anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UPDATE 9,30 cea mai mica medie la Medicina Veterinara. Vezi rezultate admitere la universitatile iesene

GALERIE
admitere
 • admitere
- +

Mediile la admiterea de la UMF au fost mai mici decât anul trecut.

UPDATE

Rezultate MEDICINA VETERINARA FARA TAXA

Rezultate MEDICINA VETERINARA CU TAXA

Urmariti AICI cand se dau toate rezultate la Universitatea Agronomica Iasi

 

Emoţiile tinerilor care au dat examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie nu s-au prelungit foarte mult. Clasamentul şi repartizarea buget-taxă au fost publicate ieri, urmând ca viitorii medici şi farmacişti să-şi confirme locul până pe 10 septembrie. Întrebările la prima vedere, reprezentând aproximativ 10% din subiecte, i-au pus în dificultate pe candidaţi, determinând o scădere uşoară a mediilor faţă de anul trecut. Astfel, la Medicină generală s-a intrat la buget cu media minimă 9.09, cu 12 sutimi mai puţin decât în anul universitar precedent.

Note mari şi la taxă

Deşi au fost obţinute 28 de note de 10 la examen, niciun candidat nu a avut media perfectă. Cea mai mare medie cu care s-a intrat anul acesta la Medicină este 9,99. Nici măcar un loc la taxă nu se poate obţine uşor la această specializare: cele 190 de locuri cu taxă în lei s-au ocupat cu medii mai mari de 8,63. În cadrul aceleiaşi facultăţi, concurenţă mai ridicată pe locurile cu finanţare de la stat s-a înregistrat pentru specializările Asistenţă medicală generală (AMG), respectiv Nutriţie şi dietetică. De exemplu, pentru AMG, unde sunt bugetate 59 de locuri, au optat 309 tineri, ceea ce înseamnă o concurenţă de peste 5 candidaţi/loc. Rezultatele, în schimb, nu au fost la fel de competitive, media minimă de intrare la buget fiind 7,98. Specializarea Nutriţie şi dietetică, pentru care au fost scoase la concurs doar 5 locuri subvenţionate de stat, era dorită de către 37 de tineri, concurenţa fiind de 7 candidaţi/loc. De această dată, situaţia finală a fost pe măsură, ultima medie de intrare la buget fiind 9,04. Notele au scăzut la Medicină dentară, cele 89 de locuri subvenţionate de stat fiind ocupate cu medii cuprinse în intervalul 8,42 - 9,87. Anul trecut, în schimb, linia pentru fără taxă s-a tras sub 8,90. La Tehnică dentară, cea mai mică medie de admitere la buget este 8.04, în timp ce la Farmacie rezultatul este similar celui de anul trecut - 8,28. La Facultatea de Bioinginerie medicală, candidaţii au dat examen doar pentru specializarea Balneo-fiziokinetoterapie, acolo unde media de intrare la buget este de minimum 7,61. „În ceea ce priveşte mediile, este un joc aleatoriu, care ţine foarte mult de complexitatea subiectelor. Importantă este ierarhizarea, aşa încât să-i selectăm pe cei mai buni din momentul examenului. Foarte puţini copii buni se pierd în acel moment, dar rezistenţa la stres este un indicator pentru un viitor medic“, a punctat rectorul Vasile Astărăstoae.

Azi: punct final la înscrieri la doua facultati UTI, rezultatele la USAMV

La Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“, procesul de înscriere se încheie astăzi pentru două facultăţi - Inginerie chimică şi Protecţia Mediului şi Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, rezultatele fiind aşteptate până mâine cel târziu. La alte două facultăţi, unde admiterea se face în baza unui examen scris, au fost publicate listele viitorilor studenţi. La Automatică şi Calculatoare, ultimele medii la buget sunt 8,78 pentru domeniul Ingineria sistemelor şi 7,06 pentru Calculatoare şi tehnologia informaţiei. La Facultatea de Arhitectură, pe cele 90 de locuri fără taxă s-a intrat cu cel puţin 7,54, iar la taxă cu 7,40.

Peste 1.700 de concurenţi aşteaptă rezultatele la Universitatea de Ştiinţe Agricole. Admiterea pe cele 497 de locuri bugetate şi 354 cu taxă s-a dovedit a fi un succes, tot mai mulţi elevi manifestând interes pentru zona ştiinţelor agronomice. Sunt 541 de dosare depuse la Facultatea de Agricultură, 270 la Horticultură, 536 la Zootehnie şi 416 la Medicină veterinară. În topul celor mai căutate specializări se află Controlul şi expertiza produselor alimentare (11,5 concurenţi pe locul bugetat), Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism (7 pe locul bugetat) şi Medicina veterinară (5 pe locul bugetat). Rezultatele vor fi publicate în cursul zilei de astăzi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.