Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Comunicat de presă (P)

Urmează-ți visul! S-a dat startul înscrierilor pentru Bursele Rotary Academica 2019 - 2020

GALERIE
Bursele Rotary Academica
  • Bursele Rotary Academica
- +

Programul se adresează studenților cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, pentru urmarea studiilor universitare. Valoare bursei este de 10.000 lei pe an pentru fiecare student, iar banii sunt oferiți de Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească”, cu ajutorul partenerilor.

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească” lansează programul de susținere a tinerilor valoroși - Bursele Rotary Academica. Sub sloganul „Parteneriat pentru educație”, programul își propune să ajute tinerii cu posibilități materiale reduse pentru a-și acoperi costurile aferente educției și traiului la oraș. În anul universitar 2019 – 2020, 15 studenți de la facultăți din Iași vor fi selectați pentru a beneficia de un ajutor financiar de 1.000 lei / lună / student.

Cui se adresează

Bursele Rotary Academica se adresează elevilor (din ultimul an de liceu) și studenților (anul 1 și 2 de facultate), cu situație financiară modestă ce doresc să urmeze cursurile unei universități de stat din Iași. „Pe lângă criteriile de eligilitate din dosarul de înscriere, ne interesează ca cei care vor intra în acest proiect să împărtășească principiile și valorile Rotary: onestitate, perseverență, asumarea responsabilităților, lucrul în echipă, implicare în cauze sociale și altruism”, precizează Radu Ciorap, președintele Club Rotary Iași „Curtea Domnească”.

În ce constă bursa

Bursa oferită va fi de 1.000 de lei pe lună și va putea acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărți sau manuale de studiu, tabere de studiu etc. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, adică fiecărui student îi va fi desemnat un Rotarian, care va avea obligația de a îndruma și de a sprijini activitatea studentului, atît școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în prgramul Bursele Rotary Academica.

Condiții de admitere

Candidații interesați de admiterea în acest program trebuie să întocmească un dosar care să  cuprindă:

  • Cererea de înscriere (informală)
  • Un eseu de 2 – 3 pagini, în care să se creioneze personalitatea aplicantului, cine este el și dacă se potrivește cu solicitările programului. Se vor descrie abilitățile personale, valorile, principiile după care se ghidează în viață, o descriere a activităților extrașcolare, implicarea în diferite proiecte, planuri de viitor, de ce a ales o anumită facultate, atitudine civică etc.
  • O recomandare din parte unei persoane reprezentative (cineva din comunitate – profesor, preot – sau cineva cu care a lucrat într-un proiect etc.). În acest caz trebuie furnizate adresa de mail și un număr de telefon a acelei persoane pentru a o putea contacta ulterior.
  • Foaia matricolă (din care să rezulte situaţiaşcolară din perioada liceului, precum şi notele obţinute la bacalaureat (acolo unde este cazul);
  • Adeverinţă(e) din care să rezulte veniturile familiei.

Înscrierile se vor realiza până la data de 30 August 2019 iar candidaţiiselectaţi vor participa la un interviu în perioada 1-15 septembrie 2019.

Dosarele se vor trimite prin email la adresa: rotaryiasicurteadomneasca@gmail.com până la data de 30 August și se vor prezenta în original la data interviului.

Candidaţiiinteresaţi de admiterea în acest program trebuie să se înscrie la adresa: www.rotaryiasicurteadomneasca.ro/formular/

Mai multe informații despre program găsiți aici: https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/informatii/

Club Rotary Iași Curtea Domnească

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri