USAMV Iaşi a dat startul admiterii de toamnă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

USAMV Iaşi a dat startul admiterii de toamnă

GALERIE
Sigla usamv
  • Sigla usamv
- +

 

         La toate facultăţile din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au început înscrierile la admiterea pentru studiile de licenţă, masterat şi doctorat. Până pe 12 septembrie programul de înscrieri va fi între orele 8.00 – 16.00, iar cei interesaţi de învăţământul la distanţă (ID) pot veni la înscrieri până pe 27 septembrie. Numărul de locuri disponibile pe întreaga Universitatea este de 141 la studiile de licenţă zi, 168 la master şi 225 la ID, toate cu taxă. La specializarea Biologie de la Facultatea de Agricultură mai este un singur loc cu finanţare de la buget pentru candidaţii români, iar pentru tinerii din Republica Moldova, absolvenţi ai liceelor din România, mai sunt două locuri fără taxă, la Agricultură, respectiv Horticultură.
 
          La Facultatea de Agricultură au mai rămas 64 de locuri, dintre care 26 sunt la specializările Agricultură şi Montanologie, 5 locuri cu taxă sunt la Inginerie economică în agricultură şi 25 de locuri cu taxă sunt disponibile la specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole, iar alte 8 locuri sunt disponibile la specializarea Biologie. Tinerii interesaţi de Facultatea de Horticultură au la dispoziţie 30 locuri cu taxă la specializările Horticultură şi Peisagistică, iar la specializarea Ingineria mediului mai sunt disponibile 14 de locuri. Facultatea de Zootehnie pune la dispoziţia candidaţilor 25 locuri cu taxă la specializările Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură. La Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt disponibile 10 locuri cu taxă.
 
           În ceea ce priveşte studiile de doctorat, Şcoala Doctorală de Agronomie, Horticultură şi Zootehnie pune la dispoziţia celor interesaţi 39 de locuri (din care 30 la buget şi 9 cu taxă), în timp ce Şcoala Doctorală de Medicină Veterinară scoate la concurs 13 locuri (din care 10 la buget şi 3 cu taxă). Conform calendarului stabilit pentru admiterea la doctorat, până pe 20 septembrie pot fi depuse dosarele, urmînd ca pe 23 septembrie să fie susţinut examenul de competenţă lingvistică la una din limbile cunoscute, de circulaţie internaţională, iar pe 24 este programat colocviul de admitere la specializarea de doctorat pentru care a optat candidatul. Afişarea rezulatelor şi încheierea contractelor de studii doctorale sunt programate pentru perioada 25 – 30 septembrie.

            Taxa de înscriere la admiterea organizată pentru toate cele trei forme de studii (licenţă, masterat şi doctorat) este de 150 lei. Pentru mai multe informaţii privind admiterea cei interesaţi pot consulta site-ul www.uaiasi.ro/admitere.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.