Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Urmeaza zile de foc, specifice lunii august. METEO pentru urmatoarea perioada

GALERIE
canicula
  • canicula
- +

Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi pentru săptămâna viitoare. Pentru luni se anunţă temperaturi ce pornesc de la 27 de grade în estul Transilvaniei şi ating izolat 36 de grade în Banat şi în Lunca Dunării. Marţi tot călduroasă rămâne vremea, canicula persistă la nivel local în Câmpia de Vest, pe alocuri şi în cea Română. Miercuri şi joi termometrele mai pierd 1...2 grade, însă tot rămâne mai cald decât ar fi normal în ultima decadă din august în mare parte din ţară.

Săptămâna care urmează începe cu vreme călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din sudul şi vestul ţării, unde pe alocuri disconfortul termic va fi mai accentuat şi indicele temperatură-umezeală va atinge pentru câteva ore pragul critic de 80 de unitati. Meteorologii anunţă că temperaturile zilei pornesc de la 27 de grade în estul Transilvaniei şi ating izolat 36 de grade în Banat şi în Lunca Dunării.

Ca aspect, vorbim despre vreme frumoasă, cu cer mai mult senin la scara întregii ţări şi doar câţiva nori ce pot să lase răzleţ ploi slabe, de scurtă durată, pe la munte, după-amiază.

Marţi tot călduroasă rămâne vremea, canicula persistă la nivel local în Câmpia de Vest, pe alocuri şi în cea Română, unde disconfortul termic persistă şi încă se ating câteva valori de 36 de grade, pornind de la 27 în depresiunile intramontane. Cerul va fi şi el mai mult senin în toate regiunile, şi doar la munte după-amiază şi seara, izolat, aşteptăm câteva ploi slabe de vară. În regiunile sudice vântul dă semne de agitaţie şi mai răcoreşte puţin atmosferă, cu precădere în Dobrogea şi sudul Banatului.

Miercuri, îndeosebi în vestul ţării, termometrele mai pierd 1...2 grade, însă tot rămâne mai cald decât ar fi normal în ultima decadă din august în mare parte din ţară. Iar norii acoperă din când în când soarele în regiunile vestice şi la munte, unde pe alocuri îşi fac apariţia aversele cu fulgere şi tunete - preţul racoririi. În restul ţării însă, vorbim în continuare despre timp frumos, fără ploi şi doar cu intensificări trecătoare de vânt în Dobrogea. Prin urmare, temperaturile maxime se încadrează miercuri între 26 de grade în estul Transilvaniei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

În Capitală miercuri vremea rămâne călduroasă, mercurul urcă în termometre spre aproximativ 33 de grade la umbră, în condiţii de cer variabil şi vânt domol.

Joi putem vorbi despre vreme călduroasă doar regiunile sudice şi cele de răsărit, în rest temperaturile mai scad faţă de ziua precedentă, vorbim despre un ecart termic la scara întregii ţări de 25 şi 34 de grade. La munte ploile de după-amiaza vor fi prezente la nivel local, în timp ce la deal şi câmpie vor fi prezente doar pe ici pe colo, prin vestul, nord-vestul şi centrul ţării. Iar în sud-est doar vântul ceva mai sprinten rămâne fenomenul meteorologic de interes.

În următoarele zile vremea rămâne călduroasă în sud şi sud-est, în rest vorbim despre temperaturi normale pentru această dată. Iar aversele cu fulgere şi tunete apar local în vest, nord şi la munte şi numai izolat în rest.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri