anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UPDATE: Focarul de coronavirus de la Spitalul de Neurochirurgie se extinde: 28 cazuri confirmate

GALERIE
Neurochirurgie
 • Neurochirurgie
- +

TEXT INITIAL: Încă 17 cazuri de coronavirus confirmate la Spitalul de Neurochirurgie, printre noile cazuri sunt şi pacienţi. Ca urmare a rezultatelor, Secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele. În acelaşi timp, se continuă testarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical. Conducerea unităţii medicale susţine că o parte din pacienţi au fost confirmaţi cu COVID-19, deşi iniţial la momentul internării rezultatele erau negative. "În momentul de faţă analizăm toate datele primite, este mobilizată echipa de epidemiologie şi şefii de secţie pentru a lua măsurile necesare. Una dintre măsurile pe care le luăm este ca personalul medical să trateze fiecare pacient ca şi cum ar fi suspect chiar rezultatul testului este negativ. Astăzi, mâine şi luni vom testa toţi pacienţii şi tot personalul", a precizat dr. Lucian Eva, managerul spitalului.Ulterior spitalul a emis un comunicat pe care il redam integral mai jos:

COMUNICAT OFICIAL

„Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgență. Avem o anchetă în desfășurare și încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 și de stopare a răspândirii acestuia.

Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din aceștia sunt pozitivi. Continuăm testarea și retestăm acolo unde este cazul. Secția în care a fost depistat primul caz cu virusul COVID-19 este complet izolată, este dezinfectată și decontamiată.

În acest moment lucrăm pentru refacerea protocoalelor spitalului, dar și a circuitelor pentru a asigura în continuare activitatea medicală pe partea de urgențe neurologice și neurochirurgicale pentru a putea primi cazurile medicale majore. Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie unde vor fi tratate. Să nu uităm că unitatea medicală a fost pregătită încă de acum două luni, de la izbucnirea pandemiei, pentru a face față unei astfel de situații.

Suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului.  Ancheta epidemiologică se desfășoară sub conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași și va stabili clar de unde a provenit sursa infecției.” -  Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian Eva, manager Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

COMUNICA DE PRESA DSP

În urma efectuării testărilor pentru COVID-19, ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iaşi a evidenţiat prezenţa noului coronavirus la încă 4 cadre medicale şi la 13 pacienţi. Reamintim că ancheta a fost declanşată după ce un asistent medical, angajat al acestei unităţi medicale a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fapt care a condus la testarea personalului medical. Ieri, pe data de 22 mai 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezenţa virusului la încă 10 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iaşi. In momentul de faţă, la această unitate medicală sunt 28 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi continuă în aceste zile ancheta epidemiologică prin testarea pacienţilor şi a personalului medical şi prin identificarea tuturor contacţilor direcţi.

Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmând ca măsurile şi concluziile finale să fie anunţate după încheierea acesteia. Mai menţionăm că o altă anchetă epidemiologică a fost declanşată şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi, unde în urma testărilor efectuate s-a confirmat prezenţa noului coronavirus la 4 cadre medicale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.