UPDATE CATASTROFA AERIANĂ: Peste 300 de cadavre împrăştiate pe câmp (IMAGINI)

joi, 17 iulie 2014, 22:07
7 MIN

Un avion de pasageri malaysian având la bord 295 de pasageri, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, afirmă surse citate de Reuters.

UPDATE

Vladimir Putin acuză Ucraina că "poartă întreaga responsabilitate" pentru avionul prăbuşit

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că "poartă întreaga responsabilitate a teribilei tragedii" care a implicat un avion de linie al companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord.

"Nu există îndoială că statul pe teritoriul căruia s-a petrecut acest lucru poartă responsabilitatea acestei teribile tragedii", a declarat preşedintele rus, citat de agenţia RIA Novosti. "Această tragedie nu ar fi avut loc dacă domnea pacea în această ţară, dacă operaţiunile militare nu ar fi fost reluate în sud-estul Ucrainei", a continuat Putin.

Preşedintele rus, care a făcut această declaraţie joi seara la Moscova, a afirmat că le-a cerut oficialilor militari ruşi "să acorde tot sprijinul necesar pentru a se face lumină în privinţa acestui act criminal".

UPDATE

Imagini dramatice cu fotografiile din paşapoarte ale celor morţi. Sunt şi câţiva copii de 12 – 13 ani foarte frumoşi:

 

UPDATE

UE îndeamnă toate părţile să coopereze într-o anchetă privind prăbuşirea avionului malaysian

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton s-a declarat joi "şocată" după anunţul privind prăbuşirea unui avion de pasageri în estul Ucrainei şi a îndemnat toate părţile din regiune să autorizeze accesul complet la locul accidentului şi să colaboreze într-o anchetă.

"Suntem şocaţi de noutăţile cu privire la circumstanţele acestei pierderi tragice a unui avion Malaysia Airlines, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur prin teritoriul Ucraienei şi pierderea unui număr atât de mare de vieţi", a declarat Ashton, potrivit unui comunicat.

"Gândurile noastre sunt alături de persoanele ale căror rude erau la bord", a adăugat ea.

"Circumstanţele ar trebui să fie elucidate fără întârziere, iar o anchetă internaţională ar trebui investigheze cauzele acestei tragedii", a subliniat Ashton.

"Îndemnăm toate părţile din regiune să garanteze accesul la locul accidentului, cu scopul de a securiza zona şi să coopereze (în această anchetă)", a afirmat ea.

"Este o nouă şi dureroasă ilustraţie a motivelor pentru care este necesară încetarea urgentă a acestui conflict. Îndemnăm toate părţile să accepte o încetare a focului imediată", a declarat şefa diplomaţiei europene.

UPDATE

Echipajul avionului prăbuşit în Ucraina nu semnalase nicio problemă

Echipajul avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines nu a semnalat nicio problemă în timp ce era în spaţiul aerian al Ucrainei, afirmă surse oficiale, citate de AFP.

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit unui oficial din Ministerul ucrainean de Interne, peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani.

UPDATE

Oficial ucrainean: Peste 300 de morţi în urma prăbuşirii avionului, inclusiv 23 de americani

Peste 300 de persoane au murit în urma prăbuşirii avionului de pasageri malaysian în estul Ucrainei, printre victime fiind 23 de cetăţeni americani, afirmă un oficial din Ministerul ucrainean de Interne.

"Avionul a fost doborât de ruşi. Sunt peste 300 de morţi, inclusiv 23 de cetăţeni americani", a declarat Zorian Şkiryak, consilier în Ministerul ucrainean de Interne.

Ministerul francez de Interne a anunţat că cel puţin patru cetăţeni francezi se aflau la bordul avionului prăbuşit în estul Ucrainei.

UPDATE

Petro Poroşenko: Prăbuşirea avionului de pasageri este un "act terorist"

Prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei este "un act terorist", afirmă preşedintele Petro Poroşenko, referindu-se la presupusa implicare a insurgenţilor proruşi în acest incident.

"Nu este vorba de un simplu incident, nici de o catastrofă, este un act terorist", a declarat Poroşenko, potrivit purtătorului său de cuvânt, Sviatoslav Tsegolko.

Anterior, Petro Poroşenko a declarat că nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât cu o rachetă.

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă", a declarat Poroşenko.

UPDATE

Numeroase cadavre, găsite în zona prăbuşirii avionului malaysian

Numeroase cadavre au fost găsite în zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines, anunţă corespondentul AFP.

Fragmente ale fuselajului, numeroase cadavre şi bagaje sunt pe un câmp, în zona Grabov, în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea Doneţk.

La locul prăbuşirii sunt membri ai miliţiilor rebele şi pompieri.

UPDATE

Rebelii din estul Ucrainei susţin că aviaţia militară ucraineană a doborât avionul de pasageri

Insurgenţii separatişti proruşi din estul Ucrainei susţin că avionul companiei Malaysia Airlines a fost doborât de un avion de vânătoare ucrainean.

"Martori au observat că avionul Boeing 777 a fost atacat de un avion de vânătoare ucrainean. Avionul de pasageri s-a rupt în două şi a căzut în zona ‘Republicii Lugansk’. După atac, avionul ucrainean a fost doborât şi a căzut în aceeaşi zonă", anunţă site-ul oficial al separatiştilor proruşi.

Un avion de pasageri al companiei Malaysia Airlines care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 295 de persoane s-a prăbuşit joi în regiunea ucraineană Doneţk. Cursa MH17 a dispărut de pe radare în estul Ucrainei şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

UPDATE

Insurgenţii din Doneţk revendică doborârea a două avioane "ucrainene"

Liderii separatişti din autoproclamata "Republica populară Doneţk" susţin că au doborât joi două avioane "ucrainene", în estul Ucrainei, informează Kyiv Post.

Rebelii proruşi din regiunea Doneţk susţin că au doborât două avioane, prezentate ca fiind "aeronave ale Forţelor Aeriene ucrainene", potrivit lui Igor Druz, consilier al "ministrului Apărării" din autoproclamata "Republică populară Doneţk".

Joi dimineaţă, Kievul a anunţat pierderea unui avion de vânătoare de tip Su-25.

Este posibil ca al doilea avion doborât să fie aeronava de pasageri a companiei Malaysia Airlines, prăbuşită joi după-amiază în regiunea Doneţk.

La bordul Cursei MH17, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, se aflau 295 de pasageri şi membri ai echipajului.

UPDATE

UPDATE

Petro Poroşenko nu exclude posibilitatea ca avionul Boeing 777 să fi fost doborât

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, nu exclude posibilitatea ca avionul de pasageri prăbuşit în estul Ucrainei să fi fost doborât cu o rachetă.

"Nu poate fi exclusă posibilitatea ca avionul să fi fost doborât cu o rachetă", a declarat Poroşenko.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines avea la bord 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Aeronava zbura de la Amsterdam (Olanda) spre Kuala Lumpur (Malasia) şi s-a prăbuşit în regiunea ucraineană Doneţk, la circa 50 de kilometri de frontiera cu Rusia, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost doborâte de separatişti proruşi.

Compania Malaysia Airlines a pierdut pe 8 martie un avion care zbura pe ruta Kuala Lumpur – Beijing. Resturile aeronavei care transporta 239 de pasageri şi membri ai echipajului nu au fost găsite.

UPDATE

UPDATE

Avionul de pasageri prăbuşit în Ucraina a fost doborât de o rachetă – oficial ucrainean

Avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă, afirmă un consilier din cadrul Ministerului ucrainean de Interne, citat de Washington Post.

Anton Geraşenko, consilier în Ministerul ucrainean de Interne, afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă de tip Buk.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut de pe radare în estul Ucrainei s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk.

UPDATE

Toţi pasagerii aflaţi la bordul avionului Boeing 777 prăbuşit în Ucraina au murit

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut de pe radare în estul Ucrainei s-a prăbuşit în apropierea oraşului Ciahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk, iar cel puţin 285 de persoane au murit, afirmă surse citate de Itar-Tass.

Compania aeriană Malaysia Airlines a confirmat că a pierdut contactul cu avionul Boeing 777.

Conform unor surse citate de Interfax, avionul a dispărut de pe radare în timp ce zbura la altitudinea de croazieră de circa 10.000 de metri.

Potrivit agenţiei Interfax, avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam (Olanda) şi urma să ajungă la Kuala Lumpur (Malaysia).

Avionul s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Agenţia Reuters nu poate confirma informaţiile furnizate de Interfax.

Mediafax

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii