Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Scene sângeroase pe DE 85: Turişti striviţi de buşteni în autocar (FOTO)

GALERIE
accident-479x359accident1accident2accident autocar3accident autocar4accident autocar5accident autocar6
  • accident-479x359
  • accident1
  • accident2
  • accident autocar3
  • accident autocar4
  • accident autocar5
  • accident autocar6
- +

 

Zeci de turişti ucraineni şi-au văzut sâmbătă seara moartea cu ochii din cauza unui şofer inconştient din judeţul Botoşani. Autocarul în care se aflau 46 de turişti din ţara vecină, ce se deplasa înspre Bucureşti, a fost distrus de mai mulţi buşteni ce s-au desprins dintr-un camion care mergea spre Suceava şi al cărui conducător intrase într-o depăşire periculoasă. Scenele ce au urmat accidentului au fost de-a dreptul apocaliptice, turiştii plini de sânge plângând sau rugându-se ca răniţii să scape cu viaţă. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD-ului sau Jandarmeriei, fiind nevoie şi de intervenţia unui echipaj de zbor pentru unul dintre răniţi.

Din datele furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi rezultă că sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, Sebastian G., de 32 de ani, din judeţul Botoşani, conducea un camion înmatriculat în judeţul Suceava pe E85, în dreptul localităţii Mirosloveşti. Şoferul a intrat riscant în depăşirea unei căruţe, iar la revenirea în bandă, remorca sa a intrat în balans mai mulţi buşteni desprinzându-se şi intrând în autocarul cu turişti ucraineni. Şoferul autocarului s-a ferit în ultimul moment de un buştean care a rănit mai mulţi pasageri ce se aflau pe locurile din faţă. „Poliţiştii ajunşi la faţa locului i-au testat pe cei doi conducători auto rezultând că niciunul dintre ei nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Două persoane sunt în comă

Răniţii au fost transportaţi la spitalele din Iaşi şi Paşcani. Ieri, la închiderea ediţiei noastre mai erau spitalizate două persoane, a căror stare de sănătate era critică. „Două persoane au suferit traumatisme foarte grave. Un bărbat de 40 de ani şi unul de 45 de ani au fost găsiţi în comă, cu traumatisme cranio-cerebrale severe. Au fost aduşi la Spitalul de Neurochirurgie, unul cu elicopterul SMURD, celălalt cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Au fost internaţi în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, starea lor rămânând în continuare instabilă. Alte şapte victime adulte au fost internate la Spitalul «Sf. Spiridon», cu plăgi la faţă, la cap şi la membre. După investigaţii, cei şapte pacienţi au fost externaţi. Printre victime se afla şi o fetiţă de cinci ani. Aceasta a fost evaluată la Spitalul de Copii şi a fost externată, neavând decât leziuni uşoare. De la Paşcani au mai fost trimise la Spitalul de Neurochirurgie, ulterior, alte trei persoane, însă după consultaţii s-a hotărât că nu necesită spitalizare“, a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Anchetatorii au stat la Mirosloveşti timp de mai multe ore urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul dar şi dacă cele două vehicule implicate circulau sau nu cu viteză. În acest sens urmează să fie efectuate o expertiză. Există şi varianta ca remorca cu lemne, ce se deplasa spre Suceava, să fi fost supraîncărcată, iar greutatea excesivă să fi provocat balansul din timpul depăşirii.

În timpul anchetei, traficul din zonă a fost deviat sau restricţionat pentru maşinile mici sau pentru cele de tonaj. Turiştii care nu au fost nevoiţi să primească îngrijiri medicale au fost cazaţi la Paşcani. (Ionuţ BENEA, Alexandra COSTIN)
 

 

  SURSA FOTO: Ziarul Orizont

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri