Urtoi: Comisia Europeană impune României să prindă A8 în Planul de Rezilienţă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Urtoi: Comisia Europeană impune României să prindă A8 în Planul de Rezilienţă

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

Cătălin Urtoi, vicepreşedintele asociaţiei “Împreună pentru A8”, susţine într-o postare pe Facebook că autostrada Unirii s-ar putea să fie trecută pe lista proiectelor finanţate din bugetul Uniunii Europene. Comisia Europeană a observat că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt trecute lucrări în zonele mai bogate ale ţării şi prin urmare ar fi cerut ca documentul elaborat de guvern să fie revizuit în sensul ca investiţiile să fie mutate în părţile mai sărace ale ţării, susţine el. Mai jos redăm postarea integral.  

“O ştire senzaţională ar spune unii, dar eu îi spun NORMALITATE! Comisia Europeană nu poate fi păcălită!

Joi, 3 Decembrie 2020 au fost analizate în cadrul Comisiei Europene, de către specialişti, cererile cu privire la modul în care ţările europene intenţionează să cheltuie fondurile PNRR în perioada 2021 - 2026.

România a prezentat lista iniţială, unde nu apare autostrada A8 şi de unde reieşea că cei mai mulţi bani se duc defapt în regiuni mai dezvoltate precum Transilvania şi Bucureşti, iar regiunea cea mai săracă din Uniunea Europeană - Moldova ar urma să primească cei mai putini bani.

Cum aceste fonduri sunt destinate exclusiv depăşirii crizei COVID fiind un program de Rezilienţă si Redresare economică, unii comisari s-au autosesizat şi au cerut României explicaţii în legătură cu investiţiile din regiunea Moldovei, printre care şi proiectul autostrăzii A8, un proiect care apare în MPGT, cu orizont de finalizare până în 2030.

Comisarii europeni ştiu foarte bine că în România CORUPTIA este un subiect fierbinte şi de aceea şi-au pus întrebări în legătură cu lista prezentată.

Interesant este că am fost una din puţinele ţări care nu am fost în stare să venim cu argumente tehnice clare pentru susţinerea unor proiecte, care să convingă Comisia că sunt necesare şi că sunt proiecte mature.

A fost o listă făcută pe repede înainte, ca să dea bine în campania electorală aici în România, doar că a ieşit cât se poate de prost.

În cadrul discuţiilor Franţa, Germania şi Belgia au întrebat punctual despre aceste proiecte şi chiar despre A8.

Avem prieteni şi acolo, iar informaţiile transpiră, oricât ar dori guvernanţii noştri să le ascundă.

Acum trebuie să pregătească din punct de vedere tehnico-economic această listă şi să revină cu argumente solide pe fiecare proiect în parte.

Vestea bună este că încă se mai pot aduce modificări la această listă şi sperăm ca viitorul Guvern, indiferent care va fi acesta să se trezească la realitate şi să nu uite de autostrada Unirii-A8.

Pentru a fi siguri că aşa vor face, asociaţia Împreună Pentru A8 va trimite luni un document către Comisia Europeană, în care vom prezenta datele la zi în legătură cu Autostrada Unirii şi toate demersurile pe care asociaţia noastră împreună şi cu alte asociaţii din Moldova le-am făcut în ultimii ani.

Mulţumim pe această cale unui important reprezentant al Comisiei TRAN din fostul Parlament al Uniunii Europene, care nu a uitat de vizita noastră de acum doi ani şi care a înţeles necesitatea acestui proiect pentru regiunea Moldovei!

Documentulele depuse acum doi ani la Comisia TRAN din cadrul Parlamentului European nu se uită, iar ele se clasează oficial abia după ce primesc o rezoluţie clară.

Până atunci dosarul rămâne deschis.

Asta a fost replica preşedintei TRAN, doamna Karima Delli, la momentul vizitei noastre şi răspunsul pe care l-am primit ulterior prin mail.

Iată că europenii nu uită, iar la Bucureşti ar trebui să se înţeleagă că pentru Comisia Europeană este mai importantă voinţa cetăţenilor, atunci când politicul este ignorant.

Fondurile Uniunii Europene sunt în primul rând pentru DEZVOLTARE şi pentru finanţarea regiunilor mai puţin dezvoltate, în această situaţie fiind şi Moldova, iar autostrada Unirii-A8 este un astfel de proiect.

Dacă acest lucru nu se va înţelege la Bucureşti, atunci suntem pregătiţi să strigăm la Poarta Uniunii Europene până ce politicienii români şi executivul vor înţelege că NOI luptăm pentru interesele României şi ale regiunii Moldova!

ÎMPREUNĂ PENTRU A8!”

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.