Iată prima maşină Tesla Model X din Iaşi. A fost cumpărată de un dezvoltator imobiliar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Iată prima maşină Tesla Model X din Iaşi. A fost cumpărată de un dezvoltator imobiliar

GALERIE
Tesla model X
  • Tesla model X
- +
Bolidul, care are un preţ de pornire de 132.000 dolari, este integral electric şi are o putere de 700 CP.
 

 

Bogdan Gheorghiu, fostul rege al amanetului din Iaşi, în prezent unul dintre cei mai în vogă dezvoltatori imobiliari din munici­piu, şi-a cumpărat o „jucărie“ cu motor de 700 de cai putere (CP). Omul de afaceri a investit bani mulţi într-un automobil cu pro­pulsie electrică, crossover, primul construit în serie mare de Tesla Motors în Silicon Valley din California (Statele Unite ale Ame­ricii - SUA). „Maşina am co­mandat-o în luna aprilie a acestui an din Europa, mai exact din Olanda. Este un model X de la Tesla“, spune Gheorghiu. Dato­rită motorului electric avan­sat de care dispune, a aparatelor de bord high-tech, şi a nivelului ridicat de autonomie, maşinile Tesla sunt considerate adevărate „bijuterii tehnologice“, fără  avea preten­ţiile unui Mercedes sau al unui BMW, potrivit recenziilor dedicate acestui prototip. Tot­odată, Tesla Mo­del X este cotată printre cele mai sigure maşini de tip SUV aflate acum în circulaţie. La toate testele derulate în SUA privind andu­ranţa autoturismelor, Tesla Model X a beneficiat de calificative de 5 stele dintr-un maxim de 5. Vehi­culul dispune de suspensii pneumatice şi de un sistem activ de siguranţă care fo­loseşte o cameră, un radar şi un sonar pentru monitorizare.

Întrebat de su­ma plătită pe autoturism, Gheor­ghiu a refu­zat să răspundă. „Ce rost îşi are să dau şi preţul. Intraţi pe website-ul Testa şi găsiţi acolo“, a răspuns scurt omul de afaceri. Vârful de gamă Tesla Model X, versiune numită P90D, oferă un motor de 259 CP (faţă) şi unul de 503 CP (spate), astfel că acce­leraţia 0-96 km/h se desfăşoară în 3,8 secunde. Auto­nomia bateriei este de peste 400 de kilometri la o singură încăr­care, iar preţul porneşte de la 132.000 de dolari. În toată lumea doar 25.000 de clienţi sunt posesori ai unui bolid de acest tip. În prezent, există până în 10 vehi­cule electrice înmatriculate în judeţul Iaşi, potrivit datelor Aso­ciaţiei Produ­cătorilor şi Importa­torilor de Autoturisme (APIA).

„În ceea ce priveşte situaţia teritorială a vehiculelor electrice 100%, nu dispunem de această informaţie, dar din analiza da­telor referitoare la înmatriculări, estimăm că numărul acestora pe judeţul Iaşi în anul 2017 este de circa 10 unităţi. În ceea ce priveşte întreg anul 2016, din cele 74 de autoturisme electrice 100% care au fost înmatriculate la nivel naţional, niciuna nu a fost în judeţul Iaşi“, a răspuns, la o solicitare trimisă de „Ziarul de Iaşi“, Marius Tudor, secretar ge­neral al APIA. 

Posesorii de maşini electrice ori hibride au la dispoziţie în Iaşi 11 staţii de alimentare, prima fi­ind deschisă în decembrie 2015 la clădirea de birouri Tudor Cen­ter. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.