Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE Consilierii locali reacționează dur după propunerile de schimbări la Poli. Numele propuse pentru a conduce Politehnica Iași au stârnit critici dure

GALERIE
poli iasi
  • poli iasi
- +

Peste puţin timp urmează să înceapă şedinţa care va stabili viitoarea componenţă a principalelor foruri de la clubul Politehnica: Adunarea Generală a Asociaţilor şi Consiliul Director. Lista propusă, făcută fără anunţarea unor criterii şi fără consultarea multor membri ai Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi, cuprinde câteva nume controversate.

Iată listele propuse:

Pentru Adunarea Generale a Asociaţilor:

  • Cristi Amironesei (antrenor de fotbal feminin, apropiat al lui Adrian Ambrosie)
  • Florin Briaur (jurnalist BZI, consilier local PMP, apropiat al primarului Iaşului, Mihai Chirica)
  • Dan Cojocaru (patron Magic Pizza)
  • Cezar Honceriu (preparator fizic, candidat pe lista lui Mihai Chirica de consilieri locali în 2016).
  • Ovidiu Postolache (secretar general Politehnica).

Pentru Consiliul Director:

  • Cezar Honceriu (preşedinte)
  • Cristi Amironesei
  • Vlad Ciobanu (arbitru futsal)
  • Ilie Gheorghică (director LPS Iaşi)
  • Vasile Simionaş.

Pozițiile reprezentanților PSD și USR

Consilierii locali reacționează dur după propunerile de schimbări la Poli. Numele propuse pentru a conduce Politehnica Iași și modul în care acestea au fost selectate au stârnit critici dure din partea unor consilieri locali.

Secretarul Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul CL, Bogdan Crucianu (PSD) a avertizat că ”Politehnica Iași se afundă iremediabil în hățișul intereselor obscure” și a punctat: ”Ca urmare a solicitărilor tranșante pe care le-am făcut în ultimele luni, pentru schimbarea componenței Adunării Generale și a Consiliului Director de la Clubul Politehnica Iași, astăzi, cei ce au semnat condamnarea echipei la retrogradare, și nu numai, au făcut un pas în spate, ceea ce reprezintă un gest de #normalitate! Revoltător este însă faptul că viitorul echipei - fanion este în continuare în mare #pericol, din cauza hotărârilor luate în spatele ușilor închise, într-o manieră total netransparentă și nocivă pentru club! Spun acest lucru deoarece am solicitat ca procesul de selecție pentru desemnarea noii conduceri a Politehnicii Iași să fie transparent și fundamentat pe criteriul meritocrației, însă am ajuns să citim în presă o listă de nume propuse pentru a prelua pârghiile clubului. Nu putem accepta ca puterea de decizie să fie transferată de la un grup de interese la altul, mimând schimbarea, și să ne așteptăm la o redresare reală în ceea ce privește viitorul echipei pe care o iubim – Politehnica Iași! Solicit, în calitate de secretar al Comisiei de Tineret și Sport, ca procesul de selecție să se facă în mod transparent, în baza unor criterii clare, comunicate în prealabil, unde meritocrația și experiența să joace un rol important; în urma unei analize pertinente a candidaților, în interiorul Comisiei de Tineret și Sport, având în vedere că municipalitatea susține financiar, din banii ieșenilor, clubul sportiv din Copou. Ca de exemplu, consider că o persoană cum este domnul Cristi Amironesei nu are ce căuta în fruntea Clubului Sportiv #PolitehnicaIași, singura sa recomandare pentru o astfel de poziție venind din partea prietenului Adrian Ambrozie! Dat fiind că se observă cu ochiul liber faptul că „schimbările” de la Politehnica Iași se fac pe principiul „pleacă ai voștri, vin tot ai voștri”, consider că acest simulacru trebuie încheiat cât mai repede cu putință! Este adevărat că, printre nominalizările făcute publice, se regăsesc persoane competente, care au un cuvânt de spus în lumea fotbalului și care, cu siguranță, vor îndeplini un set de criterii transparente și clare pentru a prelua conducerea Clubului Politehnica Iași! Cred că numirea acestora pe ascuns le-ar aduce un mare deserviciu și domniilor lor, afectând totodată, iremediabil, credibilitatea echipei! #PolitehnicaIași mai poate fi salvată, dar este nevoie de #asumare și #transparență”.

Poziția USR Plus a fost oferită de Răzvan Timofciuc: „Clubul de fotbal Politehnica nu mai reprezintă ieșenii! În primul rând, tot acest proces de schimbare a AGA și a Consiliului Director de la clubul de fotbal (link comentarii) a fost o mascaradă cap-coadă. Un proces netransparent, făcut în spatele ușilor închise, fără implicarea Consiliului Local, a organizațiilor de suporteri, a mediului de afaceri și a universităților. Este o rușine, o sfidare a tuturor celor care plătesc taxe și impozite care se duc în conturile unui club privat condus acum de niște indivizi numiți pe criterii complet arbitrare. În al doilea rând, avem ”aceeași Mărie cu altă pălărie”: oameni puși în funcții de conducere pe baza prieteniilor cu primarul Mihai Chirica. Primarul Chirica a mimat reforma și a populat conducerea clubului cu indivizi mediocri, pe care îi controlează. Antrenorul echipei de fotbal feminin, care ocupă ultimul loc în a doua divizie, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pe baza prieteniei sale primarul Chirica cel care, de facto, a condus clubul în ultimii ani. Domnul Briaur, redactorul BZI, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pentru că asigură un vot în CL primarului Chirica și are o bâtă mediatică pe care o folosește împotriva celor care îl critică pe dl. Chirica. Cu puține excepții, toți cei care acum fac parte din AGA și CD nu slujesc intereselor fotbalului ieșean, ci îl slujesc pe Chirica. În al treilea rând, faptul că asociațiile de suporteri, mediul de afaceri, universitățile și Consiliul Local NU sunt reprezentate în conducerea clubului, este o rușine pentru cei care au orchestrat această bătaie de joc! Noua conducere este complet nereprezentativă pentru comunitatea ieșeană care a finanțat acest club de fotbal cu milioane de euro în ultimii ani. Astăzi, 14 iunie, s-a bătut ultimul cui în sicriul Politehnicii Iași. Clubul este în cotinuare parazitat de grupuri de interese care urmăresc doar propria căpătuire, nu binele fotbalului ieșean. Cu aceiași oameni, cu aceleași metehne și practici, nu ne putem însănătoși!”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri