Urmează o săptămână de ”foc” în Iași. Un val de aer tropical aduce temperaturi sufocante, de peste 34 grade Celsius

sâmbătă, 15 iunie 2024, 09:16
1 MIN
 Urmează o săptămână de ”foc” în Iași. Un val de aer tropical aduce temperaturi sufocante, de peste 34 grade Celsius

După furtunile puternice de zilele trecute, vremea se schimbă radical. Revine canicula. Un val de aer tropical va aduce iar în țara noastră temperaturi sufocante. Meteorologii anunță că de luni vom avea peste 35 de grade Celsius.

Alina Șerban, meteorolog ANM: O masă de aer tropical se extinde și se va intensifica din nou în zona țării noastre și vom avea temperaturi din ce in ce mai ridicate. Încă de azi vom vorbi despre temperaturi mai ridicate decât ieri, astfel încât la nivel național vom avea maxime de la 22-23 de grade, la 28-29 de grade, izolat chiar 30 de grade în partea de sud a teritoriului. Mâine ceva mai cald de atât, adică maxime de 30-33 grade, mai multe decât azi în Banat, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, iar de luni chiar vom vorbi despre temperaturi de 35 și peste 35 grade. În consecință vom avea din nou caniculă și disconfort termic din ce în ce mai ridicat. Azi ne așteptăm la o maximă în București de 28-29 grade, mâine mai ridicată de atât. Vremea va deveni călduroasă, temperatura maximă va atinge probabil 31-32 grade, iar saptamana viitoare și în Capitală la fel, vom avea temperaturi ridicate și disconfort termic din ce în ce mai accentuat (digi24.ro)

La Iași, potrivit accuweather, urmează o săptămână cu temperaturi de peste 34 grade Celsius, vârful fiind joi, 20 iunie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii