Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

(UPDATE) Povestea tânărului carbonizat la Leţcani. Martorii demontează o minciună (VIDEO)

GALERIE
accident4accident3
  • accident4
  • accident3
- +

Un accident rutier grav a avut loc luni seară în judeţul Iaşi, pe raza localităţii Leţcani. Vezi video cu  momentul IMPACTULUI

UPDATE: În baza probatoriului administrat în cauză, astăzi, polițiștii Serviciului Rutier Iași au reținut, pentru 24 de ore, tânărul care ar fi condus autoturismul implicat în accidentul rutier. Acesta va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE: Andrei Glodoreanu, şoferul bănuit că ar fi provocat accidentul mortal de la Leţcani de ieri seara, a fost dus la audieri. El a refuzat să sufle în alcool test la locul producerii accidentului, dar a fost dus la spital unde a dat o probă de sânge. Conform unor surse apropiate anchetei avea o alcoolemie de 1,82 mg/l. Glodoreanu prezintă răni în zona capului.

TEXT INITIAL: Momente îngrozitoare au avut loc aseară pe Șoseaua Morții, între Lețcani și Podu Iloaiei. Trei tineri care se aflau într-un autoturism Audi A4 au lovit un copac aflat pe marginea drumului iar mașina a explodat și apoi a luat foc. Doi tineri care se aflau într-un camion de tractare au oprit imediat și au scos doi dintre pasageri, dar pe al treilea nu au mai apucat. 

”A explodat ceva în interior. Mirosea a amoniac”, ne-au spus cei doi tineri care au salvat cei doi tineri din autoturism.

De cealaltă parte, șoferul care a scăpat nevătămat a refuzat să sufle în etilotest și aruncă vina pe pasagerul mort, că ar fi fost la volan. Martorii și polițiștii îl contrazic. Ce au povestit tinerii care au oprit și au salvat victimele din autoturism ți se face părul măciucă.

Accidentul a avut loc după o curbă la stânga, cu direcția spre Podu Iloaiei. Șoferul autoturismului Audi a frânat 70 de metri fără niciun motiv înainte de a ieși în decor, unde s-a răsturnat pe o parte. În timp ce autoturismele treceau cu viteză prin zonă, doi tineri de la firma RLT Team care tractau un camion spre Iași, au văzut accidentul cu ochii lor. Aceștia au oprit și au coborât imediat.

”Mașina era pe o parte, am agăţat-o cu un cârlig și am tras-o un pic, ca să scoatem pe cei din interior. La volan se afla un băiat care mirosea a alcool, în spatele lui, pe banchetă se afla o fată. Erau cu toții semiconștienți, la fel și al treilea tânăr, aflat pe bancheta din dreapta șoferului. Mașina începuse să ardă. Am scos fata, apoi șoferul. Apoi am început să tragem de pasagerul din dreapta, însă a explodat ceva în mașină. Băiatul era semiconștient, ne-am ars la mâini, dar nu ne-am mai putut apropia de el. Era vâlvătaia prea mare. Era un pic mai grăsuț decât ceilalți, nu am putut să îl răsucim, să-l scoatem. Ne pare rău pentru el”, ne-a povestit Ovidiu, de la RLT Team.

Autoturismul a ars ca o torță și nu a mai rămas nimic din el.

”Mirosea a amoniac în interior, și încă nu ne-am dat seama ce a explodat în interior. Cert este sigur că șoferul era băut, și pasagerul din dreapta care a murit, de asemenea, și fata de pe bancheta din spate”, a spus al doilea băiat, din camionul de tractare, arătându-ne părul și hainele arse de pe el.

Cititi si: Cazul tânărului de 18 ani carbonizat în maşină, la Leţcani. Ultimele momente

Imediat după ce răniții au fost transportați la spital, au început ”problemele” pentru poliţiști. Tânărul de la volan, Andrei Glodoreanu, cel salvat în grabă de la moarte a refuzat să sufle în etilotest. Acesta a recunoscut că era băut, dar că nu se afla el la volan, ci colegul său de cameră de facultate, cel care murise, adică Dănuț Iliescu, de 18 ani (foto). Martorii au exclus varianta.

”Nu avea cum să fie la volan tânărul mort, noi am văzut totul”, ne-a lămurit unul dintre salvatori. Cei trei tineri se îndreptau către Belcești, în localitatea Hodora, unde locuia Dănuț Iliescu, băiatul mort. De asemenea, autoturismul care a ars este proprietatea soferului care a provocat accidentul. Rudele băiatului mort au spus că studentul ar fi luat ieri permisul de conducere și cel mai probabil ar fi sărbătorit evenimentul.

Polițiștii au precizat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate.

Cei doi pacienți care au ajuns la spital au 22 şi 21 de ani, sunt stabili și urmează investigații de specialitate.

"La accidentul rutier a intervenit echipajul de Terapie Intensivă SMURD și un echipaj de Ambulanță. La locul intervenției au fost găsite 3 persoane din același autoturism, unul dintre ei era decedat, carbonizat, pentru că a fost un accident urmat de o explozie și incendiu, iar ceilalți 2 au fost preluați: un bărbat de 22 de ani și o femeie de 21 de ani. Sunt în UPU, iar pentru pacientul de 22 de ani avem un diagnostic de arsură la nivelul hemifaciesului, al brațului și pe o suprafață foarte mică și la nivelul piciorului, estimăm 4% această arsură. De asemenea are contuzie cranio-cerebrală, contuzie toracică și abdominală, va efectua examinări imagistice, de laborator, consulturi de specialitate. Este conștient, dar are aceste leziuni multiple. Pacienta de 21 de ani este conștientă, stabilă hemodinamic, cu un traumatism cranio-facial, contuzie abdominală și urmează și ea calea investigațiilor pentru a identifica dacă sunt leziuni care să necesite internare. Pacientul de 22 de ani va fi transmis și la consult neurochirurgical", a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri