Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE: Capăt de drum sau o nouă amânare? RĂSPUNS: Sfânta amânare.

GALERIE
ambrosie
  • ambrosie
- +

Ambrosie, Antohi, Apostol, Melinte şi Ursu ar urma să parafeze divorţul de Poli * Deznodământul s-a amânat pentru ziua de luni. Vom reveni cu amănunte.

 

Astăzi, la ora 10:00, este prevăzut startul unei întâlniri a membrilor Adunării Generale a membrilor asociaţi ai Asociaţiei CSM Politehnica Iaşi. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează două puncte. Primul este retragerea din Adunarea Generală şi din Consiliul Director a tuturor membrilor asociaţi, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu. Cele cinci persoane amintite alcătuiesc şi CD. Al doilea punct pe ordinea de zi este acordarea dreptului de semnătură secretarului general al clubului, Ovidiu Postolache, care va reprezenta clubul la FRF sau “oriunde necesită documente emise” de Poli. Asociaţii pot vota personal sau prin mandatar. În cazul în care nu se vor îndeplini condiţiile referitoare la cvorum, şedinţa se va derula luni, cu aceeaşi ordine de zi.

Reamintim, plecarea celor cinci a fost cerută cu insistenţă în ultima perioadă, atât de ultraşi, cât şi de mulţi consilieri locali, care au criticat dur prestaţia capilor clubului. Mulţi dintre consilieri au condiţionat chiar deblocarea finanţării echipei de la bugetul local de părăsirea clubului de către cei cinci asociaţi, susţinuţi de primarul Iaşului, Mihai Chirica. De altfel, până luni, când a apărut anunţul că şefii actuali vor pleca şi s-au alocat 6,75 milioane lei de la Consiliul Local către Poli, două proiecte de susţinere a clubului de către municipalitate, propuse în acest an, nu au trecut.

Având rol decorativ în mandatul fostului primar, Gheorghe Nichita, Ambrosie, Apostol, Ursu, Antohi şi Melinte, ulimii doi cooptaţi pe parcurs, şi nu de la înfiinţareaîn 2010, au început să aibă un cuvânt de spus după ce Florin Prunea, intrat în conflict cu Chirica, a fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv. Acest lucru s-a întâmplat în vara lui 2017, când fostul portar a fost concediat cu câteva săptămâni înainte de expirarea contractului, ceea ce a dus la pierderea unei consistente sume de bani de către Poli. În locul lui Prunea a fost numit preşedinte executiv Adrian Ambrosie, care a ocupat postul până în februarie 2020. După plecarea lui Prunea, Ambrosie şi Antohi au început să încaseze bani de la Poli, aşa cum încasa Ursu, care era şi vicepreşedinte executiv. Apostol şi Melinte - ultimul, cu o prezenţă discretă în permanenţă - au rămas singurii care nu au încasat bani de la Poli, în timp ce Ambrosie a avut cele mai mari venituri: fel de fel de prime, una şi de 10 000 de euro, şi un salariu lunar net de 3 000 de euro încă din startul mandatului de preşedinte. Antohi şi Ursu au primit, în anumite perioade, şi retribuţii nete de 1 500 de euro pe lună, plus alte beneficii.

Din februarie anul trecut, conducerea clubului a fost preluată de Ciprian Paraschiv, în timp ce Ambrosie a trecut manager, funcţie în care a avut un salariu lunar de peste 32 000 de lei. Agreat la început de primarul Mihai Chirica, Paraschiv a tăiat mai întâi salariul lui Antohi şi l-a diminuat pe cel al lui Ursu. Apoi, la cererea lui Paraschiv, şi Ambrosie a renunţat la funcţia retribuită. Asta însă după ce în contractul de încheiere a contractului de muncă al lui Adrian Ambrosie a fost stipulată o clauză care i-a dat dreptul să încaseze circa 100 000 de lei, bani pe care i-a primit ulterior.

CD a revenit la butoane la începutul lunii martie, când Paraschiv, căzut în dizgraţia lui Chirica, a devenit element de décor. Consiliul Director l-a adus pe Nicolo Napoli antrenor şi a gestionat ultima parte a sezonului la finalul căruia echipa, măcinată de gafe şi scandaluri, a retrogradat.

S-a încheiat astfel un ciclu de patru ani în care fotbalul ieşean a fost în centrul unor numeroase controverse şi a regresat permanent. După norocoasa calificare în play-off, din sezonul 20-17-2018 (Poli, care nu ocupase locul VI niciodată pe parcursul sezonului, a urcat pe poziţia amintită în ultima rundă, după un meci pierdut acasă!), a urmat o cădere accentuată: un play-off decepţionant în 2018, cu o singură victorie în zece partide, ratarea tuturor celor patru obiective anunţate pe parcursul sezonului următor (cupele europene, calificarea în play-off, câştigarea play-out-ului, locul IX), salvarea de la retrogradare din vara trecută obţinută prin birouri şi ruşinoasa clasare pe ultimul loc din acest an.

Conform unor surse, în locul celor cinci asociaţi ar putea apărea nume agreate de Mihai Chirica, precum Cezar Honceriu (preparator fizic) ori Ilie Gheorghică (director LPS Iaşi). În cărţi se află şi legenda fotbalului ieşean, Vasile Simionaş, ori arbitrul de futsal Vlad Ciobanu. După clarificarea componenţei Adunării Generale şi Consiliului Director, se va trece la numirea executivului şi a conducerii tehnice, care vor avea sarcina de a construi o echipă care mai are sub contract doar cinci jucători. Foarte probabil, clarificări totale vor apărea abia săptămâna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri