Uriaşă afacere cu migranţi din Orient transformaţi la Cernăuţi în studenţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

Uriaşă afacere cu migranţi din Orient transformaţi la Cernăuţi în studenţi

GALERIE
migranti Cernauti
  • migranti Cernauti
- +

Migranţii, proveniţi în principal din India, Afganistan sau Somalia, erau înmatriculaţi la facultăţi private din Cernăuţi, nu făceau cursuri, ci doar căutau momentul cel mai prielnic să treacă graniţa către România, pentru a merge mai departe spre Vestul Europei. Ilegal, desigur. Serviciile traficanţilor de persoane costau între 13 şi 15 mii de dolari per „student”. 

Timp de câteva luni, poliţia de frontieră ucraineană a reţinut aproxi­mativ 40 de „studenţi” în timp ce încercau să intre în spaţiul UE. Asta fără a se lua în calcul numărul tot mai mare de tineri din Orientul Mijlociu şi din Africa prinşi de poliţiştii de frontieră români. “Potrivit datelor pre­liminare, veniturile din această „schemă” se ridicau la peste un milion de dolari anual”, a declarat Igor Malakhov, şeful interimar al Departamentului de Poliţia Migraţiei din Ucraina.

În regiunea Cernăuţi, oamenii legii au blocat ceea ce au comunicat a fi „un canal de migraţie ilegală” a unor presupuşi „studenţi” străini în Ucraina. În timpul unei operaţiuni speciale, poliţia naţională ucraineană împreună cu poliţiştii de frontieră, au expus o „schemă” pe scară largă de introducere ilegală de străini în Ucraina sub pretextul pregătirii la universităţile ucrainene.

De fapt, persoanele erau introduse mai uşor în Ucraina sub acest pretext pentru a putea, ulterior, să tranziteze ilegal spre ţările UE. Cu alte cuvinte, mii de persoane preponderent tinere şi sătule de situaţiile deplorabile din ţările lor plăteau sume mari de bani ca să ajungă în Ucraina, la Cernăuţi, şi să figureze oficial studenţi la vreo universitate. Particulară, pentru că din motive lesne de înţeles era mai uşor de procurat de la o astfel de instituţie decât de la o universitate publică, de stat o invitaţie către persoana în cauză ca să facă studii.

„Studenţii” din India, Afganistan sau Somalia – asta ca să dăm doar câteva nume din ţările de unde proveneau – nu făceau cursuri, ci căutau momentul cel mai prielnic să treacă graniţa. Ilegal, desigur. Serviciile traficanţilor de persoane costau între 13 şi 15 mii de dolari per „student”.

Citiţi materialul integral pe obiectivdesuceava.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.