Unul dintre șefii PSD Iași vrea să cumpere Hotelurile Traian și Astoria
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Unul dintre șefii PSD Iași vrea să cumpere Hotelurile Traian și Astoria

GALERIE
hotel traian_statuie-cuza
  • hotel traian_statuie-cuza
- +

Vicepreşedintele PSD Iaşi, Cristian Stanciu, a declarat pentru „Ziarul de Iași” că este „o intenţie de business“. Evaluarea celor două hoteluri „se duce spre cinci milioane de euro“. Anul acesta, consilierul judeţean a cumpărat şi hotelul Studis.

Un cunoscut om politic din Iaşi vrea să cumpere două hoteluri amplasate în zona centrală. Vicepreşedinte al PSD Iaşi şi consilier judeţean, Cristian Stanciu a înaintat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) o cerere pentru înregistrarea a do­uă mărci: Hotel Astoria şi Grand Hotel Traian.

Cele două unităţi de cazare ur­mează să fie scoase la licitaţie cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor. Contactat telefonic, Stanciu a admis ieri că intenţionează să cumpere cele două ho­teluri. „În acest moment, este vorba doar despre o intenţie de business care se poate concretiza sau nu, depinzând de mai mulţi factori. Un prim pas necesar este încercarea de protejare a mărcilor pentru a nu apărea alte surprize ulterioare“, a declarat Stanciu. De remarcat că, în acest an, social-democratul a debutat în afacerile hoteliere după achiziţia Hotelului Studis, tot în urma unei licitaţii publice.

Stanciu vrea să păstreze funcţiunea de hotel
 
În cererile depuse la OSIM, Stanciu a arătat că vrea să înregistreze mărcile pentru activitatea de „restaurante, cazare temporară“, semn că acesta intenţionează să păstreze funcţiunea de hotel în cazul în care îşi va adjudeca obiectivele. Potrivit lui Stanciu, licitaţia ar putea fi lansată „în câteva luni“ şi a subliniat că evaluarea celor două hoteluri „se duce spre cinci mi­lioane de euro“.
 
Grand Hotel Traian are 68 de camere, iar Hotelul Astoria, un număr de 57 de camere. La mijlocul lunii oc­tombrie, Curtea de Apel a decis definitiv ca societatea Turism Moldova să intre în faliment şi, în consecinţă, activele firmei ar urma să fie scoase la licitaţie. Un alt activ al societăţii este Hotelul Rapsodia (157 camere) din Botoşani, dar Stanciu a precizat că nu este interesat şi de achiziţia acestei unităţi. Deocamdată, hotărârea judecătorească pentru decretarea falimentului la Turism Moldova este în curs de redactare. „Nu cunosc motivele care au stat la baza acestei soluţii. Aştept motivarea instanţei“, a declarat, în octombrie, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, admi­nistrator special al Turism Moldova. Ju­decătorii ieşeni au admis luna trecută recursul declarat de principalul creditor al firmei, Banca Comercială Română, îm­potriva sentinţei prin care a fost aprobat planul de reorganizare a societăţii.
 
An­terior, în septembrie 2015, judecătorul sindic a validat planul de reorganizare propus de către Prisecariu. Mai mult, conform ultimului raport, Turism Moldova şi-a respectat graficul de plăţi impus prin plan, dar firma luxemburgheză Tonescu Finance, care a preluat creanţa de la BCR, a insistat pe faliment în acest proces. Ultimul raport, aferent trimestrului IV din primul an de reorganizare (29 iunie - 29 septembrie 2016), arată că planul este unul viabil, veniturile obţinute de societate fiind suficiente atât pentru plata cheltuielilor curente, cât şi pentru respectarea graficului de plăţi.
 
Astfel, în ultimele şase luni, a fost achitat peste un milion lei pentru creditorii garantaţi Tonescu Finance (cesionar BCR), OTP Bank şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. În planul de reorganizare, Prisecariu a menţionat că „vânzarea în acest moment a patrimoniului ar reduce şansele de recuperare a creanţelor şi ar duce la înstrăinarea acestuia la o valoare inferioară faţă de valoarea sa reală“. „Continuând activitatea, creşte conside­rabil gradul de vandabilitate al bunurilor unei societăţi «active», faţă de situaţia valorificării patrimoniului unei societăţi «moarte», nefuncţionale“, conform pla­nului. Programul de plăţi prevedea aco­perirea unei sume de 24,1 milioane lei din pasiv, în timp ce prin vânzarea forţată (în procedură de lichidare) se preconizează primirea unei sume de 22,56 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.