Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

UPDATE: Andrei Cristea, legat pe viaţă de Iaşi

GALERIE
andrei-cristea
  • andrei-cristea
- +

Politehnica Iaşi a refuzat oferta făcută de Craiova pentru căpitanul său. Clubul i-a prelungit contractul lui Cristea, care expira vara viitoare, pe încă un sezon, oferindu-i apoi un post în cadrul clubului. Se aşteaptă mutări importante la meciul cu Astra

Destinul lui Andrei Cristea (34 de ani) rămâne legat de cel al Iaşului. Ieri, Politehnica a primit o ofertă concretă de a-l ceda pe Cristea la Universitatea Craiova, însă a declinat-o. Mai mult, Poli a anunţat că îi va prelungi înţelegerea atacantului şi-i va garanta un post în cadrul clubului la finalul carierei de jucător. “Craiova ne-a solicitat oficial transferul lui Cristea, pe care, din câte am înţeles, l-a dorit şi vara trecută, oltenii oferindu-i un contract pe doi ani. Le-am mulţumit pentru ofertă, însă i-am refuzat. Cristea este netransferabil. Este simbolul echipei, toată construcţia s-a făcut încă din vara trecută în jurul lui, ne-a ajutat şi ne ajută enorm, atât în teren cât şi în vestiar. Pentru ca Andrei să simtă că este apreciat de noi, i-am prelungit contractul, care era scadent vara viitoare, pentru încă un an şi i-am promis că după ce va abandona cariera de jucător va avea asigurat un post în cadrul clubului, fie de antrenor, fie în administraţie, în funcţie de drumul pe care-l va alege” a declarat preşedintele executiv al grupării ieşene, Adrian Ambrosie.

Născut şi format la Bacău, Andrei Cristea a mai jucat la Iaşi, la FC Politehnica, în 2008 şi 2009, când a fost determinant în salvarea echipei de la retrogradare. La începutul lui 2016, Cristea a revenit în Copou fiind golgeterul echipei în ultimele două sezoane. Andrei, care a mai evoluat în ţară la Steaua, Dinamo (în tricorul căreia a fost golgeterul României, în 2010), Poli Timişoara şi Braşov, precum şi la echipe din Germania, Italia şi Azerbaijan, se află pe primul loc în clasamentul jucătorilor activi din Liga I în ceea ce priveşte numărul de goluri înscrise în primul eşalon (94) şi pe poziţia a patra la pase decisive, depăşind, cu 35 de execuţii, mulţi mijlocaşi de calibru, unul dintre ei fiind Culio.

“M-a onorat oferta de la Craiova. Nu e puţin lucru ca un club de talia Universităţii, care a câştigat Cupa şi joacă în Europa, să se intereseze de un jucător de 34 de ani. Iaşul este însă casa mea. M-am simţit şi mă simt iubit şi apreciat de club, de suporteri, avem obiective îndrăzneţe în continuare. Pe lângă realizările sportive, contează şi faptul că vreau să mă stabilesc aici, iar Ioana, soţia mea, este însărcinată. Cred că voi putea să ajut echipa încă doi ani, nu voi trăi din amintirile faptului că am ajutat Poli în trecut, că am marcat primul gol al Iaşului în Europa sau că am fost cel mai bun marcator al echipei de fiecare dacă când am jucat aici” a declarat Cristea.

Sânge proaspăt faţă de meciul cu Craiova

Altfel, revenită marţi seară în Iaşi după meciul pe care l-a disputat luni, la Craiova, în prima etapă a campionatului, Politehnica a reluat aseară pregătirile la baza proprie. Rezultatul de egalitate obţinut în disputa cu Universitatea precum şi veştile legate de lotul de jucători au generat o stare de optimism ridicat înaintea disputei cu Astra Giurgiu, din runda a doua.

“Tonusul echipei este foarte bun. Punctul obţinut la Craiova şi faptul că băieţii au salariile la zi şi bonusurile de obiectiv încasate contribuie la existenţa unei atmosfere foarte bune. Nici despre oboseală după intensul meci de la Craiova nu putem vorbi, pentru că echipa a rămas marţi în Bucureşti, unde s-a refăcut şi s-a întors acasă cu avionul. În plus, avem veşti foarte bune legate şi de lot. Lui Flores i-a venit cartea verde, iar situaţiile lui Rus şi Moussa cred că se vor rezolva în aceste zile. Apoi, lui Mihăescu i-a expirat suspendarea, iar Sin este apt de joc, fiind refăcut în totalitate după operaţia suferită pe finalul sezonului trecut. Drept urmare, dacă nu apar complicaţii neprevăzute în legătură cu cei trei fotbalişti nou veniţi care nu au putut evolua la Craiova din cauza faptului că nu au putut fi legitimaţi în timp util, antrenorul Flavius Stoican va avea cel puţin cinci jucători noi pentru disputa cu Astra în comparaţie cu meciul de la Craiova” a declarat preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie. Acesta a mai anunţat că fotbaliştii înlocuiţi pe parcursul disputei cu Universitatea după ce au acuzat probleme musculare, Paul Pîrvulescu şi Cătălin Ştefănescu, sunt apţi de joc. “La Ştefănescu şi Pîrvulescu, care nu au evoluat prea mult anul trecut, au apărut probleme ca urmare a unui consum fizic prea mare, nu pentru că s-ar fi accidentat. Ambii sunt apţi de joc cu echipa din Giurgiu”.

În atare condiţii, singurele semne de întrebare înaintea disputei cu Astra sunt legate de Narcis Bădic şi Alexandru Zaharia, care nu au mers în Oltenia din cauza unor accidentări. “Bădic şi Zaharia se simt mai bine, însă nu suntem sută la sută convinşi că vor putea juca. Vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla. Dacă nu sunt apţi în totalitate, nu vor forţa şi vor intra săptămâna viitoare” a precizat Ambrosie.

Confruntarea dintre Poli şi Astra se va derula sâmbătă, cu începere de la ora 21.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri