Urmează-ți visul! S-a dat startul înscrierilor pentru Bursele Rotary Academica 2019 - 2020
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Comunicat de presă (P)

Urmează-ți visul! S-a dat startul înscrierilor pentru Bursele Rotary Academica 2019 - 2020

GALERIE
Bursele Rotary Academica
 • Bursele Rotary Academica
- +

Programul se adresează studenților cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, pentru urmarea studiilor universitare. Valoare bursei este de 10.000 lei pe an pentru fiecare student, iar banii sunt oferiți de Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească”, cu ajutorul partenerilor.

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească” lansează programul de susținere a tinerilor valoroși - Bursele Rotary Academica. Sub sloganul „Parteneriat pentru educație”, programul își propune să ajute tinerii cu posibilități materiale reduse pentru a-și acoperi costurile aferente educției și traiului la oraș. În anul universitar 2019 – 2020, 15 studenți de la facultăți din Iași vor fi selectați pentru a beneficia de un ajutor financiar de 1.000 lei / lună / student.

Cui se adresează

Bursele Rotary Academica se adresează elevilor (din ultimul an de liceu) și studenților (anul 1 și 2 de facultate), cu situație financiară modestă ce doresc să urmeze cursurile unei universități de stat din Iași. „Pe lângă criteriile de eligilitate din dosarul de înscriere, ne interesează ca cei care vor intra în acest proiect să împărtășească principiile și valorile Rotary: onestitate, perseverență, asumarea responsabilităților, lucrul în echipă, implicare în cauze sociale și altruism”, precizează Radu Ciorap, președintele Club Rotary Iași „Curtea Domnească”.

În ce constă bursa

Bursa oferită va fi de 1.000 de lei pe lună și va putea acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărți sau manuale de studiu, tabere de studiu etc. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, adică fiecărui student îi va fi desemnat un Rotarian, care va avea obligația de a îndruma și de a sprijini activitatea studentului, atît școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în prgramul Bursele Rotary Academica.

Condiții de admitere

Candidații interesați de admiterea în acest program trebuie să întocmească un dosar care să  cuprindă:

 • Cererea de înscriere (informală)
 • Un eseu de 2 – 3 pagini, în care să se creioneze personalitatea aplicantului, cine este el și dacă se potrivește cu solicitările programului. Se vor descrie abilitățile personale, valorile, principiile după care se ghidează în viață, o descriere a activităților extrașcolare, implicarea în diferite proiecte, planuri de viitor, de ce a ales o anumită facultate, atitudine civică etc.
 • O recomandare din parte unei persoane reprezentative (cineva din comunitate – profesor, preot – sau cineva cu care a lucrat într-un proiect etc.). În acest caz trebuie furnizate adresa de mail și un număr de telefon a acelei persoane pentru a o putea contacta ulterior.
 • Foaia matricolă (din care să rezulte situaţiaşcolară din perioada liceului, precum şi notele obţinute la bacalaureat (acolo unde este cazul);
 • Adeverinţă(e) din care să rezulte veniturile familiei.

Înscrierile se vor realiza până la data de 30 August 2019 iar candidaţiiselectaţi vor participa la un interviu în perioada 1-15 septembrie 2019.

Dosarele se vor trimite prin email la adresa: rotaryiasicurteadomneasca@gmail.com până la data de 30 August și se vor prezenta în original la data interviului.

Candidaţiiinteresaţi de admiterea în acest program trebuie să se înscrie la adresa: www.rotaryiasicurteadomneasca.ro/formular/

Mai multe informații despre program găsiți aici: https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/informatii/

Club Rotary Iași Curtea Domnească

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.