anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

UPDATE - Consilierul Răzvan Timofciuc, acuzat de ANI de conflict de interese. Reactia alesului local!

GALERIE
Razvan Timofciuc
 • Razvan Timofciuc
- +

Răzvan Timofciuc, consilierul local din partea USR, este acuzat de către Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese administrative. Mai exact, Timofciuc a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri prin care soţia sa a ajuns în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.

“În exercitarea mandatului 2016 – 2020, TIMOFCIUC RĂZVAN a participat la deliberarea şi adoptarea a două Hotărâri ale C.L. Iaşi privind nominalizarea reprezentanţilor Consiliului în C.A. ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Mun. Iaşi pentru anii şcolari 2018 – 2019, respectiv 2019 – 2020, în baza cărora soţia persoanei evaluate a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75 şi art. 77 din Legea nr. 393/2004 (în vigoare până la data de 05.07.2019) şi art. 46 din Legea nr. 215/2001 (în vigoare până la data de 05.07.2019) şi art. 228 din O.U.G nr. 57/2019 (în vigoare începând cu data de 05.07.2019)”, se arată într-un comunicat ANI.  

Recţia oficială a consilierului Răzvan Timofciuc: Astăzi ANI a dat o soluţie nedreaptă la sesizările făcute de şantajiştii de la BZI şi de primarul Chirica cu privire la un aşa-zis conflict de interes în care m-aş aflat pentru că am votat în 2017 şi 2018 în Consiliul Local o listă cu reprezentanţii în CA şcoli în care se afla şi soţia mea.

Membrii în CA-urile şcolilor NU sunt remuneraţi, fiind o activitate de voluntariat pentru că la toate şedinţele te duci pe banii tăi, pe timpul tău. Nu a beneficiat de niciun folos material. Soţia mea este cadru didactic de Educaţie Plastică de 7 ani, cu rezultate de care sunt mândru (nota 10 la examenul naţional de titularizare în învăţământ, calificativ ”foarte bine” pentru fiecare an în învăţământ, premii la concursuri şcolare cu elevii etc.).

Singurul motiv pentru care am considerat că e bine să facă parte din Consiliul de Administraţie la Liceul ”Octav Băncilă” a fost acela de a contribui, atât cît putem, la îmbunătăţirea serviciilor de educaţie prin investiţii punctuale pe care le poate face Primăria. E aberantă interpretarea celor de la ANI, nicio secundă nu ne-am gândit că implicarea voluntară pentru a contribui pentru a face mai mult bine într-un domeniu de care îţi pasă să fie considerat conflict de interese...

E aberantă că dacă e să luăm această interpretare de bună, înseamnă că toţi consilierii locali din ţară suntem în conflict de interese pentru că atunci când votăm reprezentanţii Consiliului Local în Consiliile de Administraţie la şcoli, suntem şi noi, în calitate de aleşi locali, pe acele liste, ca membri în CA la diferite şcoli...

Voi ataca în instanţă raportul ANI şi sper ca în maximum 2-3 luni să avem o decizie definitivă.

Adevăratele conflicte de interese sau incompatibilităţi care ar trebui verificate de ANI sunt următoarele:

- Dl. Primar nu a trecut în declaraţia de avere faptul că fiul său de 11 luni şi-a achiziţionat o casă şi un teren în valoare de 250.000 euro.

- Dl. Harabagiu, fostul viceprimar şi cumătrul primarului, s-a ocupat personal pentru ca familia d-lui să fie împroprietărită cu 1.5 ha teren în Moara de Vînt, chiar înainte de decizia de a amplasa acolo Spitalul Regional de Urgenţe, în timp ce mii de ieşeni aşteaptă de ani de zile să li se restituie terenurile confiscate de comunişti.

...şi pot da mai multe exemple.

Când faci opoziţie pe bune la o administraţie coruptă, incompetentă şi ineficientă, te aştepţi la astfel de atacuri”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.