este vorba despre Adrian Bondar, unul dintre cei mai căutaţi hoţi din vestul ţării. Anul trecut, în luna iunie, poliţiştii au organizat o operaţiune de prindere a membrilor reţelei, însă o parte dintre aceştia au reuşit să fugă din ţară, printre ei şi Adrian Bondar, liderul grupării. Sâmbătă, bărbatul a fost prins în zona localităţii Voiteg din judeţul Timiş şi urmează să fie audiat la Poliţie, apoi să fie introdus în Penitenciarul Timişoara.

Pe numele acestuia, Tribunalul Timiş, a emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi grup infracţional organizat. Potrivit anchetatorilor, reţeaua de spărgători s-a constituit în anul 2013, iar de atunci s-a tot mărit. O parte dintre membrii reţelei au fost implicaţi şi în alte dosare de furt ori violenţe.

Printre cele mai spectaculoase lovituri pe care atacatorii le-au dat se număra jaful de la locuinţa unui pictor austriac, de la care au furat dintr-un seif 1.200.000 de euro. Unul dintre spărgători se angajaze ca îngrijitor în casa artistului din Prinzendorf şi a oferit informaţiile despre suma pe care pictorul o avea în locuinţă şi despre programul acestuia. În 2014 au furat o casetă cu valori de la o firmă de lângă Timişoara, în care se aflau câteva mii de euro, iar un an mai târziu au furat dintr-o comună din Timiş un fişet metalic cu 100.000 de lei şi aparatură electronică.

În 2015 au dat patru lovituri la societăţi comerciale din Timiş şi Hunedoara. 70.000 de euro a fost cea mai mare sumă furată atunci de la o societate IT din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Tot de acolo au mai luat şi componente de calculatoare. În 2016, hoţii s-au axat pe vile. Prima lovitură au dat-o la o vilă din Arad. Au demontat sistemul de alarmă şi au reuşit să fure un dulap metalic în care se găseau patru arme de vânătoare, un pistol, bijuterii şi ceasuri în valoare de 40.000 de euro.

A doua lovitură a fost la vila unui fost consilier local din Timişoara, pe când acesta era în vacanţă, hoţii au furat un seif în care se găseau aproape 400.000 de euro. În 2017 au dat lovituri două lovituri. În doar două minute au dispărut dintr-o societate din comuna Giarmata din judeţul Timiş, unde intraseră să fure o cutie metalică cu 40.000 de lei. Şi tot două minute le-a trebuit, în aceeaşi zi, să fure un seif cu 12.000 de lei dintr-o societate din oraşul Recaş, judeţul Timiş.

Hoţii au mai prădat şi alte societăţi, dar şi sediul Agenţiei CFR din oraşul Sânicolau Mare din judeţul Timiş. Gruparea a mai dat o serie de spargeri în judeţele Arad şi Bihor, la Lipova, Salonta, Ineu, Pâncota şi Şiria, la case de pariuri, de unde au sustras case de bani. Tot anul trecut, hoţii au revenit la Timişoara, unde au spart un magazin de bijuterii de unde au plecat cu lingouri în valoare de 400.000 de euro, care se găseau într-un seif masiv din oţel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri