Urmările unui contract încheiat cu firma "cumătrului" Puşcaşu: CTP are de plătit 171.000 firmei Unistil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Urmările unui contract încheiat cu firma "cumătrului" Puşcaşu: CTP are de plătit 171.000 firmei Unistil

GALERIE
chirica autobuz
  • chirica autobuz
- +

Compania de Transport Public este bună de plată faţă de fostul său partener, Unistil SRL. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel, nemaiexistând nicio cale de atac. CTP va trebui să achite 171.250 lei şi 985 euro către Unistil, al cărei patron este Vasile Puşcaşu, cumătru cu primarul Mihai Chirica.

În martie 2017, CTP a închiriat de la Unistil 12 autobuze Scania second-hand, folosite anterior în Bârlad. Contractul, încheiat pe un an, prevedea o chirie lunară de 7.500 lei fără TVA pentru fiecare autobuz, respectiv o sumă totală de 1,44 milioane lei.

Ulterior, CTP a închiriat încă 4 autobuze. În acţiunea sa, depusă în noiembrie 2018, Unistil a reclamat că la expirarea contractului a primit înapoi doar 7 autobuze, patru având diverse avarii sau lipsuri. Celelalte 9 autobuze erau defecte. Cele două părţi au convenit ca CTP să mai reţină o vreme autobuzele, pentru remedierea defecţiunilor.

Autobuzele au început să fie returnate din septembrie, dar lipsurile nu fuseseră remediate: lipseau validatoare pentru bilete, din patru autobuze lipseau radiourile, unul rămăsese şi fără scaunul şoferului, la altul o uşă era crăpată.

Prin acţiunea în instanţă, Unistil a cerut compensarea lipsei de folosinţă a celor 9 autobuze defecte şi plata componentelor lipsă. Tribunalul a dat dreptate Unistil.

"Unistil a fost de acord cu amânarea datei de predare a bunurilor, dar această amânare este cauzată de CTP, care, la expirarea termenului contractual, nu a fost în măsură de a preda bunurile în starea în care au fost primite. Culpa contractuală a pârâtei este evidentă", au apreciat judecătorii.

Valoarea compensaţiei financiare a fost stabilită de judecători după ce au analizat în detaliu data returnării fiecărui autobuz ca şi lipsurile constatate la acestea. Totuşi, ambele părţi au declarat recurs, nemulţumite de suma stabilită drept compensaţie. Unistil o considera prea mică, CTP, prea mare.

Magistraţii Curţii de Apel au decis respingerea ambelor recursuri, din acelaşi motiv. Ambele părţi enumerau componentele care considerau că au fost greşit evaluate, fără a demonstra că hotărârea Tribunalului ar fi fost ilegală.

"Recursul este reglementat în Codul de procedură civilă ca o cale extraordinară de atac, care urmăreşte examinarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. În condiţiile în care recurenţii nu au prezentat motive de casare a hotărârii, Curtea urmează a constata nulitatea recursurilor formulate, neexistând motive de ordine publică", au constatat magistraţii Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.