Urmările accidentului de duminică: ieşeni, pregătiţi-vă de un trafic de coşmar prin zonă!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Urmările accidentului de duminică: ieşeni, pregătiţi-vă de un trafic de coşmar prin zonă!

GALERIE
Valea Lupului statie CTP1
  • Valea Lupului statie CTP1
- +

Principala ieşire din oraş va suferi importante modificări, în perioada următoare. Din cauza accidentului de duminică dimineaţa, mai multe autorităţi s-au întrunit ieri într-o şedinţă cu uşile închise, pentru a lua unele măsuri privind traficul din zonă. În contextul atât de delicat al morţilor, şeful de la Drumuri Naţionale pare picat din lună.

Ieşeni, pregătiţi-vă de un trafic de coşmar la principala ieşire din Iaşi, spre Valea Lupului. Pasarelele aeriene au fost înlăturate din discuţie de către autorităţi, care  vor adăuga încă două treceri de pietoni, dar şi un sens giratoriu, pe porţiunea de la ieşirea din Păcurari până la Antibiotice. În locul în care a avut loc accidentul de duminică va fi amplasată o trecere de pietoni, cu „cocoaşe“. La această trecere, încă nefuncţională, şefii Direcţiei Regionale de Drumuri Iaşi au dat-o în bară la propriu: au construit o adevărată rampă de lansare pentru vitezomani. Aici, duminică, doi oameni au murit, după ce un tânăr teribilist a „încălecat“ refugiul pietonal aflat pe mijlocul drumului, apoi a fost „lansat“ în zbor circa 30 de metri de către un parapet betonat înclinat la 45%. În acest sens, care mai este rolul acestor parapete de beton în zonă? Şeful DRDP Iaşi a ridicat din umeri: el doar semnează, nu face inspecţii la faţa locului. 

Plan pe termen scurt 

În prezent, localnicii din Valea Lupului se avântă să traverseze neregulamentar strada, şi se urcă pe acest refugiu, apoi îşi fac curaj să traverseze a doua parte a drumului, spre staţia de autobuz care duce spre municipiu. Ieri, autorităţile şi-au propus să urgenteze amplasarea unei treceri de pietoni aici, la Popas Păcurari, apoi încă una, în deal, la Antibiotice. Tot aici, la Antibiotice, autorităţile vor să amplaseze şi un sens giratoriu amplu. Aşa se face că, în curând, pe porţiunea de la ieşirea din Păcurari şi până la Antibiotice vor fi trei treceri de pietoni şi două sensuri giratorii. Trecerile vor fi la Popas Păcurari, la reprezentanţa Rombat, şi la Antibiotice, iar sensurile giratorii, la Era Park şi Antibiotice. Prefectul judeţului spune că aceasta este doar un plan pe termen scurt, pentru a ajuta localnicii din Valea Lupului.

„Discuţia despre pasarele nu a murit. Ne gândim cum să achiziţionăm aceste pasarele, măcar două. Sunt destul de scumpe, cam şase milioane de lei una. Cu aceste pasarele, traficul nu va avea de suferit. Trecerile de pietoni vor încetini traficul, însă ajutăm localnicii din Valea Lupului să traverseze drumul european mai în siguranţă. De asemenea, trebuie să ne gândim şi pentru cei care ies sau intră din Iaşi, să nu se formeze ambuteiaje“, a precizat prefectul Marian Şerbescu. De cealaltă parte, primarul comunei Valea Lupului, Dumitru Mihăiliuc, a precizat că amplasarea pasarelelor este imposibilă: pe o parte a drumului european, unde ar trebui să fie înfipţi stâlpii pasarelei, trec ţevi ale societăţii Apa Vital care merg spre Antibiotice, iar pe cealaltă parte, cabluri ale Serviciului de Transmisiuni Speciale. „Pur şi simplu, nu avem cum să betonăm baza acestor pasarele. Ar trebui mutate sau deviate aceste conducte ale Apa Vital“, a spus primarul din Valea Lupului.  

Şeful DRDP pare picat din lună 

Accidentul de duminică dimineaţa, în care un tânăr şofer de 22 de ani, care conducea un BMW, a „zburat“ la propriu pe sensul opus de mers apoi a omorât un om şi a rupt picioarele unui copil, ar trebui să îi pună serios pe gânduri pe şefii de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi. Şoferul teribilist a încălecat un parapet înclinat la 45%, construit de DRDP Iaşi, şi s-a înfipt într-o autoutilitară, care circula pe sensul opus de mers, omorând şoferul şi rănind un copil, pasager în autoutilitară. Culmea, parapetul a fost construit de către DRDP Iaşi, care mărgineşte refugiul pietonal construit de această dată de către Primăria Iaşi, pentru o viitoare trecere de pietoni.

Cum proiectarea unui parapet betonat vertical a fost scoasă din chemă de către şeful DRDP Iaşi, pe motiv că un şofer şi-ar pierde viaţa într-o coliziune frontală, angajaţii instituţiei s-au gândit să îi dea o formă de unghi, netrecându-le prin cap că au construit o adevărată rampă de lansare care poate face nu un mort, ci mai mulţi. Chestionat ieri pe această temă, directorul DRDP Iaşi pare pe lngă subiect. „Dacă nu puneam acea rampă betonată, vă daţi seama că acolo intră o maşină, cum a intrat ăla, şi efectiv se taie în două. Abia atunci este vinovat administratorul drumului. El, dacă mergea liniştit, cu o viteză regulamentară, rampa aceea nu făcea decât să îl dea înapoi, pe banda lui. Aşa, având viteză excesivă, l-a aruncat de acolo. A încălecat ăla, şi l-a aruncat de acolo“, ne-a declarat, nervos, Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ l-au mai întrebat pe acesta dacă se putea alege o altă variantă, ca în cazul unui impact frontal să fie montat un amortizor, de exemplu o baliză cu apă, soluţii foarte frecvente în Occident, în situaţii similare. „Ce să pună, domnule, să amortizeze?  Separatorii ăştia de sens, din beton, deci ei sunt puşi continuu, iar capetele lor, eu vin cu acestea, îngropate în pământ. Astea de beton, îţi creează şi un sentiment de, cum să zic, când se lasă întunericul, vă creează o impresie că vă respinge încolo, adică în exterior“, a bâiguit, mot a mot, Ovidiu Laicu. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Cosmin PAȘCA

Zboară, Puiule, zboară! Şi cu ce ne ajută că a zburat?

Într-o ţară în care trenurile care transportă butuci la export stârnesc mai multe lacrimi pe Facebook decât imaginile cu pacienţii de la terapie intensivă, un astfel de subiect ar fi trebuit să scandalizeze opinia publică şi să producă un cutremur în structurile de putere din Palatul Victoria şi „conacul” din Modrogan.

Filmuletul zilei

opinii

Canonizare

Codrin Liviu CUȚITARU

Canonizare

„Dispariţia mea fizică devenise o urgenţă istorică... Iată că pigmeii mă venerează în sfârşit! Îmi pun numele pe plăcuţe, îmi sculptează chipul, îmi ridică osanale. S-a făcut dreptate. Acesta a fost dintotdeauna raportul real dintre mine şi ei! Ei, muritorii prosternaţi în admiraţie pentru adevăratul maestru, eu, olimpianul - nu bietul Hermes, ci Zeus, cum ar trebui de fapt să mă cheme, dacă ai mei ar fi fost un pic mai inspiraţi!”

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

Bogdan ILIESCU

Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie* - Capcana Facebook

„Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one./ Realitatea este doar o iluzie, deşi una foarte persistentă” - Albert Einstein

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

pulspulspuls

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Iar dumnezăieşte Cîţu la adresa Iaşului. De data asta chiar are şi de ce

Filmuleţul cu ameninţarea auditului la adresa şefilor de la Romsilva din judeţe puşi de PSD ca să-şi dea demisia şi să lase locul celor de la PNL, difuzat alaltăieri de băieţii de la Recorder, cică a picat cum mai prost nu numai pentru Gelu Puiu, băiatul de mingi al lui Flutur bucovineanul încă de pe vremea când era şef de ocol la Cârlibaba, cel care dădea telefoanele, sau pentru Alexe de la Iaşi, şeful lui, ci mai ales cică pentru PNL şi Cîţu. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.