anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Facultăţi care îţi pot aduce salarii de mii de euro

USAMV Iaşi pregăteşte specialişti căutaţi pe piaţa muncii

GALERIE
Banner usamvUsamv 2UsamvUsamv 3Usamv aula 1Usamv biblioteca 3Usamv biblioteca 2Usamv centru 3D 1Usamv centru 3D 2Usamv cantinaUsamv centru 3DUsamv camin 1Usamv caminUsamv biblioteca 1Usamv baza sportiva 2Usamv baza sportiva 1Usamv 1Usamv baza sportivaUsamv aulaUsamv centru 3D 4
 • Banner usamv
 • Usamv 2
 • Usamv
 • Usamv 3
 • Usamv aula 1
 • Usamv biblioteca 3
 • Usamv biblioteca 2
 • Usamv centru 3D 1
 • Usamv centru 3D 2
 • Usamv cantina
 • Usamv centru 3D
 • Usamv camin 1
 • Usamv camin
 • Usamv biblioteca 1
 • Usamv baza sportiva 2
 • Usamv baza sportiva 1
 • Usamv 1
 • Usamv baza sportiva
 • Usamv aula
 • Usamv centru 3D 4
- +

Cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV)– Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară pregătesc specialişti care sunt la mare căutare în piaţa muncii. Domeniul momentului care aduce cele mai mari câştiguri pare a fi agricultura, dacă este luat în calcul faptul că este domeniul care asigură alimentaţia populaţie.  
 

     Învăţământul universitar agricol ieşean este unul dintre cele mai performante din România, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice. USAMV Iaşi este “o universitate ce cunoaşte succesul” deoarece după anul 2000, s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de programe s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, din cele 15 specializări din cadrul studiilor de licenţă mai mult de jumătate au fost înfiinţate în ultimii zece ani, iar două vor avea primii studenţi din această toamnă.

      Studiilor de licenţă li se adaugă 21 programe de master prin care se realizează pregătirea postuniversitară a studenţilor în domenii de vârf atât pentru cercetare cât şi pentru producţie.
 În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 5000 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare şi Centrul de vizualizare avansată - 3D.

    USAMV Iaşi pune accent pe cercetare, având în derulare cel mai mare proiect „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”, care va avea, la finalizare, un fitotron (laborator care permite realizarea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor) unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.

   Facultatea de Horticultură dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă ce contribuie la realizarea unui învăţământ de calitate pentru specialişti în domeniul horticulturii, peisagisticii şi ingineriei mediului.

     Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a dat un număr de peste 3500 specialişti, din rândul cărora unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, reputaţi directori de ferme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri etc.

    La Facultatea de Medicină Veterinară, clinicile Medicală, Infecţioase, Obstetrică şi Chirurgie, sălile de operaţie şi laboratoarele au dotări de ultimă generaţie. Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor cu aparatură modernă achiziţionată din cercetare, în valoare de 6 milioane lei. Asistenţa medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Aflându-se într-o continuă preocupare pentru studenţii săi, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea, studiului în limba engleză. Pentru admiterea din această vară au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru studierea medicinii veterinare în limba engleză atât pentru străini, cât şi pentru tineri din România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.