UPDATE: (VIDEO) Camion cu arbori nemarcați transportați pentru Holzindustrie Schweighofer, depistat de jandarmi în Prahova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

UPDATE: (VIDEO) Camion cu arbori nemarcați transportați pentru Holzindustrie Schweighofer, depistat de jandarmi în Prahova

GALERIE
Holzindustrie
  • Holzindustrie
- +

Un camion aparţinând unei firme care transporta arbori pentru compania Holzindustrie Schweighofer a fost oprit de către jandarmi pe Valea Prahovei, în urma controlului aceştia constatând că unii dintre arborii tăiaţi nu erau marcaţi conform legii. Firma care deţine camionul a fost amendată cu o mie de lei.

Potrivit unor surse din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, camionul care aparţine firmei Pintuia Impex SRL a fost oprit de către jandarmii montani prahoveni miercuri, la intersecţia dintre drumul forestier Valea Azugii şi drumul forestier Limbăşel.

În urma controlului, jandarmii au constatat că autocamionul cu remorcă transporta copaci pentru compania Holzindustrie Schweighofer, iar unii dintre arborii tăiaţi nu sunt marcaţi cu amprenta diapozitivului dreptunghiular, conform legii.

Jandarmii au dat o amendă în valoare de 1.000 de lei, conform legii 171/2010, pentru transportul de la locul de recoltare a materialelor lemnoase nemarcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

UPDATE: Reacția Holzindustrie Schweighofer în legătură cu știrea privind transportul de lemn oprit de jandarmii din județul Prahova 

Holzindustrie Schweighofer continuă să ia măsuri pentru asigurarea unui lanț de aprovizionare sustenabil în România – toleranță zero pentru transporturile ce ridică suspiciuni

Compania este activ implicată în lupta împotriva lemnului recoltat ilegal

Transportul indicat de presăa fost depozitat separat și este supus în acest moment verificărilor împreună cu autoritățile

Presa și publicul larg sunt invitați să verifice transporturile de buștean pe www.timflow.com

București, 10 mai 2017 – cu privire la articolul „Camion cu arbori nemarcaţi destinaţi Holzindustrie Schweighofer, depistat de jandarmii prahoveni”, publicat astăzi de Prahova Online, Holzindustrie Schweighofer face următoarele precizări.

Pentru a asigura o industrie sustenabilă a lemnului în România, Holzindustrie Schweighofer și-a dezvoltat structura de securitate și control, cooperează strâns cu autoritățile statului și este activ angajată într-un dialog transparent cu organizațiile de mediu și ceilalți factori interesați. Orice posibile nereguli în legătură cu transporturile de lemn sunt comunicate imediat autorităților competente.

În cazul de față, în privința transportului B 116 TMD, înainte ca presa să semnaleze cazul, în timpul verificărilor efectuate la poarta fabricii de cherestea de la Reci s-a constatat că pe unii dintre bușteni nu era vizibil marcajul cu ciocanul dreptunghiular. Buștenii au fost descărcați, transportul a fost depozitat separat și verificat. Această încărcătură nu va fi procesată până ce situația nu va fi clarificată, iar dacă se constată nereguli, nu va fi procesat deloc.

Această decizie este dictată de politica „toleranță zero” a companiei față de transporturile care ridică suspiciuni. În toate aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer cooperează îndeaproape cu autoritățile.

Subliniem că buștenii au proveniență legală, dovedită cu documentele cerute de legislație. Transportatorul a fost amendat doar pentru că marcajele nu erau vizibile corespunzător. De aceea încărcătura nu a fost confiscată și nu s-au luat alte măsuri. Șoferul camionului a declarat că nu a semnat procesul verbal și va ataca amenda în instanță.

Toate detaliile transportului sunt disponibile public datorită sistemului de monitorizare prin GPS, Timflow, dezvoltat de Holzindustrie Schweighofer pentru a supraveghea rutele transporturilor de buștean, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Compania încurajează presa și publicul să verifice transporturile despre care cred că fac livrări către fabricile Holzindustrie Schweighofer pe site-ul www.timflow.com. Acolo se pot solicita documente suplimentare. Pentru conveniență, anexăm capturi de ecran cu informația disponibilă cu privire la transportul B 116 TMD din data de 8 mai 2017.

Și cu această ocazie, compania dorește să reafirme angajamentul deplin în lupta împotriva tăierilor ilegale de lemn și cooperarea strânsă cu autoritățile statului. Din luna ianuarie, Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan solid de acțiune care include o dezvoltare amplă a arhitecturii de securitate și control, sistemul de monitorizare prin GPS, dialogul deschis și susținut cu toți cei interesați de protejarea pădurilor României.

Detalii despre transportul B 116 TMD

Nr. de înmatriculare B 116 TMD, punct de încărcare: Valea Limbășelului (județul Prahova), punct de descărcare:Comuna Reci (județul Covasna), AVIZ nr AP4418176, SUMAL cod 11469346Y53CD, transport 21,77 mcmolid, cu remorca nr de înregistrare B 118 TMD, AVIZ nr AP4418175, SUMAL cod 1146930AYA0DD, transport 21,03 mc molid, a sosit la fabrica HS din Reci la ora 15:56:11 și a fost supus tuturor verificărilor cerute de legislația românească, EUTR și sistemul Due Diligence al companiei. Situația în prezent: supus verificărilor.

Toate informațiile sunt disponibile pe www.timflow.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.