anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Unul dintre șefii PSD Iași vrea să cumpere Hotelurile Traian și Astoria

GALERIE
hotel traian_statuie-cuza
 • hotel traian_statuie-cuza
- +

Vicepreşedintele PSD Iaşi, Cristian Stanciu, a declarat pentru „Ziarul de Iași” că este „o intenţie de business“. Evaluarea celor două hoteluri „se duce spre cinci milioane de euro“. Anul acesta, consilierul judeţean a cumpărat şi hotelul Studis.

Un cunoscut om politic din Iaşi vrea să cumpere două hoteluri amplasate în zona centrală. Vicepreşedinte al PSD Iaşi şi consilier judeţean, Cristian Stanciu a înaintat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) o cerere pentru înregistrarea a do­uă mărci: Hotel Astoria şi Grand Hotel Traian.

Cele două unităţi de cazare ur­mează să fie scoase la licitaţie cel mai probabil în prima jumătate a anului viitor. Contactat telefonic, Stanciu a admis ieri că intenţionează să cumpere cele două ho­teluri. „În acest moment, este vorba doar despre o intenţie de business care se poate concretiza sau nu, depinzând de mai mulţi factori. Un prim pas necesar este încercarea de protejare a mărcilor pentru a nu apărea alte surprize ulterioare“, a declarat Stanciu. De remarcat că, în acest an, social-democratul a debutat în afacerile hoteliere după achiziţia Hotelului Studis, tot în urma unei licitaţii publice.

Stanciu vrea să păstreze funcţiunea de hotel
 
În cererile depuse la OSIM, Stanciu a arătat că vrea să înregistreze mărcile pentru activitatea de „restaurante, cazare temporară“, semn că acesta intenţionează să păstreze funcţiunea de hotel în cazul în care îşi va adjudeca obiectivele. Potrivit lui Stanciu, licitaţia ar putea fi lansată „în câteva luni“ şi a subliniat că evaluarea celor două hoteluri „se duce spre cinci mi­lioane de euro“.
 
Grand Hotel Traian are 68 de camere, iar Hotelul Astoria, un număr de 57 de camere. La mijlocul lunii oc­tombrie, Curtea de Apel a decis definitiv ca societatea Turism Moldova să intre în faliment şi, în consecinţă, activele firmei ar urma să fie scoase la licitaţie. Un alt activ al societăţii este Hotelul Rapsodia (157 camere) din Botoşani, dar Stanciu a precizat că nu este interesat şi de achiziţia acestei unităţi. Deocamdată, hotărârea judecătorească pentru decretarea falimentului la Turism Moldova este în curs de redactare. „Nu cunosc motivele care au stat la baza acestei soluţii. Aştept motivarea instanţei“, a declarat, în octombrie, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, admi­nistrator special al Turism Moldova. Ju­decătorii ieşeni au admis luna trecută recursul declarat de principalul creditor al firmei, Banca Comercială Română, îm­potriva sentinţei prin care a fost aprobat planul de reorganizare a societăţii.
 
An­terior, în septembrie 2015, judecătorul sindic a validat planul de reorganizare propus de către Prisecariu. Mai mult, conform ultimului raport, Turism Moldova şi-a respectat graficul de plăţi impus prin plan, dar firma luxemburgheză Tonescu Finance, care a preluat creanţa de la BCR, a insistat pe faliment în acest proces. Ultimul raport, aferent trimestrului IV din primul an de reorganizare (29 iunie - 29 septembrie 2016), arată că planul este unul viabil, veniturile obţinute de societate fiind suficiente atât pentru plata cheltuielilor curente, cât şi pentru respectarea graficului de plăţi.
 
Astfel, în ultimele şase luni, a fost achitat peste un milion lei pentru creditorii garantaţi Tonescu Finance (cesionar BCR), OTP Bank şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice. În planul de reorganizare, Prisecariu a menţionat că „vânzarea în acest moment a patrimoniului ar reduce şansele de recuperare a creanţelor şi ar duce la înstrăinarea acestuia la o valoare inferioară faţă de valoarea sa reală“. „Continuând activitatea, creşte conside­rabil gradul de vandabilitate al bunurilor unei societăţi «active», faţă de situaţia valorificării patrimoniului unei societăţi «moarte», nefuncţionale“, conform pla­nului. Programul de plăţi prevedea aco­perirea unei sume de 24,1 milioane lei din pasiv, în timp ce prin vânzarea forţată (în procedură de lichidare) se preconizează primirea unei sume de 22,56 milioane lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.