Unul dintre tâlharii care jefuiau bătrâni cere clemenţa Înaltei Curţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Unul dintre tâlharii care jefuiau bătrâni cere clemenţa Înaltei Curţi

GALERIE
Inalta Curte
  • Inalta Curte
- +

Individul face parte dintr-o bandă care a lăsat mai mulţi bătrâni fără agoniseala de o viaţă.

Un tâlhar ieşean îşi încearcă norocul la cea mai importantă instanţă a ţării. Cristian Petrea a înaintat un recurs în casaţie, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru că, în complicitate cu alţi patru, a jefuit mai mulţi bătrâni din mediul rural în cursul anului 2018.

Cei cinci pretindeau că vor să cumpere cartofi, vin sau alte produse, pretext sub care abordau viitoarele victime. După ce se înţelegeau asupra preţului şi a cantităţii, se ofereau să plătească, înmânând victimei o bancnotă de 500 de lei, cu o valoare mult superioară celei a produselor achiziţionate. Când victima intra în casă după rest, unul dintre tâlhari o urmărea, identificând locul unde-şi ţinea banii. Ulterior, pe când victima discuta ultimele detalii cu ceilalţi, opera furtul. În acest mod, cei cinci au furat 67.300 de euro şi 210.000 lei de la un sătean din Şcheia, de la care se oferiseră să cumpere 100 kg de cartofi la preţul de 1 leu/kg. De la un octogenar din Potângeni-Movileni au furat 5.000 de lei, în timp ce acesta le turna 20 de litri de vin în sticle. Iniţial, abordaseră o femeie de la care voiseră să cumpere ba găini, ba cupoane de tren, fiind însă refuzaţi. De la o altă victimă, furaseră o geantă de pânză în care se găseau 44.300 de euro şi 110.000 lei. Doar o mică parte din banii furaţi au putut fi recuperaţi de la tâlhari.

Dintre tâlharii condamnaţi, doar Petrea a apelat la recursul în casaţie pentru a obţine o sentinţă mai favorabilă. Recursul în casaţie reprezintă o cale extraordinară de atac care poate fi invocată în condiţii deosebit de restrictive, de genul compunerii ilegale a instanţei, lipsei avocatului sau a inculpatului, condamnarea pentru o faptă neprevăzută de legea penală sau folosirea unor probe care nu trebuiau administrate. Dacă recursul în casaţie este admis, inculpatul este achitat sau se dispune rejudecarea cazului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.