Urători mascaţi amendaţi că nu purtau mască!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Urători mascaţi amendaţi că nu purtau mască!

GALERIE
Mascati
  • Mascati
- +

"Am păşit într-un nou an", vorba aia, pe care ni-l dorim mai altfel decât anteriorul, plin de realizări şi gol de viruşi; până când speranţele vor deveni realitate, să aflăm ce s-a mai întâmplat în perioada Sărbătorilor:

Deşi prin măştile îmblănite nu trece pic de coronavirus, junii din Ruginoasa nu s-au mai bătut, după datină; cel puţin, aşa se crede: adevărul e că Delenii şi Vălenii s-au înfruntat şi acum, dar on-line. În ciuda precauţiilor, unii au luat virus, fiind nevoiţi să-şi reinstaleze Windows. / * Conflicte legate de tradiţiile sfârşitului de an au avut loc şi la Consumatori: ursul unor urători a agresat capra altor flăcăi, fugărind-o şi luându-i toţi banii de băut; ulterior, doi vânători au tras cu alice spre junele deghizat în urs, fără să-l nimerească. / * În multe localităţi rurale sătenii au ciocnit de Revelion pahare cu preparate tradiţionale, dintre care amintim rachiul distilat din chiftele, ţuica din salată de boeuf şi spirtoasele din cozonac. Şi în acest an ei n-au mai dat banii pe pocnitori şi artificii cu steluţe colorate, ci s-au pocnit cu pari până când au văzut steluţe verzi. / * Administratorul Pandele Mărăcine a pus încă din octombrie, la avizier, un anunţ prin care cetăţenii erau convocaţi pentru 3 ianuarie la deszăpezit spaţiile dintre blocuri şi parcarea. Deşi nu a nins, iar temperaturile au depăşit 10 grade, domnul Mărăcine a fost consecvent, aşa că toţi au frecat pe jos cu lopeţile; cu acest prilej, Aurel Mâzgă de la parter a găsit zece lei şi şi-a cumpărat trei beri. / * După un obicei din bătrâni, locuitorii din Machitori îşi despodobesc brazii pe 8 ianuarie, după Sfântul Ioan, le taie crengile şi păstrează tulpinile; corespondentul nostru se află acum chiar acolo, unde pândeşte bătaia cu araci, care stă să înceapă, tot după datină. / * Patru păstrători ai obiceiurilor de iarnă au pornit la urat, pe 31 decembrie, pe la câteva gospodării din Puturoşi, purtând costume tradiţionale cu măşti din piele şi blană, care le acopereau capetele în întregime. După două ore, mascaţii au fost amendaţi pe motiv că nu purtau măşti; cei care i-au amendat au fost mascaţii. Un an bun să avem cu toţii!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.