UPDATE: Rezultate provizorii în municipiul Iași și în județ. PNL, câștigător
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

UPDATE: Rezultate provizorii în municipiul Iași și în județ. PNL, câștigător

GALERIE
victorie pnl
  • victorie pnl
- +

Nu există exit-poll realizat pentru Iași. Dar au început să apară primele rezultate provizorii după numărare. PNL pare a fi câștigător. Cele mai multe voturi din municipiul Iași le-a atras primarul în funcție, Mihai Chirica. Pentru funcția de președinte al CJ, Costel Alexe este dat învingător.

UPDATE ORA 02:00

S-au numărat voturile pentru primar în 85% dintre secții (217), peste 70.000 dintre cele aproape 88.000 exprimate. Mihai Chirica a obținut 42,1%, Cosette Chichirău a avut 30,1%, iar Camelia Gavrilă a primit 13,1%.

Au fost numărate și 190.000 de voturi pentru șefia Consiliului Județean în 575 de secții din 755. Costel Alexe conduce cu 38%, fiind urmat de Maricel Popa cu 27% și de Marius Bodea cu 16%.

UPDATE ORA 01:40

AEP a publicat un nou set de date legate de numărarea voturilor în municipiul Iași pentru funcția de primar. În total, până acum au fost centralizate 139 de secții (din 255) unde au fost înregistrate 43.199 de voturi valabil exprimate.

În continuare, Mihai Chirica este primul clasat cu 41,9%, urmat de Cosette Chichirău cu 29,9% și Camelia Gavrilă cu 13,3%.

UPDATE ORA 01:00

Confom numărătorii paralele efectuate de PSD, liberalii au luat cele mai multe mandate de primar (50), urmat de PSD (43), USR (3) și PMP (1).

UPDATE ORA 00:50

Conform unor surse, PSD ar fi pierdut Pașcaniul.

UPDATE ORA 00:30

Luptă strânsă pentru cele 27 de mandate de consilier local municipal la Iași. După numărarea voturilor din 117 de secții (în municipiu sunt 255 de secții), PNL conduce cu 31,7%, iar USR-PLUS este pe locul doi cu 28,7%. Urmează PSD cu 17%, PMP cu 5,04%, Partidul Verde cu 3,9% și Pro România cu 3,2%. În cele 117 secții au fost exprimate peste 34.000 de voturi.

UPDATE ORA 00:10

Primele rezultate parțiale la nivelul județului Iași, pentru funcția de președinte la Consiliul Județean, îl plasează pe Costel Alexe (PNL) în fruntea preferințelor ieșenilor cu 40%, acesta fiind urmat de Maricel Popa (PSD) cu 24% și Marius Bodea (17%).

AEP a publicat până acum date din 154 de secții care înseamnă un număr de 31.809 de voturi valabil exprimate (la nivelul județului au venit la vot peste 293.000 de alegători).

În ceea ce privește numărul primăriilor adjudecate de fiecare partid, primele informații sunt că PNL a adunat până acum o zestre de 27 de primari, iar PSD un număr de 25 de primari. În celelalte comune încă se numără voturi.

UPDATE ORA 23:50

Au apărut primele rezultate provizorii în municipiul Iași după numărarea voturilor din 44 de secții de votare (dintr-un total de 255). În aceste 44 de secții au fost înregistrate 10.673 de voturi valabil exprimate, iar cele mai multe voturi le-a atras primarul în funcție Mihai Chirica (42%), urmat de Cosette Chichirău (28,4%) și Camelia Gavrilă (14,5%). Ceilalți 11 candidați au luat fiecare sub 2,5%.

Prezența la urne a fost de peste 87.000 de oameni.

Procesul de numărăre a voturilor se desfășoară cu greutate în majoritatea secțiilor de votare, dar vom reveni în curând cu alte informații.

UPDATE ORA 23:30

Conform unor surse din PNL, liberalii ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Podu Iloaiei, Schitu Duca, Moșna, Comarna, Holboca, Ungheni, Victoria, Popricani, Mogoșești, Horlești, Românești, Brăiești, Dagâța, Gropnița, Plugari, Deleni, Scobinți, Ciortești, Valea Lupului, Golăești, Stolniceni-Prăjescu, Balș, Alexandru Ioan Cuza, Scânteia, Cristești, Pașcani.

Conform unor surse din PSD, social-democrații ar fi câștigat alegerile în următoarele localități din județul Iași: Ciohorăni, Șcheia, Ipatele, Bivolari, Ruginoasa, Lungani, Sirețel, Butea, Focuri, Voinești, Grajduri, Grozești, Hârlău, Ion Neculce, Belcești, Gorban, Heleșteni, Moțca, Răducăneni, Erbiceni, Oțeleni, Cotnari, Mădârjac, Țigănași.

Conform unor surse, la Rediu ar fi câștigat candidatul USR alegerile pentru primărie. Clasamentul pe partide ar fi acesta: USR, PMP, PNL, PSD.

TEXT INIȚIAL

Conform unor date informale obținute în urma numărătorilor realizate de partide, nu sunt surprize la Primăria Municipiului Iași, singura necunoscută fiind scorul exact pe care l-a obținut Mihai Chirica. Șefia Consiliului Județean ar urma să fie preluată de liberalul Costel Alexe.

Costel Alexe anunță că e prima dată când PNL câștigă și Primăria și CJ. "Victoria e a ieșenilor", a spus Alexe, care a mai spus că procedurile de numărare și raportare sunt de așteptat să se termine abia mâine.

Întrebați despre viitoare alianțe, cei doi s-au ferit să formuleze cum vor arăta majoritățile din CL și CJ.

Cât privește prezența mică la vot, primarul a spus votul contează și că cei care au mers să și-l exprime au fost mai responsabili.

BACKGROUND INFO:

În cursa electorală din municipiul Iași s-au înscris 14 candidaţi pentru funcţia de primar.

Principalii contracandidați ai lui Mihai Chirica au fost deputatul Cosette Chichirău (USR-PLUS) şi deputatul Camelia Gavrilă (PSD).

Datele celelalte sunt însă de mare interes. Rămâneți pe site-ul nostru pentru a le urmări. Revenim cât de curând cu toate informațiile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.