anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 07.08.2020

Comunicat de presă (P)

Urmează-ți visul! S-a dat startul înscrierilor pentru Bursele Rotary Academica 2019 - 2020

GALERIE
Bursele Rotary Academica
 • Bursele Rotary Academica
- +

Programul se adresează studenților cu situație financiară modestă, dar cu rezultate academice excepționale, pentru urmarea studiilor universitare. Valoare bursei este de 10.000 lei pe an pentru fiecare student, iar banii sunt oferiți de Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească”, cu ajutorul partenerilor.

Pentru al doilea an consecutiv, Clubul Rotary Iași „Curtea Domnească” lansează programul de susținere a tinerilor valoroși - Bursele Rotary Academica. Sub sloganul „Parteneriat pentru educație”, programul își propune să ajute tinerii cu posibilități materiale reduse pentru a-și acoperi costurile aferente educției și traiului la oraș. În anul universitar 2019 – 2020, 15 studenți de la facultăți din Iași vor fi selectați pentru a beneficia de un ajutor financiar de 1.000 lei / lună / student.

Cui se adresează

Bursele Rotary Academica se adresează elevilor (din ultimul an de liceu) și studenților (anul 1 și 2 de facultate), cu situație financiară modestă ce doresc să urmeze cursurile unei universități de stat din Iași. „Pe lângă criteriile de eligilitate din dosarul de înscriere, ne interesează ca cei care vor intra în acest proiect să împărtășească principiile și valorile Rotary: onestitate, perseverență, asumarea responsabilităților, lucrul în echipă, implicare în cauze sociale și altruism”, precizează Radu Ciorap, președintele Club Rotary Iași „Curtea Domnească”.

În ce constă bursa

Bursa oferită va fi de 1.000 de lei pe lună și va putea acoperi cheltuielile de cazare la cămin, masa la cantină, cărți sau manuale de studiu, tabere de studiu etc. De asemenea, bursierii vor beneficia de Programul de mentorat, adică fiecărui student îi va fi desemnat un Rotarian, care va avea obligația de a îndruma și de a sprijini activitatea studentului, atît școlară cât și extrașcolară, pe toată perioada în care studentul se află în prgramul Bursele Rotary Academica.

Condiții de admitere

Candidații interesați de admiterea în acest program trebuie să întocmească un dosar care să  cuprindă:

 • Cererea de înscriere (informală)
 • Un eseu de 2 – 3 pagini, în care să se creioneze personalitatea aplicantului, cine este el și dacă se potrivește cu solicitările programului. Se vor descrie abilitățile personale, valorile, principiile după care se ghidează în viață, o descriere a activităților extrașcolare, implicarea în diferite proiecte, planuri de viitor, de ce a ales o anumită facultate, atitudine civică etc.
 • O recomandare din parte unei persoane reprezentative (cineva din comunitate – profesor, preot – sau cineva cu care a lucrat într-un proiect etc.). În acest caz trebuie furnizate adresa de mail și un număr de telefon a acelei persoane pentru a o putea contacta ulterior.
 • Foaia matricolă (din care să rezulte situaţiaşcolară din perioada liceului, precum şi notele obţinute la bacalaureat (acolo unde este cazul);
 • Adeverinţă(e) din care să rezulte veniturile familiei.

Înscrierile se vor realiza până la data de 30 August 2019 iar candidaţiiselectaţi vor participa la un interviu în perioada 1-15 septembrie 2019.

Dosarele se vor trimite prin email la adresa: rotaryiasicurteadomneasca@gmail.com până la data de 30 August și se vor prezenta în original la data interviului.

Candidaţiiinteresaţi de admiterea în acest program trebuie să se înscrie la adresa: www.rotaryiasicurteadomneasca.ro/formular/

Mai multe informații despre program găsiți aici: https://rotaryiasicurteadomneasca.ro/informatii/

Club Rotary Iași Curtea Domnească

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dar la Primărie când se ajunge?

Ionuț BENEA

Dar la Primărie când se ajunge?

Arestarea lui Cristin Zămosteanu este doar vârful unui aisberg pe care procurorii trebuie să-l arate la adevărata sa dimensiune.

Filmuletul zilei

opinii

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

Inventica

Neculai SEGHEDIN

Inventica

În anul 1983 eram în Munţii Orăştiei, la Sarmisegetuza Ulpia Traiana. Am intrat în magazinul sătesc, care era „cu de toate”, unde am găsit o carte care m-a fascinat de cum am deschis-o: „Inventica” de Pierre Verone, Editura Albatros, Colecţia Lyceum. Să cumperi cărţi atunci când urci pe munte cu rucsacul în spate, recunosc, nu atestă o inteligenţă prea grozavă, ba dimpotrivă, mai ales atunci când nu eşti chiar o forţă a naturii...

Geopolitrucuri

Nicolae CREŢU

Geopolitrucuri

Aproape că nu e zi care să treacă fără vreo ştire, comentarii şi dezbateri (o vocabulă, aceasta din urmă, mai puţin compromisă decât mulţimea de „talk-show”-uri în care nu numai că nu se dezbate nimic, dar domneşte o „armonie” adormitoare, între eternii lor „abonaţi”, mereu aceiaşi şi tare temători de polemos) gata să citeze ierarhii, rating-uri pe scala cărora România (deci noi, românii) se situează foarte jos. 

pulspulspuls

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.