Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE Basescu: "E timpul ca Ponta să guverneze! Nu mai sunt dădaca unui partid"

GALERIE
traian basescu
  • traian basescu
- +

Declaratiile sefului statului:

Mica mea conferinta de presa este ocazionata exact de incheierea vacantei liderilor USL care, dupa cum vedeti, imediat ce s-au intors au reusit, dupa 45 de zile, sa dea o nominalizare pentru Transporturi.

Este un progres.

Singurul lucru pe care-l constat e ca s-au intors nevosi din concediu.

Poate se calmeaza afland situatia tarii, lucru care pe mine ma ingrijoreaza.

In aceasta vara am avut mai mult timp sa stau de vorba cu oamenii, sa merg prin tara.

Daca n-au timp sa mearga in tara datorita conducerii tarii prin televiziuni, acolo pare a fi locul lor de munca, vreau sa le dau citeva informatii grave.

Somajul e in crestere, romanii sunt tot mai mult preocupati de siguranta locului de munca si tot mai multi se intreaba daca-si pierd sau nu locul de munca.

Cind acest guvern condus de Victor Viorel Ponta a preluat guvernarea, somajul conform ESA era 6,7%. In luna iunie 2013, tot conform ESA, somajul ajunsese la 7,6%.

Deci cresterea exporturilor nu inseamna si crestere de locuri de munca, iar acesta e un efect al amputarii investitiilor din bugetul de stat.

Mai e un lucru pe care incerc sa-l anticipez: in iunie, somajul pe masuratori ESA era 7,6%, dar in iulie Romanjia a mai inregistrat un plus de 29.000 de someri, ceea ce imi permit sa anticipez ne va arata cifra pentru iulie in jur de 8 procente.  E un prag extrem de riscant si crearea de locuri de munca e esentiala.

Relansarea investitiilor din bani europeni si de la bugetul de stat trebuie sa fie o preocupare majora a guvernului.

Nu se poate sa priveste o crestere cu 29.000 de persoane a somajului in perioada de vara; ar fi fost de asteptat o scadere a somajului pe vara.

Un alt semnal de alarma extrem de serios este legat de faptul ca investitiile straine pe primele 6 luni au scazut cu aproape 20%. ceea ce inseamna ca simulatan cu reducerea investitiilor din bugetul de stat, acesta e rezultatul: crestere de somaj.

Ma ingrijoreaza faptul ca pina acum, desi intram in septembrie, guvernul nu a finalizat o forma acceptabila pentru acordul de parteneriat cu Comisia Europeana pentru dupa 2014.

As vrea sa va dau citeva remarci din observatiile Comisiei Europene:

"Acordul de parteneriat propus de guvernul Romaniei e necorelat cu programul de reforma".

Tot Comisia remarca faptul ca Guvernul are lipsa de capacitate de analiza.

E un lucru pe care categoric si eu il sustin fara rezerve: Guvernul nu are capacitate de analiza asupra situatiei de moment a tarii si pentru viitor.

Tot CE remarca faptul ca acordul de parteneriat propus de guvern e necorelat cu politicile UE 2014-2020.

 

Cititi toate declaratiile pe hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri