USAMV Iaşi a început demersurile necesare reamenajării campusului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

USAMV Iaşi a început demersurile necesare reamenajării campusului

GALERIE
USAMV
  • USAMV
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) a început procesul de reamenajare şi reabilitare a spaţiilor verzi, având în derulare un vast proiect de specialitate coordonat chiar de către specialişti din cadrul instituţiei. În acest sens, o echipă competentă de la Facultatea de Horticultură, specializarea Peisagistică, lucrează la elaborarea proiectului prin care se doreşte transformarea spaţiului din campusul universităţii, prin introducerea în peisaj a unui amfiteatru în aer liber şi a mai multor elemente ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber. 

”Pentru a realiza dezideratele stabilite, ne-am propus în primul rând, să punem în valoare exemplarele dendrologice aflate în plinătatea caracteristicilor decorative de la nivelul sit-ului, dar şi, să aducem un plus de valoare spaţiului verde prin înlocuirea vegetaţiei aflate în perioada de entropie, cu specii aparţinând unor genuri deosebite din punct de vedere ornamental. S-a optat pentru alegerea de specii cu plasticitate ecologică ridicată, aspectul decorativ fiind asigurat prin folosirea noilor varietăţi cu aspect decorativ ridicat precum Picea pungens, Fat Albert, Callicarpa bodinieri, Corylus avellana contorta, Red Majestic, Ligustrum ovalifoliu aureum, Berberis thunbergii, Red Rocket, Perovskia atriplicifolia, Blue Spire şi multe altele”, a transmis asist. univ. Dr. Roxana Paşcu coordonatoarea proiectului.

          Dintre obiectivele specifice de amenajare peisageră amintim mărirea suprafeţelor amenajate şi creşterea biodiversităţii, spaţierea prin plantarea de perdele verzi care vor crea locuri ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber, dar şi pentru activităţi sportive. ”Un efect secundar ce rezidă din atingerea obiectivelor sus menţionate, dar extrem de important, este creşterea calităţii aerului, deficitar de altfel în marile centre urbane, influenţând astfel, în mod direct starea de sănătate şi bunăstarea fizică şi mentală a populaţiei, aspecte fundamentale pentru coeziunea comunităţii”, a mai punctat Roxana Paşcu.

În acest demers iniţiat de către USAMV Iaşi au fost implicate nu doar cadrele didactice de specialitate, ci şi studenţii, care şi-au adus aportul atât în ceea ce priveşte partea de proiectare şi de realizare a randărilor 3D, ci şi în lucrările de fasonare a vegetaţiei existente şi de pregătire a terenului.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.