anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

USAMV a modernizat şi relocat centrul de cercetări horticole

GALERIE
usamv, centru, cercetare
 • usamv, centru, cercetare
- +

Centrul de Cercetări Horticole al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iaşi a fost mutat la parterul clădirii Tehnici de Producţie a Produselor Agricole şi a fost dotat cu aparatură.

 Astfel, cercetătorii şi doctoranzii Facultăţii de Horticultură de la USAMV vor putea să îşi desfăşoare cercetarea ştiinţifică într-un spaţiu nou şi modern de aproximativ 250 de metri pătraţi. Aici sunt amenajate trei laboratoare distincte şi spaţii anexă destinate activităţilor didactice. „Noua locaţie a Centrului de Cercetări Horticole permite acum diversificarea activităţilor de cercetare, accesul unor echipe extinse şi valorificarea optimă a infrastructurii de cercetare achiziţionată în decursul timpului. Centrul oferă, prin organizarea şi dotarea sa, condiţii optime pentru activităţile de cercetare, care vor fi valorificate prin teme din domeniul horticulturii şi ştiinţelor vieţii, obiectivele Facultăţii de Horticultură în acest sens fiind deja unele clar stabilite”, a declarat prof.dr. Liviu Mihai Irimia, decanul Facultăţii de Horticultură a USAMV Iaşi.

Activitatea centrului a fost reorganizată în trei laboratoare cu direcţii de cercetare diferite: „Biologie moleculară şi micropropagare in vitro“, „Studiul stresului abiotic la speciile horticole“ şi „Studiul compuşilor bioactivi la speciile horticole“, laboratoarele fiind coordonate de cercetători ai Facultăţii de Horticultură. Centrul de Cercetări Horticole a fost înfiinţat în anul 2001 şi a fost dotat de-a lungul timpului cu aparatură şi echipamente prin intermediul cărora s-au realizat cercetări în cadrul tezelor de doctorat şi a temelor de cercetare. Mutarea acestuia era necesară având în vedere că spaţiul era considerat de reprezentanţii universităţii „limitativ pentru valorificarea potenţialului infrastructurii de cercetare existente”. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.