anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UPDATE PSD Iaşi bate în retragere în scandalul stenogramelor

GALERIE
protest
 • protest
- +

Tot scandalul a pornit de la stenogramele unei şedinte a tineretului PSD Iaşi.

13.45: În cursul zilei de astăzi, organizaţia PSD Iaşi a decis să propunâ Biroului Permanent Judeţean retragerea

sprijinului politic al lui Marius Ostaficiuc pentru funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, precum şi pentru cea de lider al grupului de consilieri locali PSD Iaşi.
În comunicatul remis la redacţie, Organizaţia Municipală PSD Iaşi subliniază faptul că respinge categoric scenariile vehiculate "de o parte a presei locale, concentrată în jurul unui grup de afacerişti cu interese politicianiste şi speculativ-imobiliare, referitoare la politizarea unor proteste de stradă organizate în municipiul Iaşi".

 

-----

Scandalul stenogramelor din şedinţele tineretului PSD Iaşi se încinge. Partidul Mişcarea Populară a atacat dur filiala ieşeană a PSD, cerând primarului Gheorghe Nichita să prezinte scuze publice pentru “grava deviere de la standardele statului de drept”.

“În şedinţa PSD Iaşi din 26 septembrie s-a pus la cale o strategie diversionistă cu scopul de a decredibiliza şi deturna mitingul împotriva teilor, anunţat pentru data de 4 octombrie. Personajul care a gândit planul de a schimba cursul firesc al mitingului este chiar vicepreşedintele organizaţiei municipale PSD, Marius Ostaficiuc, care a dovedit sinistre apucături bolşevice demne de epoca de glorie a stalinismului. Tinerii PSD-işti, care urmau să se infiltreze printre manifestanţi, au fost instigaţi de Ostaficiuc la minciună, manipulare, perfidie, pentru «apărarea deciziilor liderilor partidului»”, a declarat Dan Constantin Mâţă, preşedintele filialei ieşene a PMP.

Postul de televiziune TeleM a difuzat în cadrul unei emisiuni stenograme din timpul unei şedinţe conduse de Ostaficiuc. “Va trebui să fim prezenţi acolo, să milităm pentru alt subiect şi nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roşia Montană sau către alt subiect de actualitate, decât să-l concentrăm anti-administraţia locală. Trebuie să spuneţi presei păreri de ură categorică împotriva lui Nichita, ori că sunteţi în cârdăşie cu cei trei-patru pe care vi i-am spus înainte (Păduraru, Tomaşeschi, Iordache, Dorohoianu, n.r.). Trebuie să spuneţi: da, ne-au adus aici, mulţumim domnului cutare că ne-a sprijinit. În felul acesta se transformă toată piaţa într-un bâlci, într-o mişcare politică”, ar fi spus Ostaficiuc, conform stenogramelor.

Contactat telefonic pentru a explica situaţia, Marius Ostaficiuc a spus că afirmaţiile sale în cadrul şedinţei au fost “denaturate total”. “Le-am spus băieţilor că părerea lor nu mă interesează, pe problema teilor. Avem în organizaţie şi păreri pro, şi păreri contra, la fel ca şi în cazul Roşiei Montane sau a câinilor maidanezi. Câtă vreme însă a fost o decizie asumată de administraţia publică pe care o susţinem, nu putem avea opinii publice divergente. Nu am cerut să saboteze nimic, ci doar să evite abordarea subiectului teilor, iar dacă mitingul se transformă într-o campanie politică, anti-administraţia publică, să se dezică de ea. Până acum, apărătorii teilor nu au avut o poziţie politică, şi sperăm nici să nu se întâmple, pentru că asta ar transforma mitingul într-un bâlci”, a precizat Ostaficiuc. Conform acestuia, PSD va organiza în cursul lunii viitoare dezbateri interne referitoare la subiectul Roşia Montană. Concret, tinerii PSD din Colegiul 10 ar urma să strângă argumente în favoarea exploatării, iar cei din Colegiul 9, argumente împotriva acesteia. “O astfel de dezbatere vrem să organizăm şi pe subiectul teilor”, a spus Ostaficiuc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.