UPDATE Două medalii de argint europene pentru boxul ieșean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

UPDATE Două medalii de argint europene pentru boxul ieșean

GALERIE
romanțov-ana-raduchipirog-chiriac
  • romanțov-ana-radu
  • chipirog-chiriac
- +

 *primul titlu european pentru România: Maria Botică, Ieșenii Ionuț Chiriac și Ana-Maria Romanțov au pierdut finalele.Ionuț Chiriac -  Ștefan Șalapanov (Rusia), decizie 1-4. *Ana-Maria Romanțov - Alena  Tremasova (Rusia), decizie 0-5

În finala categoriei+ 80 kg românca Maria Botică a dispus cu o decizie de 5-0 de poloneza Weronika Bochel, care a încheiat meciul în stare de groggy. Ana-Maria Romanțov și Daniel Gîrleanu vor evolua în gala de seară.

Patru sportivi români, doi băieţi şi două fete, vor lupta astăzi, la Sofia,pentru titlurile europene de juniori la box amator. având asigurate medaliile de argint. Printre cei patru se numără un băiat şi o fată din Iaşi. La aceştia se mai adaugă un număr de şase semifinalişti medaliaţi cu bronz, ceea ce aduce un  bilanţ României de zece medalii obţinute într-un sport care nu ne-a prea răsfăţat în ultima vreme.

Iaşul a contribuit la zestrea tricoloră cu două medalii, cel puţin de argint. Ionuţ Chiriac (categoria 52 kg, CS Nicolina) şi Ana-Maria Romanţov (48 kg, Power Box). . Ionuţ a debutat pe ringul sofiot cu un meci complicat în sfeturile de finală cu ucraineanul Anatoli Iem (decizie 3-2), pentru ca în semifinale să se dezlănţuie contra lui Abdel Raouf Abd El Jawad din Israel. Ionuţ va disputa astăzi finala cu rusul Stepan Şalapanov care s-a impus la fel de clar în faţa cehului Josef Slepcik, dar mentorul său, antrenorul Nicolae Chipiriog de la Nicolina, este ferm convins că Ionuţ este favorit şi în finală.

Ana Maria Romanţov este componentă a unei grupări pugilistice ieşene mai puţin cunoscute, Power Box, şi este pregătită chiar de tatăl ei, Radu Romanţov. Ea n-a avut probleme nici în sferturi, cu o adversară puternică, ucraineanca Irîna Melnîk, nici în semifinală cu reprezentanta ţării gazdă Diliara Ahmedova şi va avea un mare examen astăzi în finala cu rusoaica Alena Tremasova, victorie la puncte cu poloneza Alexandra Kozak.

 Hunedoreanul Daniel Gîrleanu (54 kg) a fost o adevărată revelaţie, cu atât mai mult cu cât titularul categoriei era ieşeanul Alexandru Boboc. Fratele lui Cosmin Gîrleanu (calificat la JO de la Tokyo), a trecut de trei adversari unul şi unul (polonezul Artur Proska, croatul Marko Vuckovic) şi – mai ales- rusul Anatoli Popov) înainte de a încrucişa, astăzi, mănuşile în ultimul act cu ucraineanul Aider Abduraimov, învingător clar în faţa sârbului Darko Djukanovic. Ultima calificare a venit ieri, de la cea mai substanţială categorie a fetelor, ^80 kg. Maria Botică, de la CSM Ploieşti, eleva celebrului antrenor Titi Tudor, zis „Prosop”, avea medalia în buzunar prin simpla participare, datorită participării reduse (cum s-a întâmplat şi la alte categorii, în special, mari, în special feminine). În semifinală, prahoveanca a trecut fără emoţii (decizie, 5-0), de ucraineanca Polina Cernenko şi susţine astăzi finala cu poloneza Weronika Bochel, aceeşi decizie în semifinala cu Kamile Angliskaite (Lituania).

În afară de aceste patru succese, şase pugilişti români au obţinut medalii de bronz, trei la feminin, trei la masculin: Andra Sebe (60 kg), Alina Creţu (66 kg), Maria Cimpoeru (75 kg), respectiv Ionuţ Pavel (46 kg), Saly Palapiuc (48 kg) şi Doruleţ Ţiu (60 kg).Ceea ce duce la două mâini pline de medalii. „Avem o generaţie de aur aşa cum am mai spus. FRBox a pariat pe Dorel Simion, colectivul de sportivi selectionaţi de el şi echipa lui de antrenori noi şi acum începem sa vedem rezultatele aşteptate de foarte mult timp „, a menţionat preşedintele FR Box, fostul mare sportiv ieşean Vasile Cîtea, pe contul său de Facebook

La Sofia au mai concurat pentru România: Emilia Drăgan (46 kg), Margareta Hidigan (54 kg), Nicoleta Banciu (57 kg), Angelo Covaci (50 kg), Luis Camen (57 kg), Alexandru Buleu (63 kg), Adrian Gheorghe (66 kg), Alin Bernhardt (70 kg), Daniel Bratu (75 kg), Rareş Stoiculescu (80 kg) şi Florin Ioniţă (^80 kg). Cei 21 sportivi români au fost pregătiţi la lot de Dorel Simion, la băieţi, şi Adrian Lăcătus, la fete.

Partidele din finale pot fi urmărite astăzi, în cele două gale (orele 12:00 şi 16:00) pe reţeaua You Tube.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.