(UPDATE) Trei noi focare de coronavirus la Iaşi: Primăria Miroslava şi două firme
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

(UPDATE) Trei noi focare de coronavirus la Iaşi: Primăria Miroslava şi două firme

GALERIE
test-covid-19
  • test-covid-19
- +

Deşi avem un număr de cazuri noi mai mare decât ieri - 62 faţă de 58 - Iaşul coboară o poziţie în „topul” naţional, de pe 4 pe 5. Rămâne pe primul loc Bucureştiul (114), urmat de Timiş (78) şi Braşov (75). La ce numere de telefon puteţi suna dacă aveţi simptome specifice Covid 19?

Trei noi focare de coronavirus au fost identificate ieri în judeţ de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, unul dintre acestea vizând Primăria comunei Miroslava, unde există mai mulţi salariaţi declaraţi pozitiv cu COVID-19 în urma testărilor. Primarul comunei, Dan Niţă, ne-a confirmat că este vorba despre nu mai puţin de 13 angajaţi. Dintre aceştia, 12 sunt izolaţi la domiciliu, iar unul este internat la Spitalul CFR Iaşi, spital-suport pentru preluarea acestor cazuri.

Alte două focare sunt la doi agenţi economici din Iaşi, unde în total 13 persoane au fost depistate pozitiv, angajaţii confirmaţi fiind izolaţi la domiciliu, iar contacţii direcţi şi apropiaţi au fost carantinaţi.

„La nivelul judeţului sunt trei focare noi, iar anchetele epidemiologice sunt încă în desfăşurare”, a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

Astfel, ieri Iaşul totaliza 62 de cazuri noi, coborând pe locul al cincilea la nivel naţional, după ce timp de mai multe zile se afla în topul celor mai afectate judeţe, pe locurile doi, trei, ba chiar şi pe locul 1 pentru o zi, înaintea Bucureştiului. Cele mai multe infectări rămân acum în Bucureşti, unde sunt 114 cazuri noi, la Timiş, unde sunt 78, şi la Braşov, cu 75 de noi infectări.

Reprezentanţii DSP reamintesc că persoanele care prezintă simptome specifice infectării trebuie să anunţe acest lucru la numerele de telefon 0723.330364, 0232.256265, 0232.708503, 0730.240393, 0755.222120, comunicând numele, prenumele, CNP, numărul de telefon, pentru ca DSP să poată face solicitarea la Serviciul de Ambulanţă Iaşi pentru în vederea testării pentru SARS-CoV-2.

Rămâne valabilă necesitatea respectării măsurilor de protecţie, purtarea măştii atât în spaţiile publice deschise, cât şi în spaţiile închise, păstrarea distanţării fizice, igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor.

UPDATE: Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la situația focarelor Covid-19 la data de 6 septembrie 2020:
La Spitalul Sf. Sava s-a înregistrat încă o infirmieră cu test pozitiv.
De vineri 4 septembrie, de la ultima actualizare a focarelor, au mai apărut:
•    1 caz pozitiv la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași;
•    1 caz la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Iași;
•    1 caz la un agent economic din municipiul Iași
La  agentul economic cu profil industrial din municipiul Iași au mai rezultat încă 3 angajați cu teste pozitive. Inițial au fost 32 pozitivi, apoi încă 17, iar acum sunt în total 52 de cazuri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.