Urători mascaţi amendaţi că nu purtau mască!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Urători mascaţi amendaţi că nu purtau mască!

GALERIE
Mascati
  • Mascati
- +

"Am păşit într-un nou an", vorba aia, pe care ni-l dorim mai altfel decât anteriorul, plin de realizări şi gol de viruşi; până când speranţele vor deveni realitate, să aflăm ce s-a mai întâmplat în perioada Sărbătorilor:

Deşi prin măştile îmblănite nu trece pic de coronavirus, junii din Ruginoasa nu s-au mai bătut, după datină; cel puţin, aşa se crede: adevărul e că Delenii şi Vălenii s-au înfruntat şi acum, dar on-line. În ciuda precauţiilor, unii au luat virus, fiind nevoiţi să-şi reinstaleze Windows. / * Conflicte legate de tradiţiile sfârşitului de an au avut loc şi la Consumatori: ursul unor urători a agresat capra altor flăcăi, fugărind-o şi luându-i toţi banii de băut; ulterior, doi vânători au tras cu alice spre junele deghizat în urs, fără să-l nimerească. / * În multe localităţi rurale sătenii au ciocnit de Revelion pahare cu preparate tradiţionale, dintre care amintim rachiul distilat din chiftele, ţuica din salată de boeuf şi spirtoasele din cozonac. Şi în acest an ei n-au mai dat banii pe pocnitori şi artificii cu steluţe colorate, ci s-au pocnit cu pari până când au văzut steluţe verzi. / * Administratorul Pandele Mărăcine a pus încă din octombrie, la avizier, un anunţ prin care cetăţenii erau convocaţi pentru 3 ianuarie la deszăpezit spaţiile dintre blocuri şi parcarea. Deşi nu a nins, iar temperaturile au depăşit 10 grade, domnul Mărăcine a fost consecvent, aşa că toţi au frecat pe jos cu lopeţile; cu acest prilej, Aurel Mâzgă de la parter a găsit zece lei şi şi-a cumpărat trei beri. / * După un obicei din bătrâni, locuitorii din Machitori îşi despodobesc brazii pe 8 ianuarie, după Sfântul Ioan, le taie crengile şi păstrează tulpinile; corespondentul nostru se află acum chiar acolo, unde pândeşte bătaia cu araci, care stă să înceapă, tot după datină. / * Patru păstrători ai obiceiurilor de iarnă au pornit la urat, pe 31 decembrie, pe la câteva gospodării din Puturoşi, purtând costume tradiţionale cu măşti din piele şi blană, care le acopereau capetele în întregime. După două ore, mascaţii au fost amendaţi pe motiv că nu purtau măşti; cei care i-au amendat au fost mascaţii. Un an bun să avem cu toţii!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.