anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Facultăţi care îţi pot aduce salarii de mii de euro

USAMV Iaşi pregăteşte specialişti căutaţi pe piaţa muncii

GALERIE
Banner usamvUsamv 2UsamvUsamv 3Usamv aula 1Usamv biblioteca 3Usamv biblioteca 2Usamv centru 3D 1Usamv centru 3D 2Usamv cantinaUsamv centru 3DUsamv camin 1Usamv caminUsamv biblioteca 1Usamv baza sportiva 2Usamv baza sportiva 1Usamv 1Usamv baza sportivaUsamv aulaUsamv centru 3D 4
 • Banner usamv
 • Usamv 2
 • Usamv
 • Usamv 3
 • Usamv aula 1
 • Usamv biblioteca 3
 • Usamv biblioteca 2
 • Usamv centru 3D 1
 • Usamv centru 3D 2
 • Usamv cantina
 • Usamv centru 3D
 • Usamv camin 1
 • Usamv camin
 • Usamv biblioteca 1
 • Usamv baza sportiva 2
 • Usamv baza sportiva 1
 • Usamv 1
 • Usamv baza sportiva
 • Usamv aula
 • Usamv centru 3D 4
- +

Cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV)– Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară pregătesc specialişti care sunt la mare căutare în piaţa muncii. Domeniul momentului care aduce cele mai mari câştiguri pare a fi agricultura, dacă este luat în calcul faptul că este domeniul care asigură alimentaţia populaţie.  
 

     Învăţământul universitar agricol ieşean este unul dintre cele mai performante din România, atât în domeniul educaţiei cât şi al cercetării ştiinţifice. USAMV Iaşi este “o universitate ce cunoaşte succesul” deoarece după anul 2000, s-a dezvoltat într-un ritm impresionant. Direcţiile de programe s-au diversificat şi s-au înfiinţat multe secţii noi, din cele 15 specializări din cadrul studiilor de licenţă mai mult de jumătate au fost înfiinţate în ultimii zece ani, iar două vor avea primii studenţi din această toamnă.

      Studiilor de licenţă li se adaugă 21 programe de master prin care se realizează pregătirea postuniversitară a studenţilor în domenii de vârf atât pentru cercetare cât şi pentru producţie.
 În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 5000 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare şi Centrul de vizualizare avansată - 3D.

    USAMV Iaşi pune accent pe cercetare, având în derulare cel mai mare proiect „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu”, care va avea, la finalizare, un fitotron (laborator care permite realizarea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor) unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.

   Facultatea de Horticultură dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă ce contribuie la realizarea unui învăţământ de calitate pentru specialişti în domeniul horticulturii, peisagisticii şi ingineriei mediului.

     Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a dat un număr de peste 3500 specialişti, din rândul cărora unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, reputaţi directori de ferme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri etc.

    La Facultatea de Medicină Veterinară, clinicile Medicală, Infecţioase, Obstetrică şi Chirurgie, sălile de operaţie şi laboratoarele au dotări de ultimă generaţie. Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor cu aparatură modernă achiziţionată din cercetare, în valoare de 6 milioane lei. Asistenţa medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Aflându-se într-o continuă preocupare pentru studenţii săi, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea, studiului în limba engleză. Pentru admiterea din această vară au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru studierea medicinii veterinare în limba engleză atât pentru străini, cât şi pentru tineri din România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.