Urşii din România sunt mari amatori de mici!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 22.09.2021

Urşii din România sunt mari amatori de mici!

GALERIE
Patratel VINERI, 21 mai 2021 - 1
  • Patratel VINERI, 21 mai 2021 - 1
- +

* Ştire de ultimă oră: zeci de români ieşiţi la grătare cu familiile într-o poieniţă verde şi primitoare se aflau, aseară, pe aceleaşi crengi ale unor copaci înalţi pe care au urcat ieri dimineaţă. Ei s-au căţărat în copaci nu pentru că ar fi vrut să prindă veveriţe, ci fiindcă pe ei a vrut să-i prindă ursul mare şi fioros care a dat iama, atras de parfumul fripturilor. Ursul (nu se ştie cum se numeşte, Arthur sau Ioniţă) a consumat toţi micii şi toată ceafa oamenilor (cea pusă de oameni pe grătar, nu ceafa oamenilor, cum ar fi de la spatele gâtului lor, înţelegeţi), dar nu s-a atins de muştar, scobitori, pâine şi şerveţele. Nu s-a atins nici de Aneta Ciupercă, 87 de ani, care i-a căzut din copac în cârcă; dimpotrivă, după ce a mirosit-o, a fugit. Cei veniţi să-i salveze pe românii din copaci s-au mulţumit să-i filmeze cu telefoanele şi să pună clipurile pe Facebook.

* În ciuda pandemiei, există nenumărate birouri în care angajaţii se adună la treabă şi chiar mai şi muncesc, unii dintre ei; în ultima perioadă au fost semnalate defecţiuni ale instalaţiilor de stingere a incendiilor, care s-au declanşat practic din senin şi au udat, chiar inundat de-a dreptul birourile, deteriorând acte, dosare cu şină, ştampile, agrafe de birou şi tartine aduse de acasă. Ancheta a stabilit că senzorii de fum s-au declanşat de la respiraţia salariaţilor, care îşi petrec serile lângă grătare, alături de cei dragi, şi care, în fiecare dimineaţă, la serviciu, expiră fum de mici şi ceafă. Se pare că măştile de pe feţele lor, devenite cenuşii, n-au reuşit să filtreze fumul.

* În prima zi în care s-a îndreptat vremea, domnul Anton Bătătură a ieşit cu familia şi nişte prieteni la vechiul lor loc de grătare dintr-o poieniţă foarte apreciată; în timp ce căuta vreascuri uscate, el a găsit sub un strat de frunze moarte şi găinaţ o caserolă plină cu mici. A privit-o mai bine şi şi-a amintit că, în ultima zi frumoasă din toamna trecută, petrecută în exact acelaşi loc, i-a dispărut o caserolă cu mici şi l-a bănuit pe vecinul Mandache. I-a pus imediat pe grătar şi, spre marea sa bucurie, micii au fost perfecţi şi proaspeţi, de parcă i-ar fi cumpărat în ajun; cu toate astea, el crede şi azi că nu există coronaviruşi şi că se pun conservanţi în amestecurile de carne.

* Localnicii din Consumatori fac grătarele exact în vârful dealului de lângă localitate, deoarece vântul care bate acolo înteţeşte jarul, deci nu mai e nevoie să se chinuie ei cu evantaie improvizate, din timpul lor de băut. Acolo s-a deschis şi un bufet, aşadar primarul a decis să amenajeze şi o străduţă pe care sătenii să urce şi să coboare mai uşor; studiile de fezabilitate au arătat că, de fapt, trebuie două străduţe: prima, în linie dreaptă, doar pentru urcat, şi a doua, doar pentru coborât, seara, în zig-zag...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.