Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească. Ce urmează?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

Urmează conferinţa ZF Agribusiness ’19. Anul 2018 a fost cel mai bogat pentru agricultura românească. Ce urmează?

GALERIE
2-productie-agricola
  • 2-productie-agricola
- +

Valoarea producţiei agricole din România s-a dublat faţă de 2007, însă jucătorii spun că mai este mult loc de creştere pentru agricultura românească

Anul 2018 a fost cel mai bun sectorul agricol local, valoarea producţiei agricole depăşind pentru prima dată în istorie 86 de miliarde de dolari, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS) şi Ministerul Agriculturii.

Producţiile de grâu, de porumb, orz, floarea soarelui au fost pe o pantă ascen­dentă în ultimii ani, inclusiv în acest an, şi, deşi investiţiile în infrastructura de irigaţii au crescut, producţia de cereale se bazează încă pe vreme. Şi nu este cazul doar cerealelor, ci şi sectorului de fructe şi legume.

ZF vă invită marţi, 29 octombrie, la conferinţa ZF Agribusiness: Cum poate agricultura să devină motorul principal al economiei?. ZF va aduce laolaltă fermieri, manageri din sectorul agricol, cooperative, bancheri, analişti şi avocaţi pentru a discuta despre starea sectorului agricol din România şi despre perspectivele de dezvoltare.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se va afla şi Lucian Buzdugan, director general al Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei. Compania a fost fost preluată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, un gigant cu afaceri de 1 mld. dolari anual, care a anunţat investiţii importante în businessul din România. De asemenea, în cadrul conferinţei vor mai participa şi Zeno Căprariu, partener Audit & Assurance, Deloitte Romania, Cristian Popescu, partener, Casa de Avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, Ionel Mugur, director executiv & business development manager în cadrul Norofert Group, Cristina Andreea Totu, director al sucursalei Ilfov, CEC Bank, Adrian Pintea, director general al APIA şi Octavian Petrescu, director comercial în cadrul Rodbun.

Ei vor discuta despre cum putem creşte valoarea adăugată din agricultură şi industria alimentară, cum poate deveni România un exportator net de produse agroalimentare, dar şi despre modalităţi de creştere a exporturilor către pieţe non-UE şi mportanţa sistemului de irigaţii în agricultura .

De asemenea, în cadrul evenimentului vor mai fi prezenţi Adrian Chesnoiu, preşedinte AFIR, Ionuţ Lungoci, director executiv, Cooperativa Dobrogea Sud, Bogdan Iliescu, sales manager, divizia MAN Rulate, MHS Truck &Bus şi Adrian Izvoranu, preşedinte, Casa de Comerţ Unirea. Ei vor discuta despre importanţa asocierii, despre barierele pe care le întâmpină producătorii români atunci când vor să-şi listeze produsele în magazine, dar şi cele mai noi tehnologii în transportul de produse agroalimentare şi vehicule utilitare. Printre invitaţii care vor dezbate tema valorificării produselor româneşti se află şi Andrei Pascu, acţionar, Rodagria şi Ioan Opriţă, director general, Cooperativa Someş Arieş.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se va afla şi Lucian Buzdugan, director general al Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.