(UPDATE-FOTO) Concursul naţional al elevilor nevăzători are loc anul acesta la Târgu Frumos
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 28.11.2021

(UPDATE-FOTO) Concursul naţional al elevilor nevăzători are loc anul acesta la Târgu Frumos

GALERIE
Concurs elevi nevazatori2254
  • Concurs elevi nevazatori2254
- +

Probele de concurs, din întreaga programă şcolară, vor avea loc toată săptămâna la Liceul pentru Deficienţi de Vedere din oraşul ieşean.

Elevii cu deficienţe de vedere vor participa, începând din 28 martie şi până sâmbătă, 31 marti, la un concurs na­ţional organizat de Inspectoratul Şco­lar Iaşi şi Liceul Special „Moldova“ din Târgu Frumos.

Competiţia, intitulată „Concursul Naţional pentru elevii cu deficienţe de vedere“, se află la cea de-a 34-a ediţie, urmând ca elevii participanţi din clasa a VIII-a să parcurgă probele la Limba şi literatura română, Limba engleză, Matematică, TIC şi Citire corectă şi rapidă braille, iar cei din clasa a XII-a vor susţine o probă la Istorie în locul celei de Matematică.

La competiţia care se va desfăşura la Liceul Special „Moldova“ vor fi prezenţi aproximativ 60 de elevi ne­văzători şi 40 profesori de diferite discipline, pentru evaluarea lucrărilor, pro­fesori însoţitori şi membri ai Comisiei Centrale de organizare şi des­făşurare a acestui concurs, din toate liceele pentru nevăzători din România. Deschiderea oficială a eve­nimentului va avea loc astăzi, de la 16, în Sala de Festivităţi a liceului din Târgu Frumos.

La manifestare vor fi prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai ISJ, ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza“, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale. Probele de concurs se vor desfăşura în zilele de 29 şi 30 martie, urmând ca în cea de-a doua parte a zilei de vineri, de la ora 19, să aibă loc festivitatea de premiere.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA EVENIMENT

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Agentul 00oaie

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.