anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UPDATE: Milionarul Zapodeanu, la judecată cu o pensionară: îi cere bani grei pentru distrugerea apartamentului

GALERIE
zapodeanu
 • zapodeanu
- +

Femeia îl acuză pe investitorul imobiliar că lasă cu rea-intenţie să se degradeze apartamentele pe care le deţine în vecinătatea ei, într-un bloc monument din Păcurari

 

UPDATE: Contactat telefonic, Ion Zapodeanu a precizat că între timp, situaţia nu-l mai priveşte direct. Acesta afirmă că avocatul său a depus la dosar o întâmpinare prin care se arată că Zapodeanu nu mai este proprietarul celor două apartamente. „Am vândut în Păcurari acum vreo trei ani. Procesul a rămas, cum s-ar spune, pe numele meu, pentru că e început de când eram proprietar, dar situaţia de acolo nu mă mai priveşte pe mine. De altfel, am ajutat-o pe femeia aceea, de-a lungul timpului, cu bani, în mai multe rânduri. Încearcă să mai stoarcă ceva”, a precizat Zapodeanu. Întâmpinarea depusă de acesta la dosar ar putea să nu influenţeze prea mult decizia finală a judecătorilor, întrucât acţiunea depusă de T.G. se referă la evenimente petrecute în urmă cu 10 ani, când milionarul era proprietarul celor două apartamente. Tribunalul a amânat ieri pronunţarea, urmând să dea sentinţa pe 2 iunie.

TEXT INITIAL: O ieşeancă îi cere investitorului imobiliar Ion Zapodeanu să investească în casa pe care a cumpărat-o. Pe lângă bună parte din terenul fostei fabrici de bere din Păcurari, unde vrea să dezvolte un amplu proiect, Zapodeanu deţine şi două din cele 5 apartamente ale unei case monument istoric din Păcurari (vizavi de Şcoala Petru Poni), la parter şi la etaj, dar este acuzat că le lasă să se degradeze. Iar acest lucru afectează şi apartamentele deţinute de ceilalţi locatari ai imobilului, care se pare că nu vor să vândă.

Prin plângerea sa, T.G. a cerut ca Zapodeanu să fie obligat să-şi repare apartamentele deţinute, să repare prejudiciul reprezentat de deteriorările aduse apartamentului său şi să fie obligat la suportarea unei treimi din cheltuielile comune ce trebuie realizate pentru conservarea imobilului. În plângerea sa, T.G. susţine că Zapodeanu a cumpărat parte din casă încă din 2010, dar nu s-a îngrijit de proprietate, lăsând-o în ruină, ceea ce a condus la afectarea apartamentului deţinut de ea. T.G. a apreciat că Zapodeanu îi datorează 16.000 de lei, reprezentând costurile suportate de reparaţiile la care a fost obligată. În replică, investitorul a precizat că a făcut reparaţii în valoare de 50.000 de lei în perioada 2011-2012, iar colocatarii ar fi refuzat să contribuie la consolidarea şi renovarea completă a clădirii. După 2012 însă, conform precizărilor unui martor, Zapodeanu nu ar mai fi contribuit cu nimic la buna stare a imobilului. Martorul G.F.T. a precizat că în casa lui T.G. plouă tot timpul, ceea ce a dus la distrugerea uşii şi băii. Două expertize tehnice dispuse în cauză au dus la aceleaşi concluzii, respectiv că starea tehnică a clădirii este nesatisfăcătoare, iar în lipsa unor lucrări la acoperiş şi la sistemul de colectare a apelor pluviale, degradările se vor accentua. Conform unuia dintre experţi, lucrările necesare ar urma să coste peste 700.000 lei.

Analizând cauza, magistraţii Judecătoriei au acceptat doar un capăt din cererea lui T.G., dispunând ca Zapodeanu să suporte o treime din cheltuielile comune ce trebuie realizate. În schimb, judecătorii nu au apreciat ca fiind dovedite pagubele invocate de T.G. şi nici legătura dintre starea apartamentelor deţinute de Zapodeanu şi acestea. Sentinţa nu este însă definitivă. T.G. făcând apel împotriva acesteia. Dosarul se află acum pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.