USAMV Iaşi se extinde: bază modernă de practică în Suceava
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

USAMV Iaşi se extinde: bază modernă de practică în Suceava

Investiţia a ajuns la peste 7 milioane de lei.

GALERIE
USAMV Iasi
  • USAMV Iasi
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” se apropie să finalizeze o lucrare de circa 7,1 milioane de lei pentru reabilitarea completă şi extindere a unei baze de practică pe care aceştia o au la Plaiul Şarului, comuna Şaru Dornei, din judeţul Suceava. De peste 10 ani universitatea desfăşoară activităţi de practică acolo pentru studenţi, iar începând de la finalul anului trecut, toată baza trece printr-un amplu proces de renovare. 

Existau doar spaţii de cazare, iar acum se construieşte o cantină, spaţii de seminar, o bibliotecă, un spaţiu de conferinţe sau întâlniri, unde pot fi ţinute seminarii cu studenţii.

„Avem parteneriate cu diferite ferme la nivel local, în număr mare, este un responsabil care ţine legătura cu cei din zonă, ştim fermierii, cunoaştem oamenii, avem relaţii bune. Anul acesta s-a lucrat foarte bine, am suplimentat şi fondurile şi s-a lucrat în ritm alert, vom termina anul viitor”, a explicat prof.dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iaşi. Astfel, tinerii au la dispoziţie condiţii de cazare moderne, cu baie în fiecare cameră, sunt duşi dimineaţă de microbuzele universităţii către fermele unde fac practică, iar seara sunt aduşi înapoi la locuri de cazare. Acolo s-a construit şi un teren de sport nou, era unul de tenis, dar a fost extins într-unul multidisciplinar, pe care se poate juca şi fotbal sau handbal.

„Este o bază foarte bună acolo fiindcă ne ajută mult. Avem multe locuri de practică în zonă şi dimineaţa sunt duşi studenţii către ferme, seara sunt aduşi, avem şi un loc unde să facem seminarii. Este greu să găseşti în ferme atât de multe locuri de cazare, este o problemă generală, iar pe noi ne ajută mult acea bază mai ales fiindcă avem foarte multe microferme în zonă cu care avem parteneriate”, a completat rectorul USAMV. Fondurile alocate au venit atât din surse guvernamentale, cât şi din veniturile proprii ale universităţii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.