UPDATE: Focarul de coronavirus de la Spitalul de Neurochirurgie se extinde: 28 cazuri confirmate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UPDATE: Focarul de coronavirus de la Spitalul de Neurochirurgie se extinde: 28 cazuri confirmate

GALERIE
Neurochirurgie
  • Neurochirurgie
- +

TEXT INITIAL: Încă 17 cazuri de coronavirus confirmate la Spitalul de Neurochirurgie, printre noile cazuri sunt şi pacienţi. Ca urmare a rezultatelor, Secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele. În acelaşi timp, se continuă testarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical. Conducerea unităţii medicale susţine că o parte din pacienţi au fost confirmaţi cu COVID-19, deşi iniţial la momentul internării rezultatele erau negative. "În momentul de faţă analizăm toate datele primite, este mobilizată echipa de epidemiologie şi şefii de secţie pentru a lua măsurile necesare. Una dintre măsurile pe care le luăm este ca personalul medical să trateze fiecare pacient ca şi cum ar fi suspect chiar rezultatul testului este negativ. Astăzi, mâine şi luni vom testa toţi pacienţii şi tot personalul", a precizat dr. Lucian Eva, managerul spitalului.Ulterior spitalul a emis un comunicat pe care il redam integral mai jos:

COMUNICAT OFICIAL

„Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgență. Avem o anchetă în desfășurare și încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 și de stopare a răspândirii acestuia.

Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din aceștia sunt pozitivi. Continuăm testarea și retestăm acolo unde este cazul. Secția în care a fost depistat primul caz cu virusul COVID-19 este complet izolată, este dezinfectată și decontamiată.

În acest moment lucrăm pentru refacerea protocoalelor spitalului, dar și a circuitelor pentru a asigura în continuare activitatea medicală pe partea de urgențe neurologice și neurochirurgicale pentru a putea primi cazurile medicale majore. Persoanele care au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19 vor rămâne internate în Spitalul de Neurochirurgie unde vor fi tratate. Să nu uităm că unitatea medicală a fost pregătită încă de acum două luni, de la izbucnirea pandemiei, pentru a face față unei astfel de situații.

Suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare pentru a opri acest virus care a fost adus din exteriorul spitalului.  Ancheta epidemiologică se desfășoară sub conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași și va stabili clar de unde a provenit sursa infecției.” -  Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie, Lucian Eva, manager Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

COMUNICA DE PRESA DSP

În urma efectuării testărilor pentru COVID-19, ancheta epidemiologică de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iaşi a evidenţiat prezenţa noului coronavirus la încă 4 cadre medicale şi la 13 pacienţi. Reamintim că ancheta a fost declanşată după ce un asistent medical, angajat al acestei unităţi medicale a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, fapt care a condus la testarea personalului medical. Ieri, pe data de 22 mai 2020, rezultatele de laborator au confirmat prezenţa virusului la încă 10 cadre medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicoale Oblu” Iaşi. In momentul de faţă, la această unitate medicală sunt 28 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi continuă în aceste zile ancheta epidemiologică prin testarea pacienţilor şi a personalului medical şi prin identificarea tuturor contacţilor direcţi.

Facem precizarea că în momentul de faţă mai sunt teste în lucru. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, urmând ca măsurile şi concluziile finale să fie anunţate după încheierea acesteia. Mai menţionăm că o altă anchetă epidemiologică a fost declanşată şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi, unde în urma testărilor efectuate s-a confirmat prezenţa noului coronavirus la 4 cadre medicale. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.