anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

duminica, 22.05.2022

Advertorial

USAMV Iaşi a dat startul admiterii de toamnă

GALERIE
Sigla usamv
 • Sigla usamv
- +

 

         La toate facultăţile din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) au început înscrierile la admiterea pentru studiile de licenţă, masterat şi doctorat. Până pe 12 septembrie programul de înscrieri va fi între orele 8.00 – 16.00, iar cei interesaţi de învăţământul la distanţă (ID) pot veni la înscrieri până pe 27 septembrie. Numărul de locuri disponibile pe întreaga Universitatea este de 141 la studiile de licenţă zi, 168 la master şi 225 la ID, toate cu taxă. La specializarea Biologie de la Facultatea de Agricultură mai este un singur loc cu finanţare de la buget pentru candidaţii români, iar pentru tinerii din Republica Moldova, absolvenţi ai liceelor din România, mai sunt două locuri fără taxă, la Agricultură, respectiv Horticultură.
 
          La Facultatea de Agricultură au mai rămas 64 de locuri, dintre care 26 sunt la specializările Agricultură şi Montanologie, 5 locuri cu taxă sunt la Inginerie economică în agricultură şi 25 de locuri cu taxă sunt disponibile la specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole, iar alte 8 locuri sunt disponibile la specializarea Biologie. Tinerii interesaţi de Facultatea de Horticultură au la dispoziţie 30 locuri cu taxă la specializările Horticultură şi Peisagistică, iar la specializarea Ingineria mediului mai sunt disponibile 14 de locuri. Facultatea de Zootehnie pune la dispoziţia candidaţilor 25 locuri cu taxă la specializările Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură. La Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt disponibile 10 locuri cu taxă.
 
           În ceea ce priveşte studiile de doctorat, Şcoala Doctorală de Agronomie, Horticultură şi Zootehnie pune la dispoziţia celor interesaţi 39 de locuri (din care 30 la buget şi 9 cu taxă), în timp ce Şcoala Doctorală de Medicină Veterinară scoate la concurs 13 locuri (din care 10 la buget şi 3 cu taxă). Conform calendarului stabilit pentru admiterea la doctorat, până pe 20 septembrie pot fi depuse dosarele, urmînd ca pe 23 septembrie să fie susţinut examenul de competenţă lingvistică la una din limbile cunoscute, de circulaţie internaţională, iar pe 24 este programat colocviul de admitere la specializarea de doctorat pentru care a optat candidatul. Afişarea rezulatelor şi încheierea contractelor de studii doctorale sunt programate pentru perioada 25 – 30 septembrie.

            Taxa de înscriere la admiterea organizată pentru toate cele trei forme de studii (licenţă, masterat şi doctorat) este de 150 lei. Pentru mai multe informaţii privind admiterea cei interesaţi pot consulta site-ul www.uaiasi.ro/admitere.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.