UPDATE Două medalii de argint europene pentru boxul ieșean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UPDATE Două medalii de argint europene pentru boxul ieșean

GALERIE
romanțov-ana-raduchipirog-chiriac
  • romanțov-ana-radu
  • chipirog-chiriac
- +

 *primul titlu european pentru România: Maria Botică, Ieșenii Ionuț Chiriac și Ana-Maria Romanțov au pierdut finalele.Ionuț Chiriac -  Ștefan Șalapanov (Rusia), decizie 1-4. *Ana-Maria Romanțov - Alena  Tremasova (Rusia), decizie 0-5

În finala categoriei+ 80 kg românca Maria Botică a dispus cu o decizie de 5-0 de poloneza Weronika Bochel, care a încheiat meciul în stare de groggy. Ana-Maria Romanțov și Daniel Gîrleanu vor evolua în gala de seară.

Patru sportivi români, doi băieţi şi două fete, vor lupta astăzi, la Sofia,pentru titlurile europene de juniori la box amator. având asigurate medaliile de argint. Printre cei patru se numără un băiat şi o fată din Iaşi. La aceştia se mai adaugă un număr de şase semifinalişti medaliaţi cu bronz, ceea ce aduce un  bilanţ României de zece medalii obţinute într-un sport care nu ne-a prea răsfăţat în ultima vreme.

Iaşul a contribuit la zestrea tricoloră cu două medalii, cel puţin de argint. Ionuţ Chiriac (categoria 52 kg, CS Nicolina) şi Ana-Maria Romanţov (48 kg, Power Box). . Ionuţ a debutat pe ringul sofiot cu un meci complicat în sfeturile de finală cu ucraineanul Anatoli Iem (decizie 3-2), pentru ca în semifinale să se dezlănţuie contra lui Abdel Raouf Abd El Jawad din Israel. Ionuţ va disputa astăzi finala cu rusul Stepan Şalapanov care s-a impus la fel de clar în faţa cehului Josef Slepcik, dar mentorul său, antrenorul Nicolae Chipiriog de la Nicolina, este ferm convins că Ionuţ este favorit şi în finală.

Ana Maria Romanţov este componentă a unei grupări pugilistice ieşene mai puţin cunoscute, Power Box, şi este pregătită chiar de tatăl ei, Radu Romanţov. Ea n-a avut probleme nici în sferturi, cu o adversară puternică, ucraineanca Irîna Melnîk, nici în semifinală cu reprezentanta ţării gazdă Diliara Ahmedova şi va avea un mare examen astăzi în finala cu rusoaica Alena Tremasova, victorie la puncte cu poloneza Alexandra Kozak.

 Hunedoreanul Daniel Gîrleanu (54 kg) a fost o adevărată revelaţie, cu atât mai mult cu cât titularul categoriei era ieşeanul Alexandru Boboc. Fratele lui Cosmin Gîrleanu (calificat la JO de la Tokyo), a trecut de trei adversari unul şi unul (polonezul Artur Proska, croatul Marko Vuckovic) şi – mai ales- rusul Anatoli Popov) înainte de a încrucişa, astăzi, mănuşile în ultimul act cu ucraineanul Aider Abduraimov, învingător clar în faţa sârbului Darko Djukanovic. Ultima calificare a venit ieri, de la cea mai substanţială categorie a fetelor, ^80 kg. Maria Botică, de la CSM Ploieşti, eleva celebrului antrenor Titi Tudor, zis „Prosop”, avea medalia în buzunar prin simpla participare, datorită participării reduse (cum s-a întâmplat şi la alte categorii, în special, mari, în special feminine). În semifinală, prahoveanca a trecut fără emoţii (decizie, 5-0), de ucraineanca Polina Cernenko şi susţine astăzi finala cu poloneza Weronika Bochel, aceeşi decizie în semifinala cu Kamile Angliskaite (Lituania).

În afară de aceste patru succese, şase pugilişti români au obţinut medalii de bronz, trei la feminin, trei la masculin: Andra Sebe (60 kg), Alina Creţu (66 kg), Maria Cimpoeru (75 kg), respectiv Ionuţ Pavel (46 kg), Saly Palapiuc (48 kg) şi Doruleţ Ţiu (60 kg).Ceea ce duce la două mâini pline de medalii. „Avem o generaţie de aur aşa cum am mai spus. FRBox a pariat pe Dorel Simion, colectivul de sportivi selectionaţi de el şi echipa lui de antrenori noi şi acum începem sa vedem rezultatele aşteptate de foarte mult timp „, a menţionat preşedintele FR Box, fostul mare sportiv ieşean Vasile Cîtea, pe contul său de Facebook

La Sofia au mai concurat pentru România: Emilia Drăgan (46 kg), Margareta Hidigan (54 kg), Nicoleta Banciu (57 kg), Angelo Covaci (50 kg), Luis Camen (57 kg), Alexandru Buleu (63 kg), Adrian Gheorghe (66 kg), Alin Bernhardt (70 kg), Daniel Bratu (75 kg), Rareş Stoiculescu (80 kg) şi Florin Ioniţă (^80 kg). Cei 21 sportivi români au fost pregătiţi la lot de Dorel Simion, la băieţi, şi Adrian Lăcătus, la fete.

Partidele din finale pot fi urmărite astăzi, în cele două gale (orele 12:00 şi 16:00) pe reţeaua You Tube.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.