anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 27.09.2020

UPDATE: Asistentul care a pus camera video în locul în care se schimbau doctoriţele de la Socola, salvat de COVID

GALERIE
camera
  • camera
- +

O decizie în cazul său întârzie să apară, motivul fiind unele prevederi legale legate de situaţia specială actuală.

UPDATE: Alexandrin Reznic, avocatul asistentului Gabriel Obadă, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că a solicitat conducerii unităţii medicale să îi fie puse la dispoziţie mai multe documente, totodată fiind trimis un memoriu care conţine mai multe nereguli care ar fi fost constatate în cercetarea disciplinară. „Nu au fost respectate procedurile legale din Codul Muncii şi din Codul de Procedură Civilă, managerul spitalului a spus că au fost administrare unele probe deşi nu se fixase niciun termen anterior, iar noi am solicitat să ne pună la dispoziţie tot ceea ce au administrat ei fără să ne anunţe pe noi, le-am cerut o serie de acte printre care şi Regulamentul de Ordine Interioară, mai multe hotărâri invocate de ei sumar pe care se întemeiază cercetarea lor disciplinară. De asemenea, am solicitat să ni se comunice procesul verbal şi convocatorul pentru noul termen pe adresa de email sau la adresa de domiciliu, însă nu am primit nimic, deşi ei au zis că au trimis”, a precizat avocatul.

TEXT INITIAL: Decizia comisiei de disciplină din cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi întârzie să apară în cazul asistentului Gabriel Obadă, care a instalat o cameră video într-o încăpere unde se aduna şi se schimbă personalul medical. Decizia a fost amânată pentru data de 19 mai, „din cauza pandemiei şi pentru a respecta anumite prevederi legale“, după cum au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Iniţial, comisia trebuia să ia o decizie vinerea trecută, pe data de 8 mai, când a avut loc ultima întâlnire. Gabriel Obadă, asistentul medical cercetat de comisie, nu a fost prezent atunci pentru a-şi susţine punctul de vedere, acesta fiind reprezentat de un avocat. Comisia de disciplină nu dispune sancţiuni, ci constată anumite lucruri şi apoi propune sancţionarea, decizia de sancţionare fiind emisă de angajator, adică în acest caz de managerul unităţii medicale.

Reamintim că asistentul me­dical Gabriel Obadă a ascuns o cameră de luat vederi într-o cutie pentru a filma o încăpere în care se adună personalul medical şi a motivat că ar fi vrut să surprindă ce discuţii există în lipsa lui, bănuind că este bârfit. Acesta a fost surprins în imagini chiar în momentul în care instala camera respectivă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Buletin

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.