Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

UPDATE Criminalul care a îngrozit aseară Tătăraşiul şi-a recunoscut vina (FOTO şi VIDEO)

GALERIE
foto DAN LUCA - crima tatarasi-452013-10-30 23.00.092013-10-30 20.23.512013-10-30 20.24.25foto DAN LUCA - crima tatarasi-26foto DAN LUCA - crima tatarasi-27foto DAN LUCA - crima tatarasi-29foto DAN LUCA - crima tatarasi-32foto DAN LUCA - crima tatarasi-33foto DAN LUCA - crima tatarasi-34foto DAN LUCA - crima tatarasi-46toderica facebook1toderica facebook3
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-45
  • 2013-10-30 23.00.09
  • 2013-10-30 20.23.51
  • 2013-10-30 20.24.25
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-26
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-27
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-29
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-32
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-33
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-34
  • foto DAN LUCA - crima tatarasi-46
  • toderica facebook1
  • toderica facebook3
- +

UPDATE

ORA 14:35

Bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa anchetatorilor şi a povestit că femeia s-a despărţit de el pe data de 15 octombrie. Aseară, a aşteptat-o pe stradă şi s-au luat la ceartă. S-au îmbrâncit de vreo câteva ori şi au alunecat amândoi în desişul de pe marginea străzii. Acolo, din cauza nervilor, bărbatul s-a urcat pe victimă şi i-a tăiat gâtul.

ORA 10:45

Suspectul crimei de aseara a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi si urmeaza sa fie prezentat, astazi, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Tribunal.

ORA 10:30

Criminaliştii s-au întors la locul tragediei pentru a căuta arma crimei

Text apărut în paginile Ziarul de Iaşi

O crimă îngrozitoare a avut loc aseară târziu, în zona Tătăraşi. Un bărbat de 33 de ani, orbit se pare de gelozie după ce iubita sa de 34 de ani plecase din locuinţa conjugală, a urmărit-o şi i-a tăiat practic gâtul de la un capăt la altul, pe stradă. Poliţia a intrat imediat în alertă, la faţa locului venind chiar şeful IPJ Iaşi, chestorul Ioan Scripniciuc. Criminalul a fost prins în timp record, în doar câteva ore, în Canta. Potrivit postărilor de pe paginile lor de Facebook, cei doi îşi petrecuseră concediul în vară undeva în străinătate. Femeia avea două fetiţe, dintr-o relaţie anterioară.

Crimă orbilă aseară în zona Ciurchi, în zona din spatele căminelor studenţeşti. Un bărbat gelos i-a tăiat gâtul concubinei cu un cuţit, chiar pe stradă, apoi i-a lăsat ca­davrul ascuns într-un desiş de la marginea drumului. Proprietarul unei case care se afla la balcon a văzut cum bărbatul se certa cu femeia, apoi cum a ieşit din desiş, şi, curios, a mers să vadă ce făcuse bărba­tul acolo. A dat peste cadavrul femeii, care avea gâtul tăiat de la un capăt la altul, şi a sunat îngrozit la 112. Femeia a fost iniţial pândită de individul gelos. Ea a lăsat în urmă două fetiţe. Poliţiştii l-au găsit pe individ în timp record, când acesta se plimba pe stradă, în zona Moara 1 Mai din Canta. Cine sunt cei doi şi care a fost mobilul crimei?

Mergea să-şi plătească factura la cablu

Mobilul crimei se pare că a fost ge­lozia, Petru Toderică (33 de ani) având un acces de nervi în momentul în care concubina lui, Gabriela Puricoi (34 de ani), a decis să se separe de el, mutându-se cu cei doi copii în zona Ciurchi. Până atunci, aceştia au locuit în Dancu. Cei doi aveau o relaţie de concubinaj de ceva timp, dar, din cauza certurilor, ea a decis să se mute, şi a găsit un apartament în Tătăraşi.

Ieri-seară, ea a decis să meargă să achita factura la cablu, iar bărbatul a urmărit-o şi a aşteptat-o pe strada Ciurchi. Acolo, în faţa unui restaurant, el a acostat-o şi au avut un schimb de replici dure, la scenă asistând proprietarul unei case de peste drum, care se afla la balcon.

Într-un acces de furie, Petru Toderică a tras-o pe femeie în desiş şi i-a tăiat gâtul, apoi a lăsat-o jos şi a plecat la fel de firesc, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. „I-am văzut certându-se, apoi am văzut cum bărbatul a ieşit din tufiş şi a plecat. Am coborât şi am mers să văd ce a făcut acolo. Am văzut cadavrul femeii sânge­rând şi am sunat la 112“, a spus unul dintre principalii martori ai crimei. La faţa locului au venit cei de la Ambulanţă, care au constatat decesul. În câteva minute, la faţa locului au venit criminaliştii şi şefii Poliţiei. Criminaliştii au găsit banii în gean­ta femeii, aşa că au eliminat din start varianta jafului.

„Nu eu am omorât-o“

Eliminându-se mobilul jafului, concubinul femeii a fost pus din start în capul listei de suspecţi de către anchetatori, iar aceştia au început „vânătoarea“ bărbatului. Chiar dacă poliţiştii ştiau că bărbatul locuieşte în Dancu, toate unităţile de poliţie au început să scotocească munici­piul, iar la câteva ore de la săvârşirea cri­mei, suspectul a fost văzut în zona Moara 1 Mai, din Canta. A fost prins imediat şi adus la cercetări la Parchet, în jurul orei 23. Petru Toderică a spus ieri în faţa jurnaliştilor că nu el şi-a omorât concubina. „Nu eu am omorât-o“, a spus el. Când a fost adus la Parchet de către poliţişti, bărbatul nu avea urme de sânge şi se bă­nuia că s-a spălat şi şi-a schimbat hainele înainte de a pleca pe străzi, unde a fost găsit de poliţişti.

Aseară, anchetatorii nu ştiau dacă bărbatul voia să părăsească localitatea. De asemenea, potrivit anche­tatorilor, bărbatul nu avea serviciu, probabil acesta fiind unul dintre motivele pentru care Gabriela a decis să se mute din casa în care locuiau împreună de aproximativ doi ani. De asemenea, acesta era cunoscut ca fiind agresiv, mai ales după ce consuma băuturi alcoolice. Cei doi concubini au locuit împreună cu cele două fetiţe, copiii fiind dintr-o relaţie anterioară a femeii.

Pe reţeaua de socializare Facebook, acesta are mai multe poze cu Gabriela Puricoi, cât şi cu cei doi copii. Unele din acestea arată cum cei doi sunt în concediu, în străinătate, foarte probabil în Grecia. De asemenea, într-o fotografie cu cei doi postată pe reţea, bărbatul a adăugat o poză cu moartea între ei. Să însemne acest lucru că ar fi premeditat crima pasională? Anchetatorii nu exclud şi această variantă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri