Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Facultăţi care îţi pot aduce salarii de mii de euro

USAMV Iaşi pregăteşte specialişti căutaţi pe piaţa muncii

GALERIE
Banner usamvUsamv 2UsamvUsamv 3Usamv aula 1Usamv biblioteca 3Usamv biblioteca 2Usamv centru 3D 1Usamv centru 3D 2Usamv cantinaUsamv centru 3DUsamv camin 1Usamv caminUsamv biblioteca 1Usamv baza sportiva 2Usamv baza sportiva 1Usamv 1Usamv baza sportivaUsamv aulaUsamv centru 3D 4
  • Banner usamv
  • Usamv 2
  • Usamv
  • Usamv 3
  • Usamv aula 1
  • Usamv biblioteca 3
  • Usamv biblioteca 2
  • Usamv centru 3D 1
  • Usamv centru 3D 2
  • Usamv cantina
  • Usamv centru 3D
  • Usamv camin 1
  • Usamv camin
  • Usamv biblioteca 1
  • Usamv baza sportiva 2
  • Usamv baza sportiva 1
  • Usamv 1
  • Usamv baza sportiva
  • Usamv aula
  • Usamv centru 3D 4
- +

Cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV)– Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară pregătesc specialişti care sunt la mare căutare în piaţa muncii. Domeniul momentului care aduce cele mai mari câştiguri pare a fi agricultura, dacă este luat în calcul faptul că este domeniul care asigură alimentaţia populaţie.  
 

     Învăţământul universitar agricol ieşean este unul dintre cele mai performante din România, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice. USAMV Iaşi este “o universitate ce cunoaşte succesul” deoarece după anul 2000, s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de programe s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, din cele 15 specializări din cadrul studiilor de licenţă mai mult de jumătate au fost înfiinţate în ultimii zece ani, iar două vor avea primii studenţi din această toamnă.

      Studiilor de licenţă li se adaugă 21 programe de master prin care se realizează pregătirea postuniversitară a studenţilor în domenii de vârf atât pentru cercetare cât şi pentru producţie.
 În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 5000 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare şi Centrul de vizualizare avansată - 3D.

    USAMV Iaşi pune accent pe cercetare, având în derulare cel mai mare proiect „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”, care va avea, la finalizare, un fitotron (laborator care permite realizarea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor) unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.

   Facultatea de Horticultură dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă ce contribuie la realizarea unui învăţământ de calitate pentru specialişti în domeniul horticulturii, peisagisticii şi ingineriei mediului.

     Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a dat un număr de peste 3500 specialişti, din rândul cărora unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, reputaţi directori de ferme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri etc.

    La Facultatea de Medicină Veterinară, clinicile Medicală, Infecţioase, Obstetrică şi Chirurgie, sălile de operaţie şi laboratoarele au dotări de ultimă generaţie. Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor cu aparatură modernă achiziţionată din cercetare, în valoare de 6 milioane lei. Asistenţa medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Aflându-se într-o continuă preocupare pentru studenţii săi, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea, studiului în limba engleză. Pentru admiterea din această vară au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru studierea medicinii veterinare în limba engleză atât pentru străini, cât şi pentru tineri din România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri